14.3.12

Παράταση στην προθεσμία εγκατάστασης και λειτουργίας βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων ζητά η Τσιαούση


Παράταση στην προθεσμία εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων που υποχρεούνται σε μετεγκατάσταση σύμφωνα με το νόμο 3325/05, ζητάει με αναφορά της, η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Τσιαούση προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Πιο συγκεκριμένα αρκετές υπηρεσίες της πολιτείας δυστυχώς δεν ενστερνίστηκαν τη φιλοσοφία του νόμου (3325/2005) που είναι κατά βάσιν αναπτυξιακή, με αποτέλεσμα ορισμένα ζητήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του νόμου να αντιμετωπιστούν χωρίς την απαιτούμενη διάθεση για ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων.
Διότι αν και έχουν εκδοθεί σαφείς οδηγίες για την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, οι  υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν λάβει αποφάσεις διακοπής της λειτουργίας βιοτεχνικών – βιομηχανικών μονάδων μη χορηγώντας παράταση των προθεσμιών απομάκρυνσης – μετεγκατάστασης.
Αρκετές είναι μάλιστα οι περιπτώσεις, όπου ασκούνται πιέσεις από ανταγωνίστριες επιχειρήσεις της ίδιας περιφέρειας, προκειμένου να εξασφαλίσουν μονοπωλιακή θέση στην αγορά.
Συνέπεια μιας τέτοιας τακτικής, όπως τονίζει η κ. Τσιαούση, είναι οι επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις μονάδες τη σημερινή δύσκολή εποχή και μάλιστα σε έναν παραμεθόριο Νομό να κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά την εργασία τους, με όλα τα επακόλουθα αποτελέσματα.
Προς αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, καταλήγει στην αναφορά της, κρίνεται απαραίτητο και επείγον να δοθεί - με διάταξη νόμου - περαιτέρω παράταση της προθεσμίας μετεγκατάστασης αυτών των μονάδων, ώστε οι εργαζόμενοι να μη βρεθούν οριστικά εκτός εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.