16.3.12

Μάρτης ο μήνας της Ισότητας για την Περιφέρεια ΑΜΘ


Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας ΑΜΘ, με αφορμή την 8η Μάρτη προτείνει την καθιέρωση του Μάρτη ως μήνα της Ισότητας, και προσκαλεί τις γυναίκες και τις γυναικείες οργανώσεις να συνεργασθούν με την Περιφέρεια και να καταθέσουν έγγραφα ή προφορικά προβλήματα και προτάσεις.

Στους μήνες Μάρτη και Απρίλιο γυναίκες και γυναικείες οργανώσεις μπορούν να απευθύνονται στις Περιφερειακές Ενότητες και να έχουν συναντήσεις με τους Αντιπεριφερειάρχες για την ανάδειξη, καταγραφή, αποτίμηση των θεμάτων που απασχολούν τις γυναίκες σε κάθε περιοχή και την υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπισή τους.
Ακόμη, μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας στέλνοντας στην ηλεκτρονική Διεύθυνση pepis@pamth.gov.gr απόψεις, προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας αφού συγκεντρώσει τα θέματα θα τα αξιοποιήσει στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν με τις γυναικείες οργανώσεις σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, στις 20 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας συναντά την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Καβάλας, την πρώτη Δημοτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ και συνεργάζεται μαζί της. 
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΤΑΣ: Συνάντηση με τους οκτώ Δημάρχους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που υπέγραψαν την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των Φύλων στις τοπικές Κοινωνίες και ανέλαβαν τη δέσμευση για τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων του τόπου μας στην προώθηση της ισότητας των φύλων προς όφελος όλων των πολιτών
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Συμμετοχή της Επιτροπής και της κ. Νικολάου στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στις 6.30 μμ, στο 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης .
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Συμμετοχή της Επιτροπής στις 21 Μαρτίου, και ώρα 19:00, σε εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής- Εurope Direct που συμπεριλαμβάνει,
Προβολή της ταινίας «Μέσα από τα μάτια σου» η οποία αφορά στην ενδοοικογενειακή βία.
Συζήτηση με την κ. Αγάπη Κανδυλάκη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και την κ. Γεωργία Νικολάου αναπληρώτρια Πρόεδρο της Επιτροπής.
Μεταφορά της εκδήλωσης σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.