13.3.12

Το Κέντρο «Δήμητρα» στην Κομοτηνή εκπέμπει SOS


Ανοικτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα απέστειλε ο Κώστας Μπούντας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ροδόπης. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η δύσκολη προσπάθεια για ποιοτική στροφή της ελληνικής γεωργίας, είναι η μόνη ουσιαστική δυνατότητα που έχουμε για να κερδίσουν τα προϊόντα μας μερίδια στην εσωτερική και τις διεθνείς   αγορές, για να βελτιώσουμε τους δείκτες αυτάρκειας, ώστε να μη εισάγουμε τα πάντα από παντού (και μάλιστα με δανεικά), για να κάνουμε τα σωστά βήματα με στόχο να κατακτήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.
Που αλλού θα στηριχθεί αυτή η προσπάθεια αν όχι στη συστηματική οργανωμένη επαγγελματική κατάρτιση των εν ενεργεία αγροτών; Πώς αλλιώς θα ξεκολλήσουμε από τον αυτοσκοπό των επιδοτήσεων; Πώς θα απαγκιστρωθούμε από τη θεοποίηση της ποσοτικής γεωργίας; Πώς αλλιώς θα αξιοποιήσουμε τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας; Η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση.
Το μεγάλο και ισχυρό μυστικό της αγροτικής ανάπτυξης μιας χώρας είναι το υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό της. Μόνο αγρότες καλά καταρτισμένοι έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένοι στις σύγχρονες εξελίξεις είναι σε θέση να αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές και να πετύχουν υψηλή ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων.
Αν μπορέσετε να πραγματοποιήσετε την δις αναβληθείσα επίσκεψή σας στην Κομοτηνή, θα χαρώ να συναντηθούμε και να συζητήσουμε. Η ελπίδα, να δείξετε την δέουσα κατανόηση και να έχει θετική κατάληξη η υπόθεση με την διατήρηση σε ενέργεια του άρθρου 12 του Ν.3955/2011, παραμένει ζωντανή μέχρι την τελευταία στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.