1.3.12

Τέτοια λέει κι αν βγει δεύτερος δεν θα πρέπει να εκπλαγεί κανείς σώφρων!


Είπεν ο Άλεξ (όχι ο ξάδερφός μου – ο άλλος!): «Στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες, με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκτίναξη της ανεργίας και της επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, είναι φανερό πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επικαίρη ερώτηση προς τον ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ (της συμφοράς) και Πρωθυπουργό (της κακομοίρας) με θέμα  «Διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών», όπου τον ρωτά αν «προτίθεται να προχωρήσει στην μερική ή ολική διαγραφή χρεών για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όταν το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει αυτό που λογίζεται ως όριο φτώχειας, αν προτίθεται σε όσους που για διάφορους λόγους μειώθηκε το εισόδημά τους ή έχασαν την εργασία τους, να προχωρήσει σε αντίστοιχη απομείωση των δανειακών τους υποχρεώσεων, αν θα μεριμνήσει ώστε η μηνιαία καταβολή δόσεων σε όλες τις τράπεζες να μην υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών, αν θα γίνει εκλογίκευση των επιτοκίων που για καταναλωτικά κυρίως δάνεια ξεπερνούν κάθε κανονιστικό όριο, αν θα επιβληθεί τώρα με το νέο πακτωλό δισεκατομμυρίων στις τράπεζες για την επανακεφαλαιοποίησή τους και η εξυγίανση των ισολογισμών τους με την διαγραφή των δανείων που αφορούν τα υπερδανεισμένα νοικοκυριά».
Ο τύπος πάει να πάρει τις εκλογές, και οι χαζοί από κάτω γελάνε και τον υποτιμούν. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!! Όταν σας τη φορέσει στις 19 ή τις 39 Απριλίου ή όποτε έρθουν εκλογές, θα νοιώθετε τόσο ευφυείς όσο ο Αλογοσκούφης!!!
Προσέχτε, λοιπόν, μην έρθει η ώρα που θα φτύνετε εαυτόν στον καθρέφτη (όχι για ξεμάτιαγμα, ούτε για… φυσική μπριγιαντίνη). 
Γιατί, αυτά που λέει, είναι αυτά που περιμένει να ακούσει ο κόσμος! Και αυτός ΤΑ ΕΝΝΟΕΙ!!! Κι ο κόσμος το ξέρει. Όπως ξέρει ότι, οι άλλοι που του λένε αυτά που θέλει να ακούσει, ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΝΟΟΥΝ. Άσχημος συνδυασμός, αλλά το 2 μεγάλα κόμματα πλέον δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν.
Πρέπει να λαδώσουν και μάλιστα ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ! Τις δηλώσεις του τύπου «Αν βγω κυβέρνηση ΘΑ σου δώσω…» δεν τις δέχεται κανένας. Είναι σαν… επιταγές! Ποιός τρελός παίρνει επιταγές σήμερα;;; ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ θέλει!!!
Αν λοιπόν ο Άλεξ (όχι ο ξάδερφός μου – ο άλλος!), πάρει μερικών τα σώβρακα (για να μη μιλήσουμε και για το… περιεχόμενο) στις επερχόμενες εκλογές, μην εκπλαγεί κανείς! Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι να προλάβει κανείς να κάνει πράξη ΠΡΟ των εκλογών, αυτά που ζητά ο Άλεξ να γίνουν πράξη.
Ειδάλλως…
Νταν, νταν, ντα-ντάν, νταν, ντα-νταν, ντα-νταν, ντα-νταν!
Παρεμπιπτόντως, για «το παπαδήμο», όπως το αποκαλεί η συζυγάτα μου αυτό το πράγμα, πρέπει να πούμε και το εξής: το παπαδήμο κρατά έδρα ΚΕΝΗ στο πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ και 13 χρόνια, για να πάει τη σύνταξη!!!
ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ, αλλά δεν είναι παράνομο. Φρόντισε γι’ αυτό ο πιο ανήθηκος Έλλην, Ευάγγελος Βενιζέλος, που το έκανε μέρος του συντάγματος, χωρίς μάλιστα να επιδέχεται νομική διόρθωση, ώστε να προστατεύσει το συνάφι του: εξαιρεί τους καθηγητές πανεπιστημίου από οποιοδήποτε ασυμβίβαστο. Ο Λοβέρδος κρατά τη δική του κενή 15 έτη, κι ο Βενιζέλος κοντά στα 10 νομίζω (στο ΑΠΘ).
Και αυτό την ίδια στιγμή που το παπαδήμο, το βενιζέλο και το λοβέρδο ζητούν από τους εργαζομένους να δεχτούν μείωση μισθών;;;
Γι’ αυτό σας λέω: μην εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα των εκλογών. Στις δημοσκοπήσεις ΔΕΝ φαίνεται ξεκάθαρα το δεύτερο κόμμα, αλλά… ούτε και το πρώτο. Εκείνη την ώρα, πολλοί θα αλλάξουν τροπάριο. Και πολλοί… χρυσαυγίτες θα το ρίξουν στην… Παπαρήγα την τελευταία στιγμή.
Μην απορήσετε για τίποτε. Ελλείψει ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΩΝ, ένεκα…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.