30.3.12

33 εκατομμύρια χρέη άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή Κομοτηνής στον Γιώργο Πετρίδη!!!


«Καταφέραμε ένα επίτευγμα, κάναμε μια διαχείριση με θετικό πλεόνασμα», τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι όλη αυτή η θεαματική οικονομία δεν έθιξε τις κοινωνικές δαπάνες του δήμου και ανέφερε πως «προτιμήσαμε την ουσία από το να ρετουσάρουμε το επικοινωνιακό προφίλ του Δήμου».

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του δήμου Κομοτηνής για το 2011, συγκρίνοντας με τον οικονομικό απολογισμό που παρέδωσε η διοίκηση Κοτσάκη.
Έτσι, το 2011, παρά το γεγονός ότι οι εισροές από ΚΑΠ μειώθηκαν σε σχέση με το 2010, από 15.118.000 σε 11.633.000, το χρέος του Δήμου Κομοτηνής απομειώθηκε κατά 1.500.000. Έτσι πλέον το χρέος του Δήμου Κομοτηνής από 8.000.000 συν 5.000.000 το δάνειο της MILLENIUM, απομειώθηκε κατά 1.687.000 συν τις δόσεις του δανείου της MILLENIUM που πληρώθηκαν. Επίσης το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου που παραδόθηκε από την διοίκηση Κοτσάκη ήταν στα 112.792, ενώ στις 1.1.2012. ήταν 691.000. Έτσι μέσα σε ένα χρόνο εξοικονομήθηκε ποσό ύψους 5.789.000 ευρώ.
Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι παρά την εξοικονόμηση πόρων, οι δαπάνες για την κοινωνική πολιτική αυξήθηκαν από 1,788.000 σε 1.995.000, ενώ οι δαπάνες για «πολιτιστικές» δαπάνες μειώθηκαν από 2.836.000 το 2010 σε 735.000 το 2011.
Να σημειωθεί πως αυτό επιτευχθεί χωρίς δανεισμό, σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση που.
Σε σχέση με τη ΔΕΥΑΚ, ο Πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Καρασταύρου, παρουσίασε τα στοιχεία της επιχείρησης για το 2011 σε σχέση με αυτά του 2010 που παρέλαβε.
Στην παρουσίαση του τόνισε ότι από την προηγούμενη διοίκηση του είχαν παραδοθεί οφειλές για το 2010 ύψους 17.030.000, όμως η πραγματική κατάσταση που αποτυπώθηκε από την νέα διοίκηση ανέρχονταν στο ποσό των 19.200.000 ευρώ με ταμειακά υπόλοιπα 45.000 ευρώ.
Ο απολογισμός του 2011 δείχνει ότι η ΔΕΥΑΚ έχει πλέον οφειλές 17.474.000 ευρώ (μείωση 1.700.000 ευρώ) και ταμειακό υπόλοιπο 200.000 ευρώ, χωρίς να έχει προχωρήσει η επιχείρηση σε νέο δανεισμό ή να της έχει αποδοθεί το 3%.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/3/12 19:08

    Ρεπορτάζ του τοπικού τύπου αναφέρει:
    «ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
    Έξωση… στην παραλία Φαναρίου
    29.03.2012
    Καταπατητής χαρακτηρίζεται ο Δήμος Κομοτηνής από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και απειλείται με προσφυγή στη Δικαιοσύνη
    Σκέψεις για ξεπούλημα της έκτασης – φιλέτο σε ιδιωτικά συμφέροντα προκαλεί η αιφνιδιαστική κίνηση»

    ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

    Δημοσιεύουμε σημεία του εγγράφου, όπου επισημαίνονται τα εξής: «Η εταιρεία μας, η οποία έφερε την επωνυμία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΤΑ ΑΕ) και ήδη μετονομάσθηκε σε «Εταιρεία ακινήτων δημοσίου ανώνυμη εταιρεία (ΕΤΑΔ ΑΕ), έχει, δυνάμει του νόμου 2636/1998, όπως ισχύει σήμερα, τη διοίκηση και διαχείριση έκτασης, μετά του έμπροσθεν αυτής αιγιαλού, που ανήκει στον ΕΟΤ, βρίσκεται εντός των κτηματικών ορίων του τέως Δήμου Αιγείρου Ν. Ροδόπης και διπλα στο κάμπινγκ του ΕΟΤ και έχει χαρακτηρισθεί ως τουριστικό δημόσιο κτήμα με την υπ’ αριθμό 52/28.01.1971 Β.Δ. (ΦΕΚ 29/Α/9.2.71).

    Το κάμπινγκ του ΕΟΤ στο Φανάρι όπως κατάντησε από την περίφημη «αξιοποίηση»

    Η πρώην κοινότητα Φαναρίου και στη συνέχεια ο Δήμος Αιγείρου που υπεισήλθε στη θέση της και ο Δήμος Κομοτηνής που υπεισήλθε στη θέση του τελευταίου, καθώς και τρίτοι, ως μισθωτές του Δήμου, χωρίς να τους έχει δοθεί κανένα απολύτως δικαίωμα από τον ΕΟΤ ή και την εταιρεία μας, κατέλαβαν παράνομα και αυθαίρετα και εκμεταλλεύονται μέχρι και σήμερα τμήματα της έκτασης και του αιγιαλού, παρόλες τις διαμαρτυρίες μας».

    ******
    Από ενδιαφέρον για τη πατρίδα δημοσίευσε η PIAZZA (ΑνώνυμοςFeb 17, 2012 08:53 AM) με τον τίτλο «Κομοτηνή Γιοκ» Παραχώρηση 83 ακινήτων του ΕΟΤ σε 56 δήμους .Ο ΑνώνυμοςFeb 17, 2012 04:30 PM απάντησε!!!!
    «Στην Ροδόπη ξύπνιε δεν υπαρχουν ακίνητα του ΕΟΤ.Είναι του κάμπιγκ στο Φανάρι που ανήκει στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και επιτέλους αξιοποιούνται.Αλλοιώς θα γινόταν Δημοτική Επιχείρηση και θα είχε την τύχη της Νυμφαίας.»
    Έκτοτε δεν υπήρξε ενδιαφέρων για την τύχη των τουριστικών εγκαταστάσεων της Ροδόπης ως φαίνεται, τα πήρε όλα κι’ έφυγε ο Θρακιάς.

    Κομοτηνή Γιοκ
    Παραχώρηση 83 ακινήτων του ΕΟΤ σε 56 δήμους
    Ψηφίστηκε η παραχώρηση σε 56 δήμους 83 ακινήτων του ΕΟΤ, καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έκανε δεκτή σχετική τροπολογία της ΚΕΔΕ.

    Στους δήμους και χωρίς αντάλλαγμα παραχωρούνται τελικά 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ), μετά την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περί “Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις” στις 15 Φεβρουαρίου 2012.
    Η ανάρτηση: http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2012/02/blog-post_17.html

    ******

    Υπήρξε όμως ενδιαφέρον από τους βουλευτές της Σάμου και εχθές το βράδυ το «ΞΕΝΙΑ Σάμου έχει μεταβιβαστεί «κατά κυριότητα» στο Δήμο της Σάμου.»

    Δελτίο Τύπου 30-3-2012 Αθήνα, 30 Μαρτίου 2012

    Παραχωρήθηκε το Ξενία Σάμου στο Δήμο Σάμου

    Από εχθές το βράδυ, με την ψήφιση του νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός», το ΞΕΝΙΑ Σάμου έχει μεταβιβαστεί «κατά κυριότητα» στο Δήμο της Σάμου.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης έκανε δεκτή την τροπολογία του Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, που συνυπέγραψαν άλλοι δέκα συνάδελφοί του (Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Αποστολάκος Γρηγόρης, Αράπογλου Χρύσα, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Κουρουπάκη Ευαγγελία, Κουσελάς Δημήτριος, Μακρυπίδης Ανδρέας, Μερεντίτη Σούλα, Σκραφνάκη Μαρία, Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη).

    Τη μεταβίβαση είχε στηρίξει και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Η μεταβίβαση δεν πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο όταν πάνω από 70 ακίνητα του ΕΟΤ πέρασαν στους οικείους Δήμους καθώς το Ξενία της Σάμου ανήκε στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Η προσπάθεια να μεταβιβαστεί με κοινή υπουργική απόφαση βρέθηκε σε δυσκολίες και έτσι η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε με τροπολογία του Βουλευτή Σάμου.

    Απαιτήθηκαν προσπάθειες πολλών, για δεκαετίες.
    Σχετικά http://vo.pasok.gr/pvardikos/?cat=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/3/12 01:07

    Όχι πάλι δημοτικές επιχειρήσεις σκάνδαλα. Ιδιώτες να τα αξιοποιήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/3/12 09:48

    Και η ΔΕΥΑΚ σε ιδιώτες για να μην ακούμε κάθε 4 χρόνια τις μαλακίες τους. Αυτό το φαινόμενο μεγαλουργησε τις δυο τελευταίες τετραετίες. Απο έγο μηδεν οι μπαγλαμάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/3/12 12:53

    Βρήκαν επιχείρηση οργανωμένη που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, βρήκαν τις υποδομές ύδρευσης αποχέτευσης έτοιμες και εν λειτουργία. Και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν τνηΔΕΥΑΚ ορθολογιστικά και να κερδίζουν χρήμα με ουρά.
    Άμυαλη διαχείριση από άσχετους υπεύθυνους της λειτουργίας της επιχείρησης ύδρευσης αποχέτευσης του δήμου Κομοτηνής.
    Επιχείρηση μονοπώλιο χωρίς ανταγωνιστές. Με αυξημένες δαπάνες, με χαμηλή παραγωγικότητα με αυξημένο κόστος προϊόντος με αυξημένη γκρίνια και μιζέρια, δηλ. δαπανώνται περισσότερα από όσα κερδίζει η επιχείρηση, δηλ η κρίση τους χτύπησε παντού.
    Με 8 εκ. ευρώ ετήσιο τζίρο τουλάχιστο και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ας βρούνε έστω μια επιχείρηση με 8 εκ. ευρώ τζίρο τοις μετρητοίς και 17 εκ. δανεισμούς εξοφλητέους σε βάθος χρόνου 20ετίας που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.
    Μην τρελαθούμε κιόλας.
    Νεράκι πουλάνε που το προμηθεύετε ο καταναλωτής από το κατασκευασμένο δίκτυο, και τα σκατά τρέχουν ανέξοδα στον βιολογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/4/12 19:46

    Πολλαπλάσια είναι η αξία των 600 στρεμμάτων της παραλιακής ζώνης του Φαναρίου από τα 33 εκ. ευρώ οφειλών του δήμου Κομοτηνής.
    Μετά τόσα χρόνια μη κερδοφόρας εκμετάλλευσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε το τέλος!!!!!!!!!!!!!!
    Μια υποδομή όταν δεν αποδίδει γιατί να λειτουργεί, δεν υπάρχει λόγος. Ας πρόσεχαν.
    Μια νέα αρχή ίσως βγει σε καλό. Η τουριστική ανάπτυξη δεν γίνεται με τον γείτονα τον κουμπάρο τον συμπέθερο, ούτε με υπεύθυνο λειτουργίας της τουριστικής επιχείρησης με τον εκάστοτε κομματικό διορισμένο άσχετο με το αντικείμενο. Ο τουρισμός πρέπει να λάβει μια σύγχρονη μορφή και στη Ροδόπη.
    Τα προηγούμενα χρόνια ενώ υπήρξαν πανάκριβες υποδομές ήταν δίσεκτα. Παράδειγμα οι κατασκηνώσεις Μαρώνειας παραχωρήθηκαν σε κάποιον σύλλογο για να περνάνε τον καιρό τους τα μέλη του, και οι εγκαταστάσεις στην Καγκέλα λειτουργεί ως σκυλάδικο. Τα δε λιμάνια Μαρώνειας και Ιμέρου είναι σε κατάσταση παρακμής, ποτέ δεν λειτούργησαν για τον σκοπό που κατασκευάσθηκαν!!!!!!!
    Το τουριστικό περίπτερο του Ιμέρου, και το μίνι των Προσκυνητών σαν να μην υπάρχουν. Για της Νυμφαίας δεν το συζητάμε …… Τα έργα ανάπλασης του δασαρχείου στη παραλιακή ζώνη από το Φανάρι έως τον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας τι γίνανε; Αγνοείται η τύχη τους….. γίνανε καυσόξυλα.
    Κομοτηναίος πλοιοκτήτης προσπάθησε να τα συνδέσει με την Σαμοθράκη και τη Θάσο, δεν επετεύχθη ο στόχος ζημιώθηκε και εγκατέλειψε την προσπάθεια.
    Όσο για τις λιμνοθάλασσες, είναι εγκαταλειμμένες, η ανθρώπινη ρύπανση και καταστροφή βγάζει μάτι. Οι επισκέπτες παρατηρητές είναι ελάχιστοι κι’ αυτοί αλλοδαποί.
    Πολλά δε από τα καταλύματα που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Leader, δόθηκαν προικώες κατοικίες στις κόρες, η αρχοντοχωριάτικη κουτοπονηριά του Έλληνα μεγαλούργησε με την ανοχή της πολιτείας.
    Όσο για το καταστροφικό παρελθόν που υπαινίσσονται για να καλύψουν την ανοργανωσιά τους…… Ήταν δημιουργικό με στόχους, η καταστροφή επήλθε την 10ετία του 2000-2010. Κάποτε θα ειπωθούν και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτοί που υπαινίσσονται την καταστροφολογία που προξένησαν οι απερχόμενοι, να πούνε αν πρόσθεσαν έστω ένα πετραδάκι στις υποδομές, μόνο άφησαν συντρίμμια…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/4/12 00:52

    Τώρα σεργιανίζουν τα αφεντικά της εξουσίας κλειστά εργοστάσια και εργοστάσια να καίγονται. Αυτή είναι η προκοπή τους. Καλύτερα να το βουλώσουν. Δεν βλέπουν που ο τίτλος υποψήφιος βουλευτής είναι είδος εν ανεπάρκεια και υπό εξαφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/4/12 08:20

    Ο σοσιαλισμός τα έστησε, ο σοσιαλίζων νεοφιλελευθερισμός τα έκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/4/12 10:48

    Να μιλήσουμε και για τις Σάπες.
    Στο τουριστικό περίπτερο των Σαπών προστέθηκε το ξενοδοχείο, ο αείμνηστος δήμαρχος Τζώρζης έκανε την αρχή για την τουριστική ανάπτυξη των Πετρωτών. Όσο ήταν δήμαρχος έγινε η οδική σύνδεση διασταύρωση Κρωβύλης παραλία Πετρωτών, έγινε το δίκτυο της ΔΕΗ και το δίκτυο ύδρευσης μέχρι την παραλία των Πετρωτών. Έγιναν οι κατασκηνώσεις. Αντί να αναπτύξουν την περιοχή των Πετρωτών τουριστικά, έδωσαν τα στρέμματα γής στην εταιρεία χρυσού. Τώρα σταμάτησε ο τουρισμός δεν δουλεύουν τα χρυσωρυχεία και η ανεργία τινάχθηκε στο υψος. Ή το ένα να δουλεψουν ή το άλλο ή και τα δυο μαζί όχι μόνο φωνάζουν χωρίς να ξέρουν τι λένε. Πολλά είναι για το κακό που έγινε στις Σάππες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.