3.11.11

Θέσπιση βραβείου Αειφόρου Σχολείου στον Έβρο


Συσκέψεις με τους Διευθυντές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού είχε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Κύρια θέματα ήταν η θέσπιση βραβείων για το πρόγραμμα που αφορά στο Αειφόρο Σχολείο και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών για το έτος 2011-2012.
Το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» θεσμοθετήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ υποστηρίζεται από Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και έγκριτους Οργανισμούς.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ σχολείων (είτε Α/θμιας είτε Β/θμιας Εκπαίδευσης) για το συνολικό πρασίνισμα του σχολείου, δηλαδή για τη στροφή του προς την αειφορία.
Στόχος του «Βραβείου Αειφόρου Σχολείου» είναι να επιβραβεύσει τα σχολεία που πραγματοποιούν προγράμματα «πρασινίσματος» της λειτουργίας τους, να δώσει κίνητρα σε όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης και βελτίωσης της λειτουργίας τους, να εξοικονομήσει πόρους (χρήματα, ενέργεια, νερό κλπ.) και να ανοίξει το σχολείο στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.