2.3.12

Κοινωνική έκρηξη στην Κομοτηνή προβλέπει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής

Κοινωνική έκρηξη στην Κομοτηνή με απρόβλεπτες συνέπειες προβλέπει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παντελής Μαγαλιός, μετά τα τελευταία γεγονότα με την ομηρία στο εργοστάσιο HELESI της ΒΙΠΕ.

 «Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχει κλίμα σύγκρουσης στην περιοχή. Και πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες» δήλωσε ο κ. Μαγιαλός.
Όπως είπε «δεν πρόκειται για προβληματικό άτομο. Είναι ένας από τους πολλούς απελπισμένους συμπολίτες μας». Κρούει μάλιστα το κώδωνα του κινδύνου: «Ας μην “διαβάσουν” με λάθος τρόπο το περιστατικό. Υπάρχει αναβρασμός στην πόλη μας. Φοβάμαι ότι η βία θα πάρει γενικότερες διαστάσεις».
Τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου είναι καταλυτικά και συνηγορούν προς την κατεύθυνση των προειδοποιήσεων του συνδικαλιστή. Το πρόβλημα της ανεργίας τεράστιο. Η ανεργία στο νομό Ροδόπης φθάνει το 40%. Η Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής κατεστραμμένη. Οι κάτοικοι του νομού απελπισμένοι.
Αρκεί να σημειωθεί πως το 2003 υπήρχαν 99 εργοστάσια και έχουν απομείνει επτά ή οκτώ σε λειτουργία. Τότε έμπαιναν καθημερινά στην ΒΙΠΕ για δουλειά 17.000 άνθρωποι και σήμερα μετά βίας φθάνουν τους 900 άτομα. Κι αυτοί κακοπληρωμένοι, μερικώς απασχολούμενοι, ενώ οι μισθοί καταβάλλονται με καθυστέρηση δύο έως τεσσάρων μηνών.
«Είναι θέμα χρόνου η οργή να μετατραπεί σε έκρηξη», εκτιμά ο συνδικαλιστής και προσθέτει πως «όταν κάποιος δεν έχει δουλειά, είναι χρεωμένος και πεινάνε τα παιδιά του, είναι ικανός για όλα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, στην συγκεκριμένη επιχείρηση εργαζόταν παλαιότερα 150 άτομα και σήμερα έχουν μείνει οι μισοί.

[αναδημοσίευση από το INPOST.gr]

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/3/12 12:59

    Απορώ πως ο κ. Μανανάς ο τόσο στοργικός ο τόσο φιλεύσπλαχνος, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα της κοινωνικής πρόνοιας του δήμου Κομοτηνής δεν πήρε χαμπάρι για τα προβλήματα του συμπατριώτης μας. Παράξενο μου φαίνεται τέτοια δεν του ξεφεύγουν. Για να του προσφέρει λίγα τρόφιμα από τους 15 τόνους που έχει στη διάθεσή του. Ακόμη να του εξασφαλίσει ένα μικρό χαρτζιλίκι, από τον πολιτικό του μέντορα τον Μητροπολίτη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/12 14:49

    Να μην τρίβει τα χέρια του ο Μαγαλιός και να μας πει τι έκανε σαν εργατικό κέντρο, λέμε τώρα, εκτός από υστερικές κραυγές στα κανάλια για την μεγάλη ανεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/3/12 15:03

    ευτυχώς που δεν τον δίνουν σημασία οι εργαζόμενοι και δεν αρχίζουν να αντιδρούν έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/12 19:42

    Καλα τα λενε οι δυο προηγουμενοι ανωνυμοι...στοχοποιουν και ουρλιαζουν-ισοπεδωνουν τουσ παντες και τα παντα οι καραγκιοζηδες επαγγελματιες εργατοπατερες!Καλα για τον Μαγαλιο τι να πουμε ανυπαρκτος-διαταραγμενη προσωπικοτητα.ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΑΠ ΑΥΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.