20.3.12

5 χρόνια Piazza del Popolo! Η δημοσιογραφία των πολιτών θέλει ελευθερία


5 χρόνια προσπαθήσαμε να δώσουμε μια εναλλακτική παρέμβαση στην ενημέρωση του πολίτη, ακολουθώντας το ρεύμα των καιρών! 5 χρόνια δώσαμε βήμα λόγου σε όλους! Η Piazza, παρά τις αντιξοότητες συνεχίζει, γιατί στήθηκε από ανθρώπους που συνεχίζουν και εμπλουτίζουν μία προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης και καλόπιστης παρρησίας.

Η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου δεν έχει ιδέα για το τι είναι πραγματικά η δημοσιογραφία των πολιτών, πώς λειτουργεί και πόσο σημαντική είναι! Η δημοσιογραφία των πολιτών θα ζήσει και θα προοδεύσει σε ένα οικοσύστημα στο οποίο θα περιλαμβάνει πολλά στιλ (μέσων) και στόχους.
5 χρόνια τώρα αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της ανωνυμίας. Στην μπλογκόσφαιρα υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εφόσον ένας πολίτης ασκεί δημοσιογραφία θα πρέπει να υπογράφει το κείμενό του, έστω και με ψευδώνυμο. Από την άλλη, κάποιοι θεωρούν ότι η ανωνυμία επιτρέπει να «βγουν» ειδήσεις που υπό άλλες συνθήκες θα παρέμεναν άγνωστες. Σημασία γι’ αυτούς δεν έχει ποιος λέει κάτι, αλλά τι λέει.
5 χρόνια Piazza del Popolo! Tο ταξίδι συνεχίζεται συναρπαστικό και από σήμερα πιο αισιόδοξο…

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/3/12 19:27

    Νέο μανιφέστο των εκπαιδευτικών Κώστα Καραΐσκου και Νεκτάριου Δαπέργολα.
    Μήπως δεν γνωρίζουν τι σημαίνει δάσκαλος; Ο δάσκαλος είναι σαν το κερί, λειώνει σκορπίζοντας γύρω του φως.
    Αυτοί οι τύποι σκορπίζουν το σκότος, την οπισθοδρόμηση τον μεσαιωνισμό.
    Είναι οι μετριότητες της εκπαίδευσης, δεν διοχετεύουν το ήθος τον σεβασμό, ωθούν και διοχετεύουν το μίσος, παροτρύνουν τους μαθητές και τους πολίτες να χειροδικούν, να υβρίζουν, να διαπομπεύουν τους εκπροσώπους της Πολιτείας, λειτουργούν ως καταστροφικό τσουνάμι.
    Δεν πρέπει να περάσει ο νεοφασισμός την 25η Μαρτίου 20012.
    Υπάρχει εύλογος χρόνος για να μπουν αυτές οι μετριότητες της εκπαίδευσης στη θέση τους.
    Πρώτα από αυτούς που τους διαφεντεύουν, για να επιτύχουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, και δεύτερον από την Πολιτεία. Η υπομονή έχει τα όρια της.

    Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012
    ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!
    Η «Σπίθα» Κομοτηνής και η Παράταξη Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών τους, απευθύνονται στους πολιτευτές του νομού, ιδίως δε τους μνημονιόφρονες, τους οθνειολάγνους και τους ελλαδοφάγους. Τους παρακαλούν να συναισθανθούν την πρόκληση που συνιστά (για τον πολιτικά εγγράμματο λαό) η παρουσία τους στην ....
    εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και να βρουν μία πρόφαση για να απουσιάσουν. Ας πουν στην ανάγκη ένα ψέμα - ξέρουμε φυσικά ότι δεν τα πολυκαταφέρνουν σ' αυτό αλλά ας... προσπαθήσουν! Η πατρίδα μας μεθαύριο τιμά τους ήρωες που ξεσηκώθηκαν κατά των Οθωμανών και ελευθέρωσαν την Ελλάδα. Τιμά τους Μακρυγιάννηδες και τους Καραϊσκάκηδες, τους Νικηταράδες και τους Κανάρηδες. Δεν τιμά ούτε τους Νενέκους που κιότεψαν και προσκύνησαν, ούτε τους κοτσαμπάσηδες που τα είχαν κάνει πλακάκια με τον σουλτάνο, ούτε τους Φαναριώτες που ζύγιζαν με σωφροσύνη την κάθε κλανιά της Ευρώπης. Επομένως τα γιουσουφάκια του Ράιχενμπαχ, οι σφουγγοκωλάριοι του Τόμσεν και οι παρακεντέδες της ξενοκρατίας δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!

    Κώστας Καραΐσκος (συντονιστής «Σπίθας» Κομοτηνής) - Νεκτάριος Δαπέργολας (δημοτικός σύμβουλος «Σπάρτακου»)
    Από: http://gatzoli.blogspot.com/2012/03/blog-post_3845.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 01:38

      Το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση . Οι νεοφασιστες δεν πρέπει να περάσουν

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά αγορίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/3/12 19:53

    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ.ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΕΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι! Αυτό περιμένουμε όλοι μας. Την λύτρωση...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/3/12 21:13

    Ο Τριτος Ανωνυμος εχει κρεοπωλειο...να μας πει που ειναι να γινουμε πελατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/3/12 21:37

    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε τραυματίας από τις Σκουριές
    Tuesday, 20 March 2012 18:51 (Είναι ίδια παρέα με τις Σπίθες, ίσως τους δούμε παρέα την 25η Μαρτίου. Δεν έχουν τον Θεό τους Κώστα Καραΐσκου Νεκτάριου Δαπέργολα και Στρατιάδη, ο τελευταίος βγήκε στην τοπική TV RChanel με απειλητικές διαθέσεις.)

    Ένας σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στη θέση «Σκουριές» του όρους Κάκκαβος.

    Σύμφωνα με τις επιτροπές αγώνα κατοίκων κατά του Χρυσού, αξιοποιώντας πληροφορίες, συγκεντρώθηκε νωρίς το πρωί στο φυλάκιο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός κλείνοντας τον δρόμο προς το εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές και παράλληλα ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία έκλεισε το δρόμο.

    Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι περίπου 400 εργαζόμενοι της Εταιρίας που εργάζονται στη Στρατονίκη, μεταφέρθηκαν υποχρεωτικά όλοι με φορτηγά στο σημείο, έσπασαν το μπλόκο της Αστυνομίας και ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδα μελών των Επιτροπών αγώνα.

    Ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ των εργαζομένων και των κατοίκων με αποτέλεσμα έναν σοβαρά τραυματία να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ενώ υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

    Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=52623:2012-03-20-16-53-25&catid=1:latest-news&Itemid=50#ixzz1pge96be4
    Seleo.gr News

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/3/12 22:16

    ακτιβιστές είναι οι εκπαιδευτικοί ή τρομοκράτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/3/12 04:38

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ piazza Del popolo !!!!!!
    Πλησιάζει η μέρα που θα σας κρεμάσουμε κι εμείς!
    Λιντσάρισμα μετά τη μεγάλη νίκη του κόμματος "ΚΑΛΤΣΟΔΕΤΑ" Α.Ε.
    Όσο για τους Νεοδημοκράτες, θα μας κλάσουν τα... πόδια να τους πείτε!
    1000 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/3/12 11:58

    Οι περιθωριακοί ταραχοποιοί Καραϊσκος και Δαπέργολας χαρακτηρίζουν «γιουσουφάκια νενέκους» και τα λοιπά κοσμητικά επίθετα, ακόμη και τους συναδέλφους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο.
    Ακόμη ο Δήμαρχος ποιεί την νήσσα, και δεν καταδικάζει τους διαβόλους του εθνικισμού και του ρατσισμού. Μα πως και γιατί να τους καταδικάσει όταν ο πρώτος πολίτης της Κομοτηνής είναι έρμαιο της περιθωριακής εφημερίδας των Διαβόλων «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ».

    Ο «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ» στο φύλλο της 1-12-2011 αναφέρει για τον κ. Πετρίδη.
    «Τα νέα για τον δήμο Κομοτηνής δεν είναι καλά κάποιος, όσο κι αν θέλει κάποιος να αισιοδοξεί, όσο κι αν θέλει να τα δεί με θετική προσέγγιση. Κι αυτό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη που αγωνίζεται να τετραγωνίσει τον φαύλο κύκλο του χρόνιου κομματισμού και της διάχυτης ανικανότητας».
    Τέτοια κολακεία και τέτοια διαφήμιση, μικρό πράγμα είναι; Τον δήμαρχο τον καταξιώνουν τα φασισταριά με τα γραφόμενά τους. Γι’ αυτούς όλοι είναι άχρηστοι και ανίκανοι ( συνεργάτες τα κόμματα), εκτός από τον κ. δήμαρχο?
    Δεν υπάρχει λόγος να τους καταδικάσει, φαίνεται δέχεται τις παραινέσεις τους?
    Η πόλης και οι δημότες όμως σε τι φταίνε; Και αποσυνθέτουν την κοινωνία οι εκπαιδευτικοί ταραχοποιοί.

    Τί χρωστά η παρέλαση και η εθνική μας επέτειος για να γίνει η πρώτη είδηση διεθνώς για άλλη μία φορά.
    Χειροκροτάμε τα παιδιά, τα οποία πρέπει να μάθουν να έχουν την πατρίδα μας ψηλά...πιο ψηλά και απ' τη ζωή τους, γιατί τόσα χρόνια αυτό λείπει από την παιδεία τους γι' αυτό και οδηγούμαστε προς την καταστροφή! Ας δείξουμε στα παιδιά μας ότι την πατρίδα μας την έχουμε ψηλότερα από τα κόμματα και σταματήστε επιτέλους αυτούς τους φασιστοειδείς λαϊκισμούς!!!!
    Να μάθουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο!!!!
    Και το να σεβαστούμε τους πολιτικούς που θα είναι στην εξέδρα των επισήμων είναι το ίδιο, αν αναλογιστούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ροδόπης τους ψήφισε!!!!!!!!!
    Πρέπει να σεβαστούμε τους συμπολίτες μας που τους εκλέξανε!!!!
    Την αντίδρασή μας μπορούμε να την δείξουμε στην κάλπη!!!!
    Εκεί είναι η δύναμη του λαού, αν δεν μας κάνουν ας μην τους εμπιστευτούμε στην κάλπη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/3/12 13:05

      ρε αυτοί όλοι είναι βαρεμένοι, ανακατεμένοι με μοναστήρια, η αδελφή του Δαπέργολα καλόγρια κι ο ίδιος όταν δεν βρίζει ψέλνει και μετά ξαναβρίζει.Τέτοια χριστιανοσύνη

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος21/3/12 18:47

    Τα φασιστοειδή υποκείμενα της Κομοτηνής συμπεριφέρονται όπως ο φαλλός, όσο τον χαϊδεύεις τόσο γκουντουρντίζει. Αν ρίξεις μια σφαλιάρα στην φαλλοκεφαλή, τότε συνετίζεται, συμμαζεύεται, ησυχάζει, σε σκουληκάκι μεταμορφώνεται ο τζάμπα μάγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στεργιάδης Νίκος21/3/12 23:04

    ρε παιδιά βρίζετε αυτούς τους δύο για φασίστες αλλά και εσείς ,έτσι όπως μιλάτε και αντιδράτε, φαίνεστε πολύ χειρότερα να είστε από δαύτους. Κουλάρετε. Τί δημοκράτες είστε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/3/12 12:07

    Φασισμός + φανατισμός = Σπιθες και Σπάρτακοι

    Δυστυχώς για κάποια έξυπνα μυάλά, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν ζούσαν οι Μακρυγιάννης και Καραϊσκάκης θα τους είχαν εξοντώσει πρώτα αυτούς τους ίδιους και μετά θα έκαναν μνημόνιο 4 και 5 και 6 για να νοικοκυρέψουν τη χώρα.

    Η Κίρκη τους μεταμόρφωσε από ευρηματικούς σχολιαστές σε πολιτικούς διεκδικητές εξουσίας μέσω των Καμμένων και όλων των φασιστοειδών της εκμετάλλευσης του συναισθήματος, θαρρείς και οι πλανητικοί ανταγωνισμοί σε μια στριμωγμένη γη είναι ποδοσφαιρικό παιχνίδι οπαδικού πατριωτισμού.

    45άρηδες και 50άρηδες που θέλουν να κάνουν κάτι στην άχρηστη ζωή τους είναι. Κάνανε πράγματα οι Καραίσκοι αλλά δεν ανέχονται από εγωισμό να τους ξεπερνούν άλλοι. Νιώθουν λοιπόν ότι δεν κάνανε και πρέπει να κάνουνε. Τους κάθησε το μνημόνιο και πυροβολούν τυφλά με γαρνιτούρα τις αφελείες θεοδωράκειες ρήσεις περί νόμος και δημοκρατία είναι ο αυθορμητισμός (δημοσκοπικής) γνώμης του λαού. Ή το καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος.

    Δίκιο έχει η κότα ο Στεργιάδης. Κότα μεν σοφή δε. Μην τους δίνετε σημασία. Αυτό θέλουν. Θέλουν ξύλο να το παίξουν μάρτυρες. Φτύστε τους ιδιωτικά αλλά μη τους δίνετε αφορμή να ηρωποιηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/3/12 08:55

      An zouse o Karaiskakis kai o Makrygiannis tha eihe gamisi OLOKLIRI tin piazza del poppolo kai epidi tha goustarate tha sas eihe gia giousoufakia. PASOKoskyla , Maurokordatoi, proskynimenoi Kolletides, gia na kratisete theseis kai misthous,bromiarides, antropakia, erpeta.

      Διαγραφή
    2. Ο Μακρυγιάννης και ο Καραϊσκάκης ήταν Gay!!! Γιουσουφάκια είναι άλλοι που προμήθευαν το Τούρκικο Προξενείο με καύσιμα!!!

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος23/3/12 12:11

    Sta gay pride pou pigenis vlepis kanenan synadelfo sou dimeno Karaiskaki kai Makrygiani, de nomizo,... tre banal.
    To koinoboulio omos kai sta blogs vrazete sykies proskynimenes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/3/12 12:30

    Ψιθυρίζεται ότι 2η επανάσταση θα κηρυχτεί επίσημα την 25η Μαρτίου 2012 στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πάνδροσο Ροδόπης, από τον Ηγούμενο Εφραίμ., ο οποίος θα σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης, εναντίον του Γερμανουσουλτάνου Ράιχενμπαχ .
    Θα ευλογήσει ο Ηγούμενος Εφραίμ τους πρώτους δύο οπλαρχηγούς της επανάστασης, τους μπαρουτοκαπνισμένους άνδρες των βουνών και των λαγκαδιών αγωνιστές Καραϊσκο και Δαπέργολα.
    Για να μην ζήσουμε κάτω από την Γερμανική «κατοχή» οι δύο Θρακιώτες αγωνιστές δάσκαλοι θα προσπαθήσουν να παρέχουν βασική εκπαίδευση στα Θρακιωτόπουλα σε κρυφά σχολεία. Οι δύο Θρακιώτες αγωνιστές δεν ξέχασαν ποτέ το παρελθόν και τους προγόνους τους γιατί τα αρχαία μνημεία ήταν πάντοτε δίπλα τους για να τους υπενθυμίζουν την ιστορική κληρονομιά τους.
    (Μακρυγιάννης β΄)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.