5.3.12

Ο Σάββας Εμινίδης για την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Ερώτηση για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ερώτηση έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς:
  • Εσωτερικών
  • Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΘΕΜΑ: «Συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος «Βοήθεια στο  σπίτι»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής.
Λειτουργεί ως πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο κοινωνικής πολιτικής, προσφέροντας τεράστια βοήθεια σε ηλικιωμένους και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο δικό τους χώρο. Παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, βοήθεια στην καθαριότητα του σπιτιού και στην ατομική υγιεινή, προσφέρει καθημερινή σίτιση αλλά και ιατρική περίθαλψη σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Τον τελευταίο καιρό οι δικαιούχοι και οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι το πρόγραμμα θα περικοπεί ή και θα αλλάξει μορφή, ενώ έφτασε να ακούγεται και η πληροφορία ότι ενδέχεται να εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας στην υλοποίησή του. Οι μεν δικαιούχοι φοβούνται ότι θα χάσουν το πιο σημαντικό στήριγμα της καθημερινότητάς τους, οι δε εργαζόμενοι ζουν ακόμη και σήμερα στην αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας.
Η πρόσφατη ρύθμιση που ψηφίστηκε με τη μορφή τροπολογίας στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία, δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, ούτε και αν θα καλύπτονται στο εξής όλες οι ομάδες ωφελουμένων που καλύπτονται σήμερα.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:
  1. Με ποια μορφή θα λειτουργήσει το πρόγραμμα μετά τον Ιούνιο και με ποια χρηματοδότηση;
  2. Θα συνεχίσουν να καλύπτονται όλες οι κοινωνικές ομάδες που εξυπηρετούνται σήμερα;
  3. Ποια θα είναι η τύχη του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στο πρόγραμμα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.