4.3.12

Παρέμβαση Όλγας Ρενταρή για τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και στη ΓΓ του Υπουργείου, Αθηνά Δρέττα,  η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή, στα πλαίσια του Εφαρμοστικού Νόμου, αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζήτησε την έκδοση είτε Υπουργικής Απόφασης είτε Εγκυκλίου για τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης.

Ειδικότερα, η Βουλευτής στην Επιστολή της τόνισε ότι «με την μείωση του επιδόματος των ανέργων, οι άνεργοι πρέπει να παραιτηθούν του επιδόματος ανεργίας για να εγγραφούν σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης».
Επειδή, η μη συμμετοχή των ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης θα έχει πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, η κ. Ρενταρή ζήτησε την διαμόρφωση μιας διάταξης που θα έχει όφελος τόσο για τους άνεργους όσο και για τα προγράμματα κατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.