29.2.12

Βενιζέλο για πρόεδρο θέλουν 21 υπουργοί - υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ! Με Βενιζέλο και οι Πεταλωτής και Ξυνίδης

Το σύνολο σχεδόν των υπουργών και των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες έναν άτυπο κύκλο συνομιλιών με τους συναδέλφους του στο υπουργικού συμβούλιο και όπως όλα δείχνουν η συντριπτική πλειοψηφία τους θα υπογράψουν μαζί με τους βουλευτές τη δήλωση υποβολής της υποψηφιότητας του υπουργού Οικονομικών για την προεδρία του κόμματος.
Οι 21 υπουργοί και υφυπουργοί που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου είναι οι υπουργοί: Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Επίσης, την υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου θα στηρίξουν οι αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί Νίκος Σηφουνάκης, Παντελής Οικονόμου, Θάνος Μωραΐτης, Γιάννης Μανιάτης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μαγκριώτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Δριβελέγκας, Γιώργος Νικητιάδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Κώστας Σπηλιόπουλος και Σωκράτης Ξυνίδης.
Αντιθέτως, άγνωστο είναι ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξουν οι υφυπουργοί Ντίνος Ρόβλιας και Μανώλης Όθωνας που ανήκαν στο σκληρό πυρήνα του συστήματος Παπανδρέου, με τον δεύτερο να διατηρεί ιστορικούς δεσμούς με τον Χρήστο Παπουτσή. Άγνωστη, προς το παρόν, είναι και η στάση που θα κρατήσει και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αν και υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου. 
«Πολιτισμικά» κινείται στη λογική Βενιζέλου, καθώς ο Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να πάρει αποστάσεις στην προεκλογική του καμπάνια και από τα δύο Μνημόνια, τα οποία ωστόσο υπερψήφισε ως υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Ερωτηματικό είναι και η στάση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία αν δεν θέσει υποψηφιότητα, όπως είναι το πιθανότερο, θα κινηθεί λογικά προς την πλευρά Βενιζέλου.
Οι 21 υπουργοί και υφυπουργοί αναμένεται να συνυπογράψουν μαζί με τους βουλευτές τη διακήρυξη υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις 9 Μαρτίου σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/2/12 19:01

    λέτε με παλιές συνταγές το Πασοκ να προχωρήσει στο μέλλον; κάτι μού λέει ότι η ενότητα που θα δείξει στο παρά πέντε της εκλογικής αναμέτρησης θα αφήσει πολλούς άφωνους. Ακόμη κι από το Πασόκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/2/12 19:09

    Σχολιάζει η σημερινή εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» την «Ιδεολογική Πλατφόρμα του Τοπικού ΠΑΣΟΚ» ……Κράμερ εναντίον Κράμερ!!!!

    «Έπεισαν τελικά τον φαρμακοποιό και σύμβουλο του Άρη Γιαννακίδη Χουσεΐν Ερτζάν, οι σύντροφοι όπως πληροφορούμαστε, να θέσει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.
    -Ήταν ο μόνος από την μειονότητα που θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια την παντοδυναμία του Αχμέτ Χατζηοσμάν, να φέρει περισσότερους ψήφους από την μειονότητα στο κόμμα και συγχρόνως αφαιρώντας πολλούς ψηφοφόρους του μειονοτικού βουλευτή να δώσει ελπίδες επανεκλογής στο Γιώργο Πεταλωτή.
    -Βοήθησαν γι’ αυτή την εκλογή και οι σύντροφοι του στην περιφέρεια παρασκηνιακά, γιατί δεν ήθελαν να έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τον βουλευτή τους, επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι τελικά μπορεί να φέρει η κάλπη.
    -Το σύστημα αυτό του βοηθητικού μοχλού της Περιφέρειας, εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια στήριξης.
    -Το ένα χέρι νίβει το άλλο…
    -Και για να κρατηθείς στην εξουσία πρέπει να ανταποδίδεις την βοήθεια σε φίλους και συνεργάτες.
    -Πάντως η υποψηφιότητα του Χουσεΐν Ερτζάν στο νομό αλλάζει τα δεδομένα και χαροποιεί ιδιαίτερα το περιβάλλον του Γιώργου Πεταλωτή».

    ____________________________________________________________________

    Εάν είναι έτσι τα πράγματα, σίγουρα το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχασε τον ιδεολογικό του προσανατολισμό. Μα το πρόβλημα είναι να εκλεγεί μια «Ηγεσία Προοπτικής και Μεταρρυθμίσεων», όπως διακήρυξε σήμερα ο έμπειρος Θόδωρος Πάγκαλος.

    Και συνεχίζει ο Θόδωρος Πάγκαλος
    Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και στροφής των πολιτών στην αποχή ή στην ευνουχισμένη ψήφο, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πείσει όποιον πολίτη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για λύσεις ότι το μόνο που προσφέρει είναι συμφωνίες μεταξύ προσώπων με στόχο τη διατήρηση της εξουσίας στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Η λογική «σωπάστε να σωθούμε» οδηγεί στην καταστροφή και της παράταξης και της χώρας. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε Μεσσίες, πιστεύαμε και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Τα κόμματα οφείλουν να ηγούνται, να διαμορφώνουν πολιτικές και να μάχονται για την ιδεολογική ηγεμονία όχι να υποτάσσονται στον λαϊκισμό και τον φασισμό.

    _____________________________________________________________________


    Το τοπικό ΠΑΣΟΚ άντε και εκλέχθηκαν 2 βουλευτές δεν πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία αν την έχουν.
    Δεν πρέπει να απαντήσουν τι μέλλει γενέσθαι το αύριο;
    Δεν πρέπει να απαντήσουν εργασία ή ανεργία;
    Δεν πρέπει να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα που ψελλίζει ο λαός, του οποίου η ζωή άλλαξε άρδην;
    Τι δηλαδή ο ιδεολογικός αγώνας στη Ροδόπη είναι ο τίτλος της γνωστής ταινίας:
    ΚΡΑΜΕΡ εναντίον ΚΡΑΜΕΡ; ΧΡΙΣΤΙΑΝΌΣ εναντίον ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ
    ή ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ εναντίον ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ;
    Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να δοθεί μεταξύ:
    «Ιδεολογίας ΠΑΣΟΚ και Ιδεολογίας ΝΔ». Για να φύγουν οι άχρηστοι μια για πάντα από το πολιτικό παρασκήνιο»
    Αν αληθεύουν αυτές οι «διαβο(υ)λεύσεις», πραγματικά λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/2/12 20:47

    Τι περισπούδαστες μπούρδες που λυπάσαι κιόλας.Επικαλείσαι και τον Πάγκαλο, καταλαβαίνουμε.Γιατί όχι κι ο Ερτζάν δηλαδή?Αυτό σε πείραξε?Για να έχει το προξενείο την δυνατότητα να βγάζει απευθείας τον Χατζηοσμάν τον οποίο θεωρείς ιδεολόγο δηλαδή?Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/2/12 21:11

    Κρίμα που η ιδεολογία ΠΑΣΟΚ δεν ήταν να διορίζει οπως η ΝΔ στα ΔΣ του ΟΣΕ διάφορους αριστερούς που δίνουν και συμβουλές σήμερα.Ηταν και στα εγκαίνια του προαστιακού. Αυτοί θέλουν έναν βουλευτή ΠΑΣΟΚ τον Χατζηοσμάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/2/12 22:57

    Οι κολλητοι του ΓΑΠ.Προσπαθουν να σωθουν αλλα ειναι αργα.Ο λαος του ΠΑΣΟΚ θα τους στειλει εκει που πρεπει.Ειναι ακαταλληλοι,και ο Βαγγελης δεν καιγεται πολυ.Ηταν αυτοι που του εκαναν πολεμο στην προηγουμενη εκλογη του αρχηγου του κινηματος.Καλο ταξιδι παιδια του Ψυχαρη,του Κολωνακιου,και του JACKSON. Γνωστο στεκει των απανταχου ατομων με ιδιαιτερεςπνευματικες ικανοτητες.Υπουργοι,βουλευτες περιφεριαρχες,οπως Θεοδωρα Κοκλα,συνδικαλιστες, πολιτευτες και παρατρεχαμενοι,μονιμοι θαμωνες υπουργειων,δηλαδη νεοπλουτα λαμογια.κλπ.Ηρθε συντροφοι το τελος της πολιτικης σας ιστοριας.Να δουμε τι θα σας λενε τα παιδια σας και τα εγγονια γι αυτο το πουλημα της πατριδας σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/2/12 23:16

    Στα γραφεία Πάγκαλου και Πεταλωτή συνεδριάζουν διαφορετικές «γιάφκες» στο ΠΑΣΟΚ


    Η πολιτική πλατφόρμα ενόψει της επόμενης ημέρας στο ΠΑΣΟΚ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Θ. Πάγκαλου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Ζαλοκώστα.

    Ο κ. Πάγκαλος, σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε να αναφερθεί στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Γ. Ραγκούση, αν και λέγεται ότι ασκεί πιέσεις στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, να είναι ο τρίτος υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ.

    Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης, καθώς και οι βουλευτές Ντ. Βρεττός, Σ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Κατερίνα Περλεπέ, Μαρία Θεοχάρη, Συμεών Κεδίκογλου, Π. Ασπραδάκης, και Αχμέτ Χατζή Οσμάν.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή, σύσκεψη 7 υφυπουργών προκειμένου να διαμορφώσουν κείμενο πολιτικής παρέμβασης όπου θα απαντούν στις «προκλήσεις των καιρών», στις ανάγκες της χώρας και θα προτείνουν νέους δρόμους για το «αύριο της προοδευτικής παράταξης»

    Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, Υγείας Μάρκος Μπόλαρης και Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/3/12 10:08

    Οι προσπάθειες πρέπει να τείνουν προς τον εκδημοκρατισμό, για μια κοινωνία προοδευτική για έναν τόπο με μέλλον και ευτυχισμένους πολίτες.
    Η επιστροφή στο παρελθόν δεν επιτρέπεται το 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/3/12 10:55

    Ke o proodeftikos Xatzhosman ston Pagalo.
    Goustaro!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/3/12 16:18

    Τι εκανε λεει; με Βενι ο Γιωργακης μας; ας τολμησει ο Βενι να τον εχει μαζι και τοτε θα δει ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ:::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/3/12 23:24

    Απλά, μοιράσθηκαν τα ιμάτια του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.