19.3.12

Μελέτη της ICAP για τον τουρισμό της Καβάλας


Παρά τις επί χρόνια προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών στο νομό Καβάλας μέσω της συμμετοχής σε εκθέσεις, τα χιλιάδες τουριστικά έντυπα και τις καταχωρήσεις, η πλειονότητα των επισκεπτών του νομού δηλώνει ότι επέλεξε την περιοχή μέσω σύστασης του φιλικού περιβάλλοντος. Αυτό αποτυπώνεται σε μελέτη της ICAP για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Καβάλας, η οποία παρουσιάστηκε το πρωί στους εκπροσώπους των φορέων του νομού.

Πρόκειται για τη δεύτερη, κατά σειρά, μελέτη η οποία έχει στόχο να προσδιορίσει το βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών, τα προβλήματα που εντοπίζονται, αλλά και τις δυνατότητες παρέμβασης στοχευμένα για την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων προσέλκυσης επισκεπτών.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να παρουσιάσει πτώση κατά 30%. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης, τα ευρήματα της μελέτης θα βοηθήσουν, αν μπορεί κάτι να βελτιωθεί και, κυρίως, να μπει ένα ρεαλιστικό πλάνο για την επόμενη τουριστική περίοδο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η σχέση κόστους και διαμονής κρίνεται ικανοποιητική από το γεγονός ότι το 70% των ερωτώμενων διέμεινε σε κατάλυμα με κόστος χαμηλότερο των 50 ευρώ. Σε μεγάλο ποσοστό δηλώνει ότι θα ξεναεπισκεφθεί ή θα συστήσει την περιοχή σε φίλους.
Άξιο περαιτέρω μελέτης ωστόσο είναι το γεγονός ότι μόλις ένα 16,5% των ερωτηθέντων κάνει κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, και ότι ένα ποσοστό 35% θεωρεί τις τιμές φαγητού υψηλές. Ακόμη, το ¼ των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφανίζεται λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την καθαριότητα των δημοσίων χώρων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.