5.12.11

Επιστολή Παπουτσή για τη μη λειτουργία των νέων διοδίων στη Μουσθένη Καβάλας


Επιστολή σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών πρωτοβουλιών του κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής, προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», σε σχέση με την ανάγκη της μη ενεργοποίησης των διοδίων στη Μουσθένη Καβάλας. Στην επιστολή του ο κ. Παπουτσής αναφέρει:

«Επανέρχομαι εκ νέου με την παρούσα μου και σε συνέχεια άλλων προηγουμένων επιστολών μου από τον Ιανουάριο του 2011, προς τον τότε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα, στο φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους του Ν. Καβάλας, που αφορά την επικείμενη ενεργοποίηση του σταθμού διοδίων, επί της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μουσθένης.
Από τα νέα στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας Οδού, ωστόσο, προκύπτει ότι στο ανατολικό της τμήμα και συγκεκριμένα στο τμήμα το οποίο διέρχεται την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η μείωση της κίνησης των οχημάτων φαίνεται να αγγίζει το ποσοστό του 15%, μεταξύ των ετών 2009 και 2010.
Επιπλέον, με βάση την τάση που ήδη διαφαίνεται, η μείωση της κίνησης των οχημάτων επί του ανατολικού τμήματος της Εγνατίας Οδού δεν αποκλείεται να αγγίξει το 25% για το έτος 2011, σε σχέση με το 2010, δεδομένου ότι αναμένεται η ενεργοποίηση διοδίων στην Πιέρια Κοιλάδα, στο Ν. Καβάλας.
Από τα παραπάνω στοιχεία καθίσταται προφανές ότι η ενεργοποίηση του μεταβατικού  σταθμού διοδίων στο Ν. Καβάλας θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη μείωση στη χρησιμοποίηση αυτού του μεγάλου έργου από το μέσο πολίτη/οδηγό, λόγω της περαιτέρω επιβάρυνσης του εισοδήματός του και από την αύξηση, επιπλέον, της τιμής των καυσίμων.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω διαπιστώσεων, παρακαλώ όπως με απόφασή σας ακυρώσετε την ενεργοποίηση των μεταβατικών διοδίων στη Μουσθένη του Ν. Καβάλας, τουλάχιστο, μέχρις ότου λειτουργήσει το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, το οποίο θα καλύπτει ολόκληρη την Εγνατία Οδό και θα καθιστά τις χρεώσεις για τους πολίτες - οδηγούς, στο μέλλον, πιο ορθολογικές και δίκαιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.