25.4.12

Το βλέπεις; Μην το παίξεις!!!


Ο εισαγγελέας διέταξε λέει την εκταφή του Τσαλικίδη, γιατί λέει όλα δείχνουν ότι δολοφονήθηκε. Καλέ τι μας λέει; Τώωωρα το κατάλαβε; Εμείς, δηλαδή, που ξέρουμε από τότε ότι δολοφονήθηκε, στον Άρη γεννηθήκαμε;;;

Ο Κορωνιάς, όμως, είναι ακόμη σπίτι του. Ο Σανιδάς δεν τον είχε βάλει φυλακή, αλλά ο Σανιδάς είναι δοσίλογος.  Μήπως πρέπει ο σημερινός εισαγγελέας να επανορθώσει; Πρώτα να βάλουν μέσα τον Κορωνιά για τις υποκλοπές, μετά να… γκρεμίσουν το κακαίσθητο σπίτι του και μετά να πιάσουν και τα κατσιβελάκια που δολοφόνησαν τον Τσαλικίδη.
Κι αν ο Κορωνιάς λαλήσει (που θα λαλήσει!), να χώσουν μέσα και μερικούς τέως υπουργούς.  Γιατί εδώ μιλάμε για κατασκοπεία!  Κι αυτή δεν επιδέχεται ούτε πολιτικά άσυλα ούτε παραγραφές.  Μόνο… ca-boom!!! Έεεετσι…  Και έχει καμιά πενταετία και βάλε που τα ξανάγραψα αυτά, στο freeday.gr του Jimmy, όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι.

Τα δικά μου προγνωστικά για εκλογές; Το ΠΑΣΟΚ από 8-12% και η Νουδία από 12-15% και το υψηλότερο όριο είναι γιατί μετά μαθηματικής βεβαιότητος θα υπάρξει νοθεία υπέρ τους και μόνο γι’ αυτό.
Ο Καμμένος θα πάρει κανένα 17%, ο Τσίπρας κανένα 18%, ο Κουβέλης κανένα 15%, ο Καρατζαφέρης θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος απ’ όσο του καταλογίζουν οι… δημοσκοπήσεις «διαίτης» και, όπως και να ‘χει, ούτε ο Βενιζέλος δεν πρέπει να βλέπει πρώτα κόμματα στον ύπνο του ούτε ο Σαμαράς να λιμπίζεται πρωθυπουργίες, διότι … ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!!!
Κι όταν τελειώσουν οι εκλογές, αν θέλετε, κάνουμε κι ένα… debate για να συζητήσουμε και τις δημοσκοπήσεις της ΑLCO, της Μetron, της γιαγιά-Κατίνας, της Έλλης Στάη, των πράσινων αλόγων και των παρδαλών κατσικιών.
Ως τότε, αρκεστείτε στα παραπάνω ποσοστά.

Α, μπε… έχει κι άλλους λαζούς η Λάρισα; Τι ‘ν’ τούτο που ‘πε πάλι ο Σαχινίδης; Σύντομα η χώρα, λέει, θα έχει πρωτογενή πλεονάσματα. Φσσσσστ… ΜΠΟΪΝΓΚ, όπως έλεγε κι ένας άλλος σοφός της αρχαιότητας (της… κινηματογραφικής).
Καλά, πλλλάκα μας κάνεις φιλλλαράκι; Ακόμη δεν το κατάλαβες ότι το έλλειμμα κι αν πέσει θα… ξανασηκωθεί;;; Γιατί το έλλειμμα είναι φτιαγμένο από υλικά που φτιάχνονται οι… ήρωες!!!  Όχι σαν εσάς με τα μεταξωτά βρακιά!
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ!!! Γι’ αυτό μη λες παπαριές…
Τράβα όμως στον Κορυδαλλό και κάνε καμιά ερώτηση σε κάποιους «ερασιτέχνες» οικονομολόγους, που όμως για μια 7ετία είχανε πλεονάσματα. Μάλλον δεν τα ‘μαθες αυτά στο LSE. Τι να σε κάνω μπρε πιδάκι μ’;;; Ας ερχόσουν στο Pepperdine!!!

Αμ, ο Προβόπουλος που προβλέπει πτώση μισθών 10%; Μήπως… γι’ αυτό ο Σαχινίδης πιστεύει ότι θα ‘χει πλεόνασμα;;; Ίσα ρε μικρέ. Ακόμη δεν τον είδαμε, «Κομμένο» τον βαφτίσαμε. Άσε να τελειώσουν οι εκλογές πρώτα, για να δούμε τι θα είναι κομμένο στο τέλος και να κάνουμε ταμείο.
Γιατί, όταν μαζί με Βενιζέλο κουρεύεις καταθέσεις που ΔΕΝ ανήκουν στο κράτος και επιπλέον είναι από εισοδήματα που ΕΧΟΥΝ φορολογηθεί, τότε έχεις… 2.000 προσφυγές που θέλουν το κεφάλι σου (και του χοντρούλη) στη γκιλοτίνα. Εγώ, λοιπόν, πριν τις εκλογές δεν μπορώ να προβλέψω ΤΙ θα κοπεί.  ΜΕΤΑ θα μετρήσουμε κεφάλια.  Πεσμένα κι όρθια…

Απ’ ότι ακούω, στις τωρινές εκλογές οι νοθείες θα… πατσίσουν. Οπότε, ούτε η αριστερά δεν πρέπει να μιλάει για νοθεία.  Γιατί θα μπουν στα computers οι Anonymous και θα παίρνουν από τα πρώην μεγάλα κόμματα και θα δίνουν στα… εφεξής μεγάλα κόμματα.
Δεδομένου, όμως, ότι είναι οξύμωρο η εξουσία να μιλάει για νοθεία εις βάρος της, συμβουλεύω και στην αριστερά να μην διατυμπανίσει τη νοθεία του συστήματος, γιατί θα έχει κι αυτή τ’ άπλυτά της (έστω κι ερήμην της).
Το ζήτημα είναι ποιοί νοθευτές θα είναι οι πιο μάγκες.  Οι μέσα ή οι έξω; Εγώ το βλέπω. Να το παίξω;;;

Άστο καλύτερα. Τα «εγώ καλά σας τα ‘λεγα» έρχονται (ως συνήθως) μετά τα γεγονότα.  Και το γεγονός ότι είμαι United δεν αλλάζει το άλλο γεγονός:  ότι τα τελευταία χρόνια ή Barca είναι δυνατότερη. Όχι «αόρατη» σαν εμάς το 1999, αλλά πολύ καλή.
Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.  Και η αλήθεια είναι ότι, ανεξαρτήτως της δικής μου ψήφου, η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ να μπει στο σωστό δρόμο ΜΕΤΑ τις εκλογές.  Δηλαδή… σε αυτόν που ΔΕΝ είναι τώρα.
Όποιες κι αν είναι οι συνέπειες της αποτοξίνωσης, θα πρέπει να τις υποστούμε.  Η Ευρώπη δεν είναι πλέον DeGaulle-ική, αλλά τοξική και η εξάρτηση θα σκοτώσει τα πρεζόνια κράτη-μέλη.
Η απεξάρτηση είναι η μόνη πανάκεια. Και σας το λέει αυτό ένα μεγάλο… τέως πρεζόνι με «ευρωπαϊκές» διατριβές από το 1991!  Αλλά… για ΑΛΛΗ Ευρώπη. Να το πω κι αλλιώς:  το φαΐ πρέπει να πεταχτεί και να ξαναγίνει από την αρχή με ΣΩΣΤΗ συνταγή.  Αλλιώς, καλύτερα να φάμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, παρά αυτό. 

Όσον αφορά δε τα οικονομικά, παρότι ο Milton Friedman είναι και προσωπική μου γνωριμία, η επιστροφή στον J. M. Keynes είναι κάτι που ξέρω σίγουρα ότι πρεσβεύει και ο ίδιος ο Dr. Friedman στη συγκυρία αυτή.  Οι πραγματικοί και ΚΑΛΟΙ του μαθητές το ‘χουν καταλάβει από το 2008. Κι άλλοι, που τον μνημονεύουν διαρκώς, δεν έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι τίποτε!!!
Από πότε, στην οικονομική θεωρία, η οικονομία εξυπηρετεί το νόμισμα, αντί αυτό να εξυπηρετεί την οικονομία;
Από το 2010 κι έπειτα, μου φαίνεται ότι η Ευρώπη ξαναγράφει τα οικονομικά… ανάποδα.  Προφανώς, στη μάταιη προσπάθεια να ξαναεφεύρει τον τροχό, δεν αναλογίστηκε ότι αυτός πάλι στρογγυλός θα ‘ναι.  Ίδιος κι απαράλλαχτος!!! Γιατί, αν τον ξαναεφεύρεις… τετράγωνο, δεν τσουλάει το κάρο.

Uli Chris

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/4/12 13:18

    Το παρακράτος ξυπνάει με κυβερνήσεις της δεξιάς φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.