2.3.12

Έληξε η ομηρία στην Κομοτηνή! Παραδόθηκε ο 52χρονος ένοπλος


Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό ομηρίας στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Ο 52χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία και οι δύο όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς.

Είχαν προηγηθεί πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ και του ένοπλου δράστη, ο οποίος κρατούσε από το μεσημέρι ομήρους δύο υπαλλήλους της βιομηχανίας HELESI, έχοντας νωρίτερα πυροβολήσει με καραμπίνα και τραυματίσει τον μεγαλομέτοχο της επιχείρησης και έναν Βούλγαρο εργαζόμενο.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο δράστης έθεσε δύο αιτήματα, προκειμένου να πειστεί να παραδοθεί. Ζητούσε την καταβολή δεδουλευμένων ύψους 31 χιλιάδων ευρώ και την επαναπρόσληψή του στην εταιρία, στην οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2000 έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, οπότε και απολύθηκε.
Αργά το βράδυ ο 52χρονος ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που λαμβάνει.
Το απόγευμα, με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν και δύο εργαζόμενες, που είχαν κρυφθεί σε αποθηκευτικό χώρο του εργοστασίου.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/3/12 09:52

    Συγχαρητήρια στην αστυνομία που έφερε σε πέρας με επιτυχία μια από τις δυσκολότερες αποστολές της στην περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/12 11:53

    συγχαρητηρια και στον ιδιοκτητη της εταιρειας που κοροιδευε τον υπαλληλο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/3/12 14:35

    Συγχαρητήρια στον υπάλληλο που τους κορόιδευε όλους και τωρα κορόιδεψε το πανελληνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/12 15:02

    Ασε μας ρε, του έδωσαν αντι για τα χάπια του ηρεμιστικά για ελέφαντες και κοιμήθηκε, γιαυτό... και παραδόθηκε παραπατώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/3/12 18:48

    Ελλαδίτσα αυτή είναι η κατάντια σου με αυτούς που σε κυβερνάνε και θέλουν να σε κυβερνήσουν, όπως πάνε τα πράγματα αυτό είναι μόνο η αρχή της «ίσως» απρόβλεπτης επερχόμενης κοινωνικής έκρηξης που δυστυχώς ίσως να είναι πιο κοντά απ ότι φανταζόμαστε. είτε μας αρέσει είτε όχι είναι πλέον η ωμή πραγματικότητα.
    Τι πρέπει δηλαδή να μας χτυπήσει την πόρτα και μετά να ξυπνήσουμε και μετά να συγκλίνουμε σε κάποιες αρχές ανθρώπινων το πως θα αντιμετωπίσουμε το αύριο;

    Η ανάρμοστη συμπεριφορά και ο τίτλος του ψυχικά ασθενή πλέον θα απονέμεται σε οποίον τολμά να αντιστέκεται απ’ ότι φαίνεται τις τελευταίες μέρες.
    Και για να σας προλάβω καταδικάζω αυτήν την πράξη δεν είναι λύση αυτό αλλά ο πόνος και η συσσωρευμένη οργή «ίσως» ξεσπάσει είτε μας ραντίζουν είτε όχι πλέον.
    Μην κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια , η οποία δεν είναι ο Σαμαράς και ο Παπαδήμος μόνο αλλά ο πόνος και η οργή.
    Πολλοί δεν θα συμφωνήσουν μαζί μου ώσπου να τους χτυπήσει και αυτούς η πόρτα το θολωμένο τους μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/3/12 20:08

    Επί τέλους σε αυτό το απλό δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε που λέει η πρωθυπουργός της Δανίας κ. Χέλε Θόρνινγκ-Σμίτ;
    « Ο συνασπισμός είναι τρόπος ζωής εδώ στη Δανία .Έτσι οικοδομήσαμε το δανέζικο μοντέλο. Έχουμε τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια με τον πόλεμο των τάξεων.
    Τα συνδικάτα διαπραγματεύονται πολύ ήρεμα με τους εργοδότες. Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι καλό να κλίνει λίγο ο ένας προς τον άλλον και να επιτυγχάνονται
    Συμβιβασμοί», λέει η κ.Χέλε Θόρνινγκ-Σμίτ, η 45χρονη αρχηγός του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Δανίας η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας.
    Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα όπου οι κυβερνητικοί συνασπισμοί αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, η εικόνα που παρουσιάζει η δανέζα Πρωθυπουργός μοιάζει ειδυλλιακή. Χέλε Θόρνινγκ-Σμίτς. Κι’ ας μας δέρνουν χίλια μύρια κύματα.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου καλή του ώρα, θέλησε να κάνει την Ελλάδα τη Δανία του Νότου, κι’ εμείς τον απολύσαμε ή αυτοί τον απέλυσαν, δεν έγινε ακόμη κατανοητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.