21.2.12

Μιλώντας περί μπλοφών και χαρτοπαιγνίων


Η φωτογραφία από τον Economist λέει πολλά για το κλίμα του Eurogroup. Η αρχή του μακροσκελούς άρθρου του  έγκυρου διεθνούς περιοδικού λέει ακόμη περισσότερα:

«I HAVE learnt that marathon is indeed a Greek word». Thus spoke Olli Rehn, the European monetary affairs commissioner, at the end of a 14-hour negotiating session that produced a second bailout package for Greece this morning.
Και το τέλος του άρθρου τα λέει όλα: Still, helping Greece remains a huge gamble, and today the euro zone has just agreed to double its stake.
Να μη μεταφράσω τα πάντα, αλλά αξίζει να μεταφραστεί η τελευταία ατάκα, «ακόμη και έτσι (με αυτή τη νέα συμφωνία δηλαδή), η βοήθεια στην Ελλάδα παραμένει ένα τεράστιο τζογαδόρικο εγχείρημα, και σήμερα η ευρωζώνη αποφάσισε να διπλασιάσει το ποντάρισμά της».
Προς γνώση και αξιολόγηση από όλους εκείνους που μιλάνε με την ασφάλεια της ανευθυνότητας για τη μεγάλη μπλόφα που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα αρνούμενη να πληρώσει τα χρέη της, λογαριάζοντας κουτοπόνηρα και υστερόβουλα ότι θα την διασώζουν γα πάντα χαριστικά οι ξένοι οι οποίοι και καλά μπορούν αλλά δε θέλουν να μας σώσουν και αυτοί και καλά δεν διακινδυνεύουν τίποτα.

Φίλος της Piazza τζογαδόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.