19.2.12

Κατακερματισμένο το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χάνουν τις δυνάμεις τους

Πολυκομματική βουλή με πρώτο κόμμα τη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να έχει αυτοδυναμία, δείχνουν οι τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο. Πιο συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC για το Έθνος της Κυριακής προκύπτει οκτακομματική Βουλή, ενώ δεν επιτυγχάνει αυτοδυναμία η ΝΔ που έρχεται πρώτη με 24%.
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 15,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,7%, ο ΛΑΟΣ με 6,9%, οι Οικολόγοι με 3,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 3,2% ενώ η Χρυσή Αυγή βρίσκεται οριακά κάτω από το 3%.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας η ΝΔ συγκέντρωνε 27,7%, το ΠΑΣΟΚ 17,5% και ο ΛΑΟΣ 9,6%.

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα στην επόμενη βουλή μπαίνουν εννέα κόμματα.
Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει και εδώ 24% και ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Δημοκρατική Αριστερά με 11,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 11% και έπονται ΣΥΡΙΖΑ με 8%, ΛΑΟΣ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και Χρυσή Αυγή με 3,5%, ενώ και η Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνει 3%.
Το 20% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο. Παράλληλα, το 63% θεωρεί λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τέλος, στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News η ΝΔ συγκεντρώνει το 19% ενώ το ΠΑΣΟΚ μόλις 8,2%. Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξη για το μέλλον της χώρας σε ποσοστό 95,1%, ενώ το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία νέων κομμάτων.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/2/12 12:15

    Εσωκοματικες η γενικες εκλογες το ακυρο και η αποχη θα πανε συνεφο. Ακυρο με ΓΑΠ επανω και αποχη λογο αποστασεως.Και αυτοι ειναι μονο οσοι πιστεψαν στον ΓΑΠ και οχι στους υπολιπους ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ.1944

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/12 21:33

    Ας δώσουμε τον ορισμό της ημέρας των εκλογών :
    Είναι εκείνη η ημέρα, που οι πολίτες, ξεχνάνε, τι τράβηξαν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυρα Λεμονιά20/2/12 14:45

    Δεν ξέρω τι λέτε ρε παιδιά, αλλά εκείνο που πραγματικά με θλίβει και με απογοητεύει, σαν επακόλουθο των πολιτικών εξελίξεων, είναι το μέλλον των πολιτικών στο νομό μας.
    Μπορείτε να σκεφτείτε τον τόπο μας χωρίς Στυλιανίδη και Πεταλωτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/12 16:07

    Εμ γιατί με Δάμωνα Χατζηοσμάν και Νικολαίδη μπορείς να το σκεφτείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/2/12 18:02

    Τον Πεταλωτή δεν τον πολυνοιάζει, δουλειά έχει κι αν δεν βγει και είναι καθαρός. Θα τον επιβραβεύσει λογικά ο λαός. Αν θα βγει ή όχι σε τέτοια συγκυρία, ε μπορεί και να ατυχήσει. Έχει καταντήσει ρώσικη ρουλέτα. Για όλα είμαστε ικανοί στη Ροδόπη. Τώρα όλους τους υπόλοιπους τι τους αναφέρετε; Σαν παραδείγματα ικανότητας και χαρακτήρα ή σαν σωτήρες;

    Πάντως μόνο σαν επαγγελματίες πολιτικοί φαντάζουν. Ένας κι ένας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/2/12 01:08

    κυρα Λεμονιά
    Επίσης δεν μπορώ να σκεφτώ την χοντρή Νικολ χωρίς τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ . Και μεγάλες για να την σηκώνουν την ανακατώστρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.