24.5.12

Εθελοντές ξεναγοί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής


Ανοίγουν την πόρτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής και δεκάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων μυούνται στην αρχαιολογία, γνωρίζουν την ιστορία και αγγίζουν τα εκθέματα. Φέτος με την βοήθεια εθελοντών του Πανεπιστημίου Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρίτης δημοτικού.

Το πρόγραμμά έχει τίτλο «Προϊστορία στη Θράκη», αφορά στην νεολιθική εποχή. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την νεολιθική εποχή, αλλά και να δούνε, να αγγίξουν και να δημιουργήσουν με τις γνώσεις που θα χτίσουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος αντικείμενα της νεολιθικής εποχής, όπως αγγεία.
«Τα παιδιά είναι δεκτικά, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προθυμία, αλλά και πολύ φαντασία» δήλωσε η αρχαιολόγος Μαρίνα Τασκακάκη σημειώνοντας, όμως, ότι στο πρόγραμμα αυτό δεν μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.