6.12.11

Παραιτήθηκε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος από μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής για την κρίση


Την παραίτηση του από μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής που συστάθηκε μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ υπέβαλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος. Η επιστολή παραίτησης του έχεις ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,
στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. (24 / 11 / 2011) συζητήθηκε η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της στους πολίτες και στις οικογένειες της περιφέρειάς μας, μετά από αίτημα της παράταξής μας. Κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αποφασίσθηκε η σύσταση μίας διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα διατύπωνε το κείμενο της απόφασης του Π.Σ. (στην βάση όσων είχαν τεθεί στην συνεδρίαση), το οποίο στην συνέχεια θα στελνόταν σε όλους τους αποδέκτες.
Στην επιτροπή αυτή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Παυλίδης πρότεινε εμένα ως εκπρόσωπο της παράταξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης», θέτοντας ως όριο για την ολοκλήρωση του κειμένου τις 3 επόμενες εργάσιμες ημέρες.
Από τότε ως σήμερα έχουν παρέλθει 11 ημέρες και δεν έχω δεχθεί καμία πρόσκληση για την συνεδρίαση της επιτροπής αυτής. Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι η βούληση της διοίκησης για την επιτροπή είναι να παραμείνει αυτή αδρανής και να περιοριστεί, η σύστασή της, στην επικοινωνιακή εξυπηρέτηση του θέματος της οικονομικής κρίσης που βασανίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τους πολίτες της Α.Μ.Θ. αθροίζοντας έτσι στα οικονομικά και βιοποριστικά προβλήματα και έναν επιπλέον εμπαιγμό αλλά και ένα πλήγμα στο κύρος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Α.Μ.Θ.
Μετά από τα παραπάνω σας γνωρίζω ότι δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στην, παρελκυστικού χαρακτήρα πλέον, επιτροπή αυτή και παραιτούμαι από μέλος της, καταγγέλλοντας δημόσια όλα τα παραπάνω.
Με εκτίμηση,
Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος
Γεωπόνος, M.Sc.
Περιφερειακός Σύμβουλος
Αντιπρόεδρος Π.Σ.»

2 σχόλια:

  1. Επικοινωνιακό ήταν το αίτημα της παράταξης του κου Μαρκόπουλου να συζητηθεί το θέμα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι η σύσταση της επιτροπής. Επικοινωνιακός ήταν επίσης και ο καθορισμός από την παράταξη του κου Μαρκόπουλου του χρονικού ορίου των 3 εργασίμων ημερών για την ολοκλήρωση του κειμένου μιας τέτοιας επιτροπής με ένα τόσο σημαντικό και σύνθετο θέμα, που άπτεται της οικονομικής κατάστασης ολόκληρης της χώρας.
    Αποδεικνύεται τελικά ότι η παράταξη του κου Μαρκόπουλου είχε λόγο που έθεσε το χρονικό αυτό όριο, καθώς είχε έτοιμη, προφανώς εκ των προτέρων, την επικοινωνιακή αυτή επιστολή παραίτησης.
    Τόση μεγάλη διάθεση είχαν να ασχοληθούν με το θέμα αυτό, που τους ενόχλησε η πάροδος των τριών εργασίμων ημερών, θαρρείς και πρόκειται για την πάροδο προθεσμίας άσκησης ενδίκου βοηθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/11 09:27

    (Προς ενημέρωση, άνευ ασκήσεως ενδίκου βοηθήματος)
    Ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων

    Το διεθνές γραφείο Εργασίας στην έκθεση που συνέταξε ύστερα από παραγγελία της ΓΣΕΕ, διαπιστώνει τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Υπογραμμίζει ότι η έκρυθμη κατάσταση απειλεί σοβαρά την κοινωνική συνοχή.
    Ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ως ζήτημα προτεραιότητας την αποκατάσταση του ελλείμματος ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου που οδήγησε στη λήψη μέτρων που δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες της χώρας και τις διεθνείς της υποχρεώσεις ως προς το σεβασμό θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.