23.1.12

Απάντηση Παπακωνσταντίνου για τον δασικό πλούτο της Σαμοθράκης

Την απάντησή του απέστειλε ο Υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην Βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Ρενταρή, στην Αναφορά που κατέθεσε για «τα προβλήματα σχετικά με την προστασία του δασικού πλούτου Σαμοθράκης», βασιζόμενη στην επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης Γιώργου Χανού.
Στην απάντησή του, ο Υπουργός σημειώνει ότι «το ζήτημα της υλοτομίας είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που μαστίζει τα Ελληνικά Δάση εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό τον λόγο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ εκδόθηκε η Α.Π.: 117886/2178/16-5-2011 στις Δασικές Υπηρεσίες ΤΩΝ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων το ποσό των 3.038.660 ευρώ για τη συμμετοχή των δασικών υπαλλήλων σε απογευματινή εργασία (2.179.650 ευρώ) και τη συγκρότηση περιπόλων κατά τις Κυριακές και σε εξαιρέσιμες ημέρες (859.010 ευρώ) προς αποτροπή των ανωτέρω αναφερόμενων δασών που απειλούν τα δασικά οικοσύστημα (σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα 36,37 και 38 του Ν. 1845/1989 και των διατάξεων του Ν. 998//79 και του Ν. 2612/98 και των άρθρων 1& 3 του ΠΔ 242/93).
Παρόλα αυτά, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Υπουργός η αρμοδιότητα κατανομής π[προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες εξαρτάται από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, στην οποία ανήκουν οργανικά, και όχι από το ΥΠΕΚΑ».
Η Βουλευτής, βασιζόμενη στην απάντηση του Υπουργού σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα δάση του νησιού αλλά και ολόκληρου του Νομού αποτελούν τον πλούτο του τόπου μας». Για να μην αφανιστούν ολοσχερώς , η κ. Ρενταρή δήλωσε ότι  προτίθεται να κανονίσει συνάντηση «με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.