24.1.12

Ερώτηση Χατζηοσμάν για το συνταξιοδοτικό των γεωργών

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα την προκήρυξη του Μέτρου 113 «Πρόωρη Συνταξιοδότηση Γεωργών και Γεωργικών Εργατών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Aρ. Πρωτ.: 4854/24.01.2012


ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
ΘΕΜΑ: Προκήρυξη Μέτρου 113 «Πρόωρη Συνταξιοδότηση Γεωργών και Γεωργικών Εργατών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013

Από τον Μάιο του 2011 αναμένουμε την προκήρυξη του Μέτρου 113 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 που αφορά την πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών.
Το Μέτρο αποσκοπεί στο να αμβλύνει ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέας, όπως είναι η αντιστροφή της ηλικιακής σύνθεσης με την εγκατάσταση νέων γεωργών και η μεγέθυνση των εκμεταλλεύσεων. Η εφαρμογή του προσλαμβάνει και κοινωνικές διαστάσεις κυρίως για τους κατόχους μικρών εκμεταλλεύσεων στους οποίους εξασφαλίζει ένα ελάχιστο εισόδημα. Σε αυτήν την κατηγορία υπάγεται ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών της Ροδόπης οι οποίοι αναμένουν με ενδιαφέρον την προκήρυξη του Μέτρου και εκφράζουν δικαιολογημένα την ανησυχία τους για την καθυστέρηση και μία πιθανή ακύρωση του προγράμματος.     

Βάσει των παραπάνω
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Πού οφείλεται η καθυστέρηση προκήρυξης του Μέτρου 113 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013;
2. Είναι μέσα στα σχέδια του Υπουργείου μία πιθανή ακύρωση του προγράμματος;
3. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου πότε αναμένεται η προκήρυξη του Μέτρου και πότε θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους γεωργούς; 

Ο ερωτών βουλευτής,
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.