13.3.12

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στον Έβρο ο Κώστας Χατζημιχαήλ


Με ανοικτή επιστολή του, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ, ξεκαθαρίζει πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια του η ενασχόληση με την πολιτική. Αποκαλύπτει πως του έγινε πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Έβρο, αλλά όπως ο ίδιος τονίζει η απάντηση του θα είναι αρνητική. Η επιστολή του έχει ως εξής:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την πρόταση που μου έγινε προ ημερών από το πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Είναι αλήθεια ότι η πρόταση αυτή, και δη το πλαίσιο στο οποίο ετέθη, με τιμά βαθύτατα. Δεν έκρυψα ποτέ άλλωστε την ιδεολογική μου αφετηρία και την πολιτική συγγένεια με τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, καίτοι η μέχρι τώρα δράση μου σε κοινωνικούς φορείς βασικό και αδιαπραγμάτευτο γνώμονα είχε, και θα συνεχίσει να έχει απαρέγκλιτα, την προώθηση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας συλλήβδην.
Παρόλα αυτά η οριστική απόφαση που έλαβα, ύστερα από μακρά σκέψη, σχοινοτενείς συζητήσεις και εξαντλητική ανάλυση των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί – δεδομένων που διατρέχουν ασφαλώς όχι μόνον τις τοπικές δομές αλλά ολόκληρο το εγχώριο πολιτικό σύστημα – είναι αρνητική.
Η απόφασή μου αυτή εδράζεται σε κάποιους βασικούς πυλώνες, προκύπτει δηλαδή ως αναπόφευκτο συμπέρασμα από τη διασάφηση και ερμηνεία ενός καίριου, κατά τη γνώμη μου, πλέγματος υπαρχουσών δομών, προσωπικών στόχων και αντικειμενικών περιθωρίων επίτευξής τους.
Είναι πια κάτι παραπάνω από προφανές ότι το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης, το σύστημα δηλαδή το οποίο εδώ και τριάντα πέντε χρόνια γέννησε και εξέθρεψε τις παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αντικείμενο χλεύης και παρία της υφηλίου, φτάνει στο τέλος του. Οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα πολλές (Νέα Μεταπολίτευση), αυτό όμως που προς το παρόν έχει σημασία είναι ότι το πασοκογενές εξάμβλωμα πνέει τα λοίσθια και οι πολίτες (οι οποίοι βέβαια δεν στερούμαστε ευθυνών για την ανοχή στο αυτοκτονικό παπανδρεϊκό μόρφωμα που σάρωσε και διάβρωσε τον κοινωνικό ιστό της χώρας) βιώνουν δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο τη δύση μιας περιόδου που χαρακτηρίστηκε από αναξιοκρατία, φαυλότητα, οικογενειοκρατία, εθνική αποδόμηση και αφόρητη πολιτισμική υπανάπτυξη.
Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι μέσα σε ένα τέτοιο νοσηρό πλαίσιο οι πιθανότητες πραγματικής προσφοράς (σημ.: αναφέρομαι εδώ σε ουσιαστική, μετρήσιμη προσφορά και όχι σε ανέξοδα φληναφήματα που στοχεύουν σε εντυπωσιοθηρία, παραπλάνηση και σε εμμονική, με όποιο κόστος, διατήρηση οφικίων) ενός εξωσυστημικού παράγοντα θα ήταν σε αυτήν την φάση, αντικειμενικά, μειωμένες. Πράγμα που αναπόδραστα επιδρά καταλυτικά στην απόφαση οποιουδήποτε εχέφρονος πολίτη που αγωνιά και προτάσσει το διακύβευμα της βέλτιστης εκπροσώπησης του τόπου αλλά και, επιπλέον, έχει μάθει να λειτουργεί θέτοντας στόχους για να τους εκπληρώσει, όχι για να δικαιολογήσει την πολιτική του ύπαρξη.
Σε κάθε περίπτωση, η δυνητική μετοχή σε ένα κοινοβούλιο και σε μια πραγματικότητα που καθημερινά στιγματίζεται από τη διαρκή σύνθλιψη της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση των ελληνικών νοικοκυριών, αποτελεί μέγιστο προσωπικό ζήτημα για κάθε έναν που θέτει εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας, διό και οι όποιες αποφάσεις θεωρώ ότι πρέπει να λαμβάνονται με αίσθημα απόλυτης ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης στο όραμα της σωτηρίας της χώρας – κοινώς, η πατρίδα έχει ανάγκη τους ικανότερους τώρα περισσότερο από ποτέ∙ πολυτέλειες για μικρονοϊκούς και ιδιοτελείς σχεδιασμούς δεν υπάρχουν.
Και αυτή η διαπίστωση, κοινός τόπος στους πολίτες,  δεν αφορά μόνον τα υψηλότερα κλιμάκια άσκησης εξουσίας αλλά το σύνολο της διοίκησης, κυρίως δε απευθύνεται σε καθ΄ έξιν επαγγελματίες της πολιτικής που και μόνο στο άκουσμα της πιθανότητας εκλογικής αναμέτρησης με άφθαρτους ανθρώπους κάποιας αποδοχής, που κομίζουν ένα νέο ήθος και μια διαφορετική (όχι παλαιοκομματική, αν μη τι άλλο) κουλτούρα, σπεύδουν ασκόπως να δυσθυμήσουν προεξοφλώντας εσφαλμένα διαθέσεις και κρίνοντας εξ ιδίων προθέσεις.
Σε ότι πάντως με αφορά, να τονίσω το αυτονόητο (για όποιον τουλάχιστον τυγχάνει να με γνωρίζει έστω και ελάχιστα): Από την ενασχόληση με την πολιτική έχω μόνον να χάσω. Μέχρι σήμερα οι κοινωνικές μου δράσεις γίνονται πάντοτε σε βάρος των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, έτσι που το μόνο που απομένει να με ωθεί στην ενασχόληση με τα κοινά είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη για τον υπέροχο τόπο μου και η σταθερή πεποίθηση ότι ο κόσμος του Έβρου αξίζει πολλά περισσότερα από την απομόνωση που υφίσταται χρόνια τώρα.
Αγαπητές φίλες και φίλοι, κατά το μόλις ολίγων ημερών διάστημα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πιθανότητα καθόδου μου στις βουλευτικές εκλογές έως και σήμερα, έλαβα και λαμβάνω πληθώρα μηνυμάτων υποστήριξης, ενθάρρυνσης και ολόψυχης συμπαράστασης. Πραγματικά η ανέλπιστη αποδοχή και μόνο του ενδεχομένου της υποψηφιότητάς μου αποτέλεσε για μένα μια άνευ προηγουμένου έκπληξη που σταδιακά αποκρυσταλλώνεται σε ένα αίσθημα  ευγνωμοσύνης, χρέους και καθήκοντος απέναντι στους συμπολίτες μου.
Η αφειδώλευτη και ευρύτατη αυτή στήριξη του κόσμου καταγράφεται ως σαφές πολιτικό κεφάλαιο, με την έννοια της ευθύνης προς όλους όσους κατέγραψαν στο πρόσωπό μου την αδήριτη ανάγκη και απαίτηση για ανανέωση του πολιτικού δυναμικού και αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση του τόπου. Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα αναμένονται ραγδαίες, όπως και η ριζική μεταβολή του πολιτικού σκηνικού. Γι’ αυτό και απαιτείται εγρήγορση, ομοψυχία, διάθεση πολιτικής μεταρρύθμισης και ανανέωση όχι μόνο προσώπων αλλά και νοοτροπίας εν γένει. Και είναι σίγουρο πια ότι τον αγώνα για την επανάκτηση της αξιοπρέπειάς και των ονείρων μας θα τον δώσουμε από κοινού.

Κωνσταντίνος Δ. Χατζημιχαήλ»

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/3/12 11:17

    Σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ ο ς λόγος! Πραγματικά δεν θυμάμαι άλλον από τον τόπο που να μπορεί να σκεφτεί και να αρθρώσει τέτοιο λόγο. Μπράβο στον Χατζημιχαήλ, γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος και δεν μπλέκεται με τα πίτουρα. Αλίμονο σ΄εμάς, που θα απομείνουμε με επιλογές τύπου πάρε τον ένα και βάρα τον άλλο. Και πάλι μπράβο του, να ξέρει ότι όποτε νιώσει έτοιμος για το μεγάλο βήμα εμείς θα είμαστε δίπλα του ανεπιφύλακτα και ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/3/12 11:44

    πραγματικα ειναι κριμα να μην συμμετεχει ο Χατζημιχαηλ που κυριο χαρακτηριστικο του ειναι η ακριβεια,καθαροτητα και ειλικρινεια του λογου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/3/12 12:08

    ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ.ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΙ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/3/12 12:14

    Θα μπορούσε με λίγο πιο απλά λόγια να πει τα ίδια πράγματα, για τα οποία βέβαια τον συγχαίρω, αφού τα λέει και επώνυμα.
    Πάντως η χρησιμοποίηση δυσνόητων λέξεων δεν προσθέτει κύρος στον ομιλούντα και ιδίως όταν απευθύνεται στους συντοπίτες του, όπως λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/3/12 12:54

    Μπράβο Χατζημιχαήλ! Έχεις δυναμική και ο κόσμος σε θέλει. Μπράβο γιατί είσαι ανιδιοτελής και έντιμος, και να ξέρεις ότι το παιχνίδι τώρα αρχίζει. Το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς σου συσπείρωσε πολύ κόσμο που θέλει την αλλαγή, το νέο, το διαφορετικό. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μένουν απ΄έξω άνθρωποι σαν κι εσένα, γι΄αυτό να είσαι έτοιμος για εξελίξεις. Εμείς πάντως είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/3/12 13:32

    Αγαπητέ Ανώνυμος 03:14, μην υποτιμάς τους συντοπίτες. Διψάμε πραγματικά για λόγο διαφορετικό, αληθινό, ελληνικό. Και τώρα που βρίσκουμε δημόσιο λόγο τέτοιου επιπέδου να τον κριτικάρουμε; Το επίπεδο ανεβαίνει απίστευτα με το μανιφέστο του Χατημιχαήλ και αυτό με χαροποιεί βαθύτατα. Άντε, να ξεκολλήσουμε ως τόπος από τη μιζέρια και την παρακμή που μας έχουν ρίξει τόσα χρόνια. Κε Χατζημιχαήλ, συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/3/12 15:53

    02:17 AM-02:44 AM-03:08 AM-03:14 AM-03:54 AM-04:32 AM
    Γνωρίζετε πόσοι άλλοι έχουν δεχθεί πρόταση από την ΝΔ για να είναι υποψήφιοι σε Ροδόπη και Έβρο στις επικείμενες εκλογές?
    Περισσότεροι από δέκα!!! Γιατί μόνον, ο – κατά τ’ άλλα - χαμηλών τόνων, κύριος Χατζημιχαηλ προέβη σε δημοσιοποίηση ανοιχτής επιστολής της αρνήσεώς του? Μήπως για να κάνει «θόρυβο» γύρω από το όνομά του και να τον γνωρίσουν, όσοι δεν τον ξέρουν?
    Ποιος φαεινός εγκέφαλος τον συμβούλεψε να το πράξει αυτό και να εκτεθεί άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας; Λες και τώρα που δεν θα είναι υποψήφιος – που δεν θα ήταν - θα χάσει η Βενετιά, βελόνι;
    Προσγειωθείτε γιατί θα σας πάρουν με τα γιαούρτια
    Χάρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/3/12 16:51

    Δεν τον ξέρω αλλά μεγάλη ψωνάρα μου φαίνεται.Και όλοι αυτοί που τους έβαλε να γράψουν τα σχόλια.Ο ίδιος δηλαδή τα έγραψε όπως φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/3/12 22:27

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΝΑ ΞΕΣΑΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΗ, ΠΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΖΗΛΟΦΘΟΝΕΣ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΣΚΑΜΠΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/3/12 10:36

    ΠΑΨΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/3/12 13:27

    Τον Κωστάκη τον ξέρω καλά, σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν κομματικά στον τόπο τον θεωρώ καλύτερο. Εγώ νομίζω ότι και καλημέρα να έβγαινε να πει το παλικάρι θα του την πέφταν. Ποιοι; Ε αυτοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν ότι χάσανε το επιμελητήριο και αυτοί που τρομοκρατήθηκαν με την ιδέα και μόνο ότι θα έβαζε για βουλευτής. Είναι καιρός όμως να εμπεδώσουν την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι το επιμελητήριο είναι στον Τάκη και ότι ο Κώστας ήρθε για να μείνει. Και επειδή μικρή πόλη είμαστε ξέρουμε καλά ποιοι δύο-τρεις γράφουν με υστερία εναντίον του. Ανάσες παιδιά, ανάσες και θα περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/3/12 13:58

    Α Π Α Ν Τ Η Σ Η
    Επειδή κυκλοφορούν πολλές ανακρίβειες στο διαδίκτυο σχετικά με την δήλωση υποψηφιότητας αυτού του κυρίου από την Αλεξανδρούπολη και την δήθεν πρόταση που του έγινε από τη ΝΔ, διευκρινίζω ότι:
    Ο κύριος αυτός που σήμερα βγαίνει και υποστηρίζει σε επιστολή ότι του έγινε πρόταση από τη ΝΔ, ήλθε στην Αθήνα μετά από ενέργειες στελέχους της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου και του τοπικού Επιμελητηρίου, ως πρόταση για το ψηφοδέλτιο.
    Από τη ΝΔ κεντρικά δεν του έγινε καμία προσωπική νύξη. Αν θέλει να δημιουργεί θέμα εκ του μη όντως, θα πρέπει να διερευνηθούν τα κίνητρα τόσο του ιδίου όσο και αυτών που τον πρότειναν.
    Ευχαριστώ
    Στέλεχος ΝΔ από Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/3/12 17:34

    ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
    Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/3/12 17:38

    Ρε ποια είναι αυτή ανώνυμη γραφική στελεχάρα της ΝΔ από τη χαβούζα; Ουστ ρε γελοίοι, πόσο θα εκτεθείτε ακόμα; Σε λίγο θα γράψετε και ως Πάπες... Γελοίοι

    Τα περί Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου και Επιμελητηρίου, εντελώς άκυρα. Αν είναι να ρίξετε λάσπη τουλάχιστον να το κάνετε σωστά, ανώνυμε κότες και άσχετοι.

    Κώστα γουστάρουμε τρελά που έχεις ξεσηκώσει τους πιο γραφικούς της ΝΔ και τους Πασόκους, προχώρα μάγκα μου και εμείς δίπλα σου. Σε ό,τι, μα ό,τι μας χρειαστείς. Γύρω σου έχουμε συσπειρωθεί πολλοί και το ξέρεις. Προσοχή από εδώ και πέρα, να διοχετεύσεις τη δυναμική σου στη σωστή πλευρά. Άντε καλό αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/3/12 15:18

    Τούτο 'δω ΔΕΝ είναι δικό μου! Τι δουλειά έχει εδώ?

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.