6.12.11

Ο Παπανδρέου ξεκινά τις εσωκομματικές διαδικασίες δηλώνοντας … παρών!


Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ήταν δεδομένη. Άλλωστε τη μαρτυρούσε η όλη συμπεριφορά του μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκάλυψε σε στενούς του συνεργάτες, ότι μετά τις γιορτές ο ίδιος θα ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες προκειμένου να … ανανεώσει την παραμονή του στην αρχηγία του κόμματος.
Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μίλησε ξεκάθαρα για εκλογές, ούτε ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει, η ανανέωση της θητείας του.
Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι Γιώργος δεν έδωσε ποτέ τη μάχη για την αρχηγία του κόμματος. Παρέλαβε το δαχτυλίδι από το Σημίτη και έθεσε … μοναδική υποψηφιότητα στην κρίση των … οπαδών και φίλων του κόμματος.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/12/11 12:25

    ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ!!!!!!!! ΓΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!! ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/12/11 16:03

    Κάνεις λάθος φίλε ότι δεν έδωσε τη μάχη για την αρχηγία. Το 2007 τι ήταν ποιός θα ξυπνήσει ποιο νωρίς με τον Βενιζέλο; Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή, δρυός πεσούσης πας ανηρ ξυλεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/12/11 22:38

    @16.03 Υπάρχει και το ακόμη γιωργοπαπανδρεϊκότερο "ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται" του Μιχελογιαννάκη. Και επί της ουσίας ναι, αλήθεια υπήρξε το 2007 αλλά ο ένας ήταν πρόεδρος και είχε στη διάθεση του όλους τους μηχανισμούς του κόμματος-γι'αυτό και καμιά συνδικαλιστική ομάδα δεν ψήφισε Βενιζέλο-ανάμεσα στους οποίους μηχανισμούς πρωτεύουσα και προνομιακή επικοινωνιακή θέση πήρε ο Ρέλλος. Για να δούμε τι θα σκαρφιστεί τώρα ο τραμπουκικός μηχανισμός του παιδιού που βρίσκεται σε ακόμη μεγαλύτερη απόγνωση αλλά έχοντας και κυβερνητική εξουσία διαθέτει ακόμα καλύτερους μηχανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/12/11 11:20

    @ 6/12/11 22:38. Δυστυχώς είναι οι "εσωτερικοί" εχθροί που συνεπικουρούν στο έργο της πολεμικής κατά του Παπανδρέου. Όλοι μας ξέρουμε ποιοι είναι. Όμως, ας περιμένουμε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι επιχείρησαν και επιχειρούν να καρπωθούν αγώνες που δεν τους ανήκουν, προσπάθειες απέναντι στις οποίες έμειναν με πείσμα αρνητές, βιρτουόζοι της δυσφήμησης και του διασυρμού, στιλβωτές στις περιόδους της δειλίας ή της καιροσκόπου αναμονής, στιλβωτές στην εποχή της άνετης και επικερδούς υμνολογίας.

    Μόλις είδαν τον Παπανδρέου στριμωγμένο ύψωσαν το μικρό ανάστημά τους. Το φαινόμενο δεν προσφέρεται καν σε ψυχολογική ανάλυση. Είναι τυπική περίπτωση που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ανοίγει ο στίβος για τις σαλταδόρικες εξορμήσεις εκείνων που ασκούνται για του είδους αυτού τα αθλήματα. Και δεν ανήκουν μόνο στην κατηγορία των δημόσιων θεαμάτων.

    Υπάρχουν και επιδείξεις ιδιωτικές στο σπιτάκι τους ή στις σπιταρώνες τους, μπροστά στον καθρέφτη, όπου θα μπορούν να τις απολαμβάνουν. Δεν αρνούμαι ότι στη δημοκρατία είναι θεμιτό και νόμιμο όλοι να έχουν φιλοδοξίες. Αλλά, να έχουν τις προϋποθέσεις. Να έχουν το πάθος και την ειλικρίνεια. Αλλά οι καρδιές τους είναι πολύ στενές για να χωρέσουν και τα δυο. Εξάλλου, το πάθος φοβάμαι πως είναι μονάχα για την εξουσία. Όσο για την ειλικρίνεια, αυτή έχει πάει περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/12/11 12:44

    $%-6/12/11 22:38. Δεν είναι καιρός τώρα για τέτοια.
    Η κατάσταση για την Χώρα είναι στην «κόψη του ξυραφιού» και δεν συνάδουν ηθικά, εθνικά αλλά ούτε πολιτικά, τέτοιες αναταράξεις και κομματικές αναμπουμπούλες.
    Να μην ξεχνιόμαστε πρέπει πως προέχει να ευοδωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου, μέσα στα προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια και μόνο αυτό…αν δεν ευωδοθούν η πενία είναι προ των πυλών………
    Όλα τα άλλα περί θητείας του Προέδρου ΓΑΠ κλπ, κλπ, θα έλθουν και θα γίνουνε μετά στην ώρα τους και όπως πρέπει.
    Μόνο ανώριμοι και πολιτικά αναιδείς ΠΑΣΟΚοι ala carte, βάζουνε τώρα τέτοια ζητήματα.
    Κακό του κεφαλιού τους κάνουνε, γιατί στις επόμενες εκλογές (όποτε αυτές και αν γίνουν) μερικοί θα τρέχουνε ψάχνοντας και γλύφοντας από εδώ και από εκεί για την πολιτική τους στέγαση…Από Σα(χλ)μαρά-Πολαν εως ΛΑ.ΟΣ-Κα(τα)ρατζαφέρη
    Να το θυμόσαστε αυτό..για την πολιτική τους στέγαση.
    Δεν λέγω ότι ο ΓΑΠ δεν έκανε λάθη (μα αν δεν έκανε λάθη, τώρα θα ήτανε ο «νυν» και όχι ένας «πρώην πρωθυπουργός»).
    Λάθη έκανε και μερικά σοβαρά μάλιστα, αλλά αμάρτημα ουδέν… γιατί δεν τα έκανε μόνος του, αποποιούνται σήμερα τις ευθύνες οι εισηγητές υπουργοί, το τάνγκο χορεύεται από δύο…….
    Για ότι έκανε, ή δεν έκανε, αλλά και για όλα τα θετικά του, θα κριθεί πρώτα από την βάση του Κινήματος εν ευθέτω χρόνω και μετά από τον Ελληνικό Λαό κατά το δέον γενέσθαι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/12/11 16:36

    Ξυνίδης: Δεν μπορώ να προσεγγίσω την συνταγή του ΠΑΣΟΚ PLUS με διπλάσιο αμονιαζόλ

    Οργισμένη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ.

    Με μια πικρόχολη παρέμβαση στο προσωπικό του blog ο κ.Ξυνίδης αντιμετωπίζει με ειρωνεία και απαξίωση όλα όσα γίνονται στο παρασκήνιο. Διαβάστε το:

    Αγαπητοί μου σύντροφοι
    Επειδή δεν μπορώ να προσεγγίσω την συνταγή του ΠΑΣΟΚ PLUS με διπλάσιο αμονιαζόλ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να δηλώνεις παρών όταν καλού κακού είσαι απών ή απών ενώ έχεις και το νου σου να είσαι παρών. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά «μεταρρυθμιστών» και «αντιμεταρρυθμιστών», όπως δεν είχα καταλάβει την διαφορά μεταξύ «εκσυγχρονιστών» και «αντιεκσυγχρονιστών» (αλήθεια πόσο εκσυγχρονιστής ή μεταρρυθμιστής είσαι όταν αρνείσαι να πωλείται το βρεφικό γάλα πρώτης ηλικίας στα super-markets και να πουλιούνται μόνο στα φαρμακεία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της Γερμανίας;).

    Επειδή δεν αισθάνομαι ένοχος για την προσπάθεια ζωής που έχουμε κάνει εδώ και δύο χρόνια, σε βάρος της υγείας και της αξιοπρέπειάς μας. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να αφήσετε να ασκήσουμε απρόσκοπτα τις ούτως ή άλλως επαχθείς υποχρεώσεις μας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μήπως και σωθεί η χώρα και μαζί με τη χώρα σωθεί στοιχειωδώς η ανθρώπινή μας αξιοπρέπεια.

    Κι όταν αυτή η προσπάθεια, όπως πιστεύω όλοι ευχόμαστε, στεφθεί στοιχειωδώς από επιτυχία, να πάμε στα σπίτια μας, αφήνοντας τους νεώτερους να αντιμετωπίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα που τους κληροδοτούμε.

    **
    Και άρον-άρον χθες μετα την παρέμβαση του κ. Ξυνίδη ο Χρυσοχοϊδης συνεπικουρούμενος από τον Λομβέρδο έδωσε συνέντευξη τύπου και ανακοίνωσε ότι ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ θα πωλείται στα super-markets. Και ο Άγιος φοβέρα θέλει για να «εκσυχρονιστεί».
    Το βρεφικό γάλα πουλιόταν στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα 130% ακριβότερα από ότι στις Ευρωπαϊκές χώρες……..

    Επίσης χθές παραβιάσθηκαν οι κλειδαριές και άνοιξε το ΕΣΠΑ αδέλφια!
    Αναφέρθηκαν επίσης στο σχεδιασμό ενός νέου Προγράμματος Τεχνικής Υποστήριξης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων στον τομέα της υγείας. Το πρόγραμμα αυτό είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και αφορά τις 7 υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα, 60.000 ευρώ θα δοθούν για κάθε υγειονομική περιφέρεια και 50 νοσοκομεία που υλοποιούν ή σχεδιάζουν να υλοποιήσουν στη συνέχεια έργα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Έστω έδωσαν κάτι ψίχουλα …….σε καλή μεριά …….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/12/11 21:17

    Πωπω.Φοβήθηκαν τον Ξυνίδη και πουλιέται πλέον το γάλα στα σούπερ μάρκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/12/11 11:44

    ελεος με ολα αυτα που ακουμε. Ποιος θα διεκδηκηση την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Αυτοι που 40 χονια κυβερνουσαν με ασυδοσια και φτασαν την χωρα σε αυτην την κατασταση θα διεκδηκησουν τι. Την απολυτη καταστροφη. Και αν μπορουν τωρα γιατι δεν μπορουσαν πριν. Ελεος με τους απατεωνες και τους δυναστες της πατριδας. Δηλ. αν ξαναβγει ο ΓΙΩΡΓΑΚΗς Ή Ο Βενιζελος ήοποιοσδηποτε τι μπορουν να προσφερουν; Καινουργια cds, καινουργια σκανδαλα χρησματηστηριου, καινουργια δανεια με τοκογλυφικους ορους, καινουργιες μειωσεις μισθων και συνταξεων, καινουργιες απολυσεις καιαυξηση των υπαρχοντων φορων. ΚΑΙ φυσικα αυξηση των δικων τους επιδοματων και παροχων. τι, τι, τι και μιλαμε και αναλυουμε τι; την αποτυχια των γενηθεντων βασιλεων που δεν θελουν με τιποτα να αφησουν την εξουσια και να το παιζουν αρχηγοι και θιασοτες; ελεος ας πανε στα σπιτια τους και ακομα ποιο παραπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.