2.12.11

Ο Σταμάτης Μαρούδας για την στάση του Δήμου Κομοτηνής όσον αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ


Λίγες μέρες πριν το Δημοτικό Συμβούλιο ένας συνταξιούχος κάτοικος του Αρμενιού παρέλαβε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ λίγο πάνω από 200€ που περιελάμβανε και το αντισυνταγματικό ληστρικό χαράτσι επί των ακινήτων, τώρα είναι χωρίς ρεύμα γιατί δεν μπόρεσε να πληρώσει.

Η Δημοτική μας αρχή δεν πηρέ θέση αν τελικά θα πρέπει να πληρώσουμε το χαράτσι η όχι, ως λύση επέλεξαν την λογική της βαρβαρότητας αντί να σταθούν αρωγοί στους δοκιμαζομένους συμπολίτες μας την ώρα που ολοένα και περισσότεροι από 30 δήμοι αντιστέκονται στο χαράτσι οργανώνοντας την αντίδραση με όπλο την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την συλλογικότητα.
Ο αγώνας εναντία στο χαράτσι είναι μια από τις πιο σημαντικές μάχες που δίνει ο   λαός μας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και στις χειρότερες που μας απειλούν.
Είναι μια μάχη αξιοπρέπειας, μια μάχη για να μην νοικιάζουμε  ξανά πληρώνοντας το σπίτι που με τόσες θυσίες, στερήσεις και κόπους Ζωής αποκτήσαμε, κι όμως η Τρόικα της κυβέρνησης εκβιάζει τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους που πληρώνουν ακόμα δόσεις και τόκους, τους απολυμένους και ανέργους που βρίσκονται σε απόγνωση.
Επιτελούς φτάνει πια. Το χρέος δεν είναι δικό μας, δεν δανειστήκαμε, δεν κλέψαμε, δεν ληστέψαμε, δεν κάναμε αρπαχτές, δεν πήραμε μίζες, δεν πλουτίσαμε, δεν γεμίσαμε  τα κομματικά μας ταμεία και επιτελούς δεν τα φάγαμε  μαζί με τον κολοσσό του πράσινου κυνισμού τον κ. Πάγκαλο, επιτέλους σταματήστε τον αδίστακτο συκοφάντη του Ελληνικού λαού που διαπομπεύει και διασύρει τους  Έλληνες και την χώρα μας σε επικίνδυνες ψυχοπαθολογικές του στιγμές που θυμίζουν Χίτλερ και Μουσολίνι, είχε να κληρονομήσει γονίδιο που του βγαίνει σήμερα ελεύθερα και η έκφραση του είναι εξόφθαλμη και αναμενομένη.
Δεν είμαστε ούτε φασίστες, ούτε μαλάκες και δεν είναι ατιμία και ντροπή να είναι κανείς Κομμουνιστής αλλά το αντίθετο, ποιον θεωρεί ο λαός μαλάκα και φασίστα,  το ξέρει εκείνος πολύ καλά, το έχει κατ’ επανάληψη  εμπεδώσει στις επαφές του με τον κόσμο.
Σπέρνουν Χαράτσια για να θερίσουν θύελλες, ο αγώνας ενάντια στο χαράτσι φτάνει σε κρίσιμο σημείο,  τα κόμματα παρόλο που το καταγγέλλουν  στην πράξη όμως δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία για την οργάνωση της λαϊκής αντίδρασης και  αγανάκτησης . Περιμέναμε  βέβαια τις δημοτικές μας αρχές να αποτελέσουν  τις νέες αυτόνομες γνήσια λαϊκές νησίδες  αντίστασης στην εξαθλίωση και στην κατοχή.
Περιμέναμε να λειτουργήσουν εκείνα τα χαρακτηριστικά αντανακλαστικά της Δημοκρατικότητας, Λαϊκότητας και Αμεσότητας τα μόνα στοιχεία που απέμειναν στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά δυστυχώς στην πόλη μας ατόνησαν κι αυτά.
Περιμέναμε να δυναμώσουν το νέο αυτοδιοικητικό κίνημα αντίστασης όμως αυτοί επέλεξαν την αύξηση των δημοτικών τελών για συμπαράσταση αποτελώντας κατά βάση τον ιμάντα εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής.
Περιμέναμε να μην δοθεί  λίστα εφεδρείας των δημοτικών υπαλλήλων Περιμέναμε να καταγγείλουν τη βία και την καταστολή εναντία στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που υπερασπιστήκαν το αυτονόητο
Οι πρόθυμοι της κυβέρνησης άρχισαν τις μανούβρες, θα παρθούν λένε του χρόνου μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες, γίνονται διευκολύνσεις με δόσεις, λένε θα γίνουν διορθώσεις, θυμήθηκαν και τους τζαμπατζήδες ότι κάνουν κακό και να πληρώσουν και οι πλούσιοι  πότε; Και επιτέλους πληρώστε και βλέπουμε.
Ο λαός όμως ξέρει ότι δεν πρέπει να πληρώσει και ότι ο διαχωρισμός μεταξύ αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν και των υπολοίπων είναι μια ακόμη τρίπλα των εξουσιαστών και των δωσίλογων να διαιρούν το λαό και να στρέφουν το ένα κομμάτι εναντίον του άλλου.
Οι έχοντες και οι κατέχοντες δεν θίγονται, φυγαδεύουν τον ιδρώτα των εργαζομένων στην Ελβετία και οι σύγχρονοι Τσολάκογλου εκβιάζουν τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους απολυμένους, τους εξαθλιωμένους Έλληνες να πληρώσουν ταξικά χρέη που δεν είναι δικά τους.
Κανείς δεν πρέπει να τους δώσει ούτε ένα ευρώ για πολλούς λόγους.
Τα χαράτσια με οποιοδήποτε μορφή δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις, δεν πάνε σε σχολεία και νοσοκομεία αλλά στην βαθειά τσέπη των δανειστών.
Γιατί αν δεν πληρώσουμε τότε δείχνουμε το δρόμο και στους επόμενους που θα βγουν να το καταργήσουν  και θα βάλουμε τέρμα σε κάθε καινούργιο φόρο.
Γιατί αν ο λαός δεν πληρώσει συντομεύει την παραμονή της συμμορίας στην εξουσία.
Γιατί έτσι δεν τους δίνουμε την δυνατότητα να τα πουλήσουν όλα. Αν έχει απομείνει κάτι;
Γιατί οδηγούμε την χώρα στην καταστροφή, βοηθάμε να μας αφαιρέσουν την αξιοπρέπεια μας, να μας γονατίσουν με σκυφτό το κεφάλι γιατί ξέρουν ότι ο λαός με σκυμμένο το κεφάλι δεν έχει ελπίδα.
Γιατί αν δεν πληρώσουμε αποταμιεύουμε κεφάλαιο στις δύσκολες μέρες για την φυσική μας επιβίωση και την ανόρθωση της χώρας.
Περιμένουμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να ξεπετάξει από πάνω της το συνοδευτικό της υποταγής στο μνημόνιο και το παραπαίδι του Καλλικράτη, περιμέναμε να μας εξηγήσουν το δίλλημα που οι ίδιοι έβαλαν στο Ελληνικό λαό: σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;
Ας ομολογήσουμε ότι κανείς δεν περίμενε σοσιαλισμό αλλά βαρβαρότητα; Που είναι ο συμπαραστάτης του Δημότη που σίγουρα θα είναι και αποδέκτης παραπόνων  και οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου;
Αναλογίζεστε την ευθύνη να ανέχονται την μεταβολή ενός κοινωνικού αγαθού όπως το ηλεκτρικό ρεύμα σε εργαλείο για ένα ξεδιάντροπο εκβιασμό απέναντι σ’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε λίγο θα κλείνουν την πόρτα στα νοσοκομεία και στα σχολεία για όσους δεν έχουν να πληρώσουν νέα χαράτσια.
Αγαπητοί Δημοτικοί άρχοντες εσείς οφείλετε να αποτελέσετε τη ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας, να εκσυγχρονιστείτε με τα βήματα της, να σταθείτε στην προβληματική και θεματική της, να πρωταγωνιστήσετε για την επαναθεμελίωση των ανθρώπινων σχέσεων και των κοινωνικών θεσμών, να μπείτε επιτέλους στην τροχιά του κινήματος που διαμορφώνεται, στην τροχιά της διεκδίκησης, της υπεράσπισης και προστασίας των Δημοτών σας, άλλως γιατί να υπάρχετε;
Δεν ξέρω αν τέτοια ύπαρξη έχει αξία ή απαξία, πάντως σίγουρο είναι ότι χρησιμεύετε στο απάνθρωπο σύστημα της βαρβαρότητας του ΠΑΣΟΚ και της Τρόϊκας που διαμόρφωσε με ΝΔ και ΛΑΟΣ. της ΕΚΤ του ΔΝΤ και της νεόκοπης κυβέρνησης Παπαδήμου. 
Ευτυχώς υπάρχει φως στο Τούνελ, είναι το κίνημα που διαμορφώνεται, είναι το μήνυμα ότι ο λαός δεν σκοπεύει να παραδοθεί.
Η καθαρή θέση των δύο κομμάτων της Αριστεράς υπέρ της άρνησης πληρωμής βοηθά και ενισχύει αυτό το ρεύμα.
Το πολλά ρυάκια θα ενωθούν σ’ ένα μεγάλο ποτάμι,  όπως και όλα τα ρυάκια των αντιστάσεων που αναπτύσσονται σε διάφορα ζητήματα πρέπει να ενωθούν σ’ ένα δυναμικό ποτάμι αμφισβήτησης και ανατροπής του ιδίου τους συστήματος για να δώσει μια προοδευτική διέξοδο στη χώρας μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ    
Μαρούδας Σταμάτης
Δημοτικός Σύμβουλος

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/12/11 16:56

    και ψέμματα για το κόψιμο του ρεύματος και υποκρισία περί αριστεράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/12/11 23:00

    Τι εγινε με τους επιθεωρητες Υγειας,και 6 φαρμακοποιοι.Ο ενας εχει 3 πουλμαν του ΚΤΕΛ.Εσυ πως την γλυτωσες,και μερικοι γιατροι που εδιναν συνταγες με ψυχοφαρμακα.4500 αναπηροι στο Νομο Ροδοπης.Πολλοι στο κολπο αλλα ηρθε η ωρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/12/11 09:54

    Τα ονειροπαρμένα πασοκοστελέχια του ……..πλούτου σκέπτονται να προτάξουν υποψήφιο βουλευτή το δεκανίκι της δεξιάς φαρμακοποιό-λεωφορειούχο για να χτυπήσουν τον αχτύπητο συνεπή βουλευτή κ. Χατζηοσμάν!!! Στόχος τους να μην εκλεγεί ο κ. Χατζηοσμάν. Εκλογές ξινισμένος τελεμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/12/11 01:29

    Ο κλινικαρχης σκέφτεται τ δημόσια νοσοκομεία. Όχι ρε φίλε τόσο δουλεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/12/11 15:18

    Ρε Μαρούδα, αυτό που θα λείψει από αυτούς που θα σε ακούσουν και θα πουν 'δεν πληρώνω' μήπως θα το ... καλύψεις εσύ;

    Ρε ακάλυπτη πολιτική επιταγή είσαι μόνος σου, αλλά βρήκες έδαφος να πεις καμια φιλολαϊκή παπαρίτσα να φανείς καλός και φιλάνθρωπος. Στον ανθρώπινο πόνο και στη δήθεν συμπόνια σου άλλωστε στήριξες τους ψήφους. Ούτε να μιλάς δεν ξέρεις, σε έχω ακούσει σε δημορικά συμβούλια.

    Η λύση, να μαζευτούν πόσα δεν πλήρωσαν οι αναξιοπαθούντες και να τα στείλουν στο ΜΑρούδα. Μετά αυτός ας δείξει ΑΚΡΙΒΩΣ ποιους συγκεκριμένα με ονοματεπώνυμο εννοεί που πρέπει να τον ευκολύνουν επειδή είναι λαμόγια και αυτοί τα φάγανε κι όχι ο ίδιος. Αλλά πρώτα το ποσό να καταλογισθεί επάνω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.