27.2.12

Ξάνθη … η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού!


Χιλιάδες καρναβαλιστές κατέκλυσαν και φέτος την Ξάνθη, όπου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής με σχετικά καλό καιρό, παρά τις «απειλές» των μετεωρολόγων.

Φέτος την παρέλαση πλαισίωσαν οι Κόκκινες μαζορέτες Stell Rosse από την Κέρκυρα, ενώ άρματα και 15 χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο.
Η μουσική επένδυση της παρέλασης έγινε από τον Μπάμπη Δαργανάκη, ένα project που κινήθηκε σε latin και σύγχρονους χορευτικούς ρυθμούς.
Μέσω της οδού 28ης Οκτωβρίου, η παρέλαση πέρασε από την Κεντρική Πλατεία, και κατέληξε στο χώρο του γηπέδου του ΑΟΞάνθης όπου βρίσκονται τα στέκια των Συλλόγων.
Με τη λήξη της παρέλασης ξεκίνησε ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου, ο οποίος χόρευε σε μουσικούς ρυθμούς από τον DJ BOUZOURIS.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί της κεντρικής σκηνής φαίνεται να απέφυγαν να εκτεθούν στις ... ορέξεις των καρναβαλιστών, κάτι το οποίο κατάλαβαν και οι διοργανωτές, οι οποίοι δεν έστησαν εξέδρα για τους επισήμους.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/2/12 11:15

    «Η ιστορία των πόλεων είναι η ιστορία της ανθρωπότητας. Μέσα από τη μορφή που διατηρεί κάθε πόλη διαβάζεις τις, την παράδοση, τον πολιτισμό που δημιούργησε, τα κίνητρα των ανθρώπων, τον σεβασμό ή την ασέβεια αυτών που την κατοίκησαν και την κατοικούν».
    (Αριστομένης Προβελέγγιος)

    Με ποιο δικαίωμα «αποφασίζετε» μέρες Καρναβαλιού στη Κομοτηνή να κλείσετε τους ανθρώπους στα σπίτια τους;
    Μας στείλατε ως επαίτες στους χορηγούς για ένα πιάτο φασολάδας.
    Μας κλείσανε μέσα και χάσαμε τους φίλους μας, τη χαρά μας, την ψυχή μας... Χάσαμε τη γειτονιά μας... Μας κλείσανε μέσα και μας βάλανε την τηλεόραση να μας παίζει όλη μέρα το πρόγραμμά τους
    Τώρα πια κάποιοι πιστεύουν ότι ξέρουν το καλό μας. Και το εφαρμόζουν... Αγνοώντας ότι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα. Έτσι σιγά σιγά οι ίδιοι άνθρωποι γίνονται απάνθρωποι. Η ανησυχία είναι ότι από το "άνθρωπος" ως το "απάνθρωπος" μεσολαβούν κάποιοι κύριοι που διοικούν και οργανώνουν δήθεν τη ζωή μας.
    Οι άνθρωποι κάποτε…. ήταν άνθρωποι.
    Αν θέλετε, αυτό ήταν η αξία της εποχής: να είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι... Σήμερα έχουν αλλάξει οι εποχές... Σήμερα είναι άλλο το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι τώρα "πώς οι άνθρωποι θα γίνουν απάνθρωποι" για ένα πιάτο φασολάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/2/12 12:26

    To άρμα με Χατζηοσμάν και Τσετίν όλα τα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.