3.11.11

Την ενότητα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου


Σημαντική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Και ευχήθηκε αυτό να είναι η απαρχή μιας νέας πολιτικής κουλτούρας και την αλλαγή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Αυτή τη νέα στάση θα τη χαιρετίσει ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί αναδεικνύει την ευθύνη του πολιτικού κόσμου. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα κληθεί και πάλι να είναι συνδιαμορφωτής του νέου προγράμματος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα ακουστούν, από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης διάφορα «όχι» του τύπου που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Σχετικά με τη συνεννόηση με τη ΝΔ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι κάθε απόφαση πρέπει να εδράζεται σε συγκεκριμένα σημεία και ειδικότερα:
Πρώτον, να υπάρξει συμφωνία σε πολύ συγκεκριμένες πολιτικές.
Δεύτερον, να υπάρχει ο πυλώνας της σταθερότητας της Κ.Ο.. Διότι, όπως τόνισε, εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια και παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας της χώρας.
Χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την αυριανή ψηφοφορία, για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή των αποφάσεων, αλλά και για τις συζητήσεις με τα άλλα κόμματα.
Ανέφερε επίσης ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε ένα θετικό δημιουργικό σοκ στη χώρα, αλλά πρόσθεσε ότι το πραγματικό πρόβλημα, της εφαρμογής των αποφάσεων, παραμένει.
Πρέπει, τόνισε, να υπάρξει σταθερότητα στην Κ.Ο. και στην κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων με τα άλλα κόμματα, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για το αύριο.
Αναφέρθηκε στην αξία της ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται δεν είναι απλή υπόθεση. Υπογράμμισε επίσης ότι η σωτηρία και η αλλαγή της χώρας δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου, αλλά κάτι που θα κάνουμε όλοι μαζί.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να συνεχιστεί η ενότητα στην Κ.Ο., όχι για μένα ή το ΠΑΣΟΚ αλλά για την πατρίδα και τα παιδιά μας. Και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «τραβήξαμε κόκκινη γραμμή με το παρελθόν».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/11/11 14:13

    «Κουβαλάμε ένα σταυρό και από πάνω μας πετάνε και πέτρες" δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χθές».

    Οι πρώτες πέτρες πετάχτηκαν τον Φεβρουάριο 2011 μέσα από το καλάθι των ντόπιων αγροτικών προϊόντων στη Κομοτηνή από το φασιστοειδές κατεστημένο της ρουφιανούπολης Κομοτηνής και τους άοκνους αριστεριστές. (Δαπέργολας Καραϊσκος Κουτάβας & CIA).
    Η πολιτική ηγεσία Περιφερειάρχης Δήμαρχος και λοιποί θεσμικοί όχι μόνον δεν πήραν θέση, αλλά απολάμβαναν το θέαμα.
    Από μια ΣΠΙΘΑ άρπαξε μπουρλότο η δημοκρατία.
    Μόνο ο κ. Πεταλωτής που του την έδωσε και τα πήρε ανάποδα,
    τους τα έσυρε ανερυθρίαστα τα εξ αμάξης.
    Γιατί τώρα τι κάνουν; Τα ίδια και χειρότερα τον εξ εμπίστων του Παπανδρέου υφυπουργό, εντέχνως και σιωπηρά οι ίδιοι κύκλοι κλαδεύουν τον κ. Πεταλωτή.
    SOS (1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/11/11 17:12

    Τι βρώμικο ’89 τι βρώμικο ’11….η ιστορία επαναλαμβάνεται!!!!

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε το λάθος να θίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς προωθούσε συμφωνίες με βάσει τις οποίες πρέπει να σηκώσουν και οι τράπεζες ένα μέρος του βάρους του χρέους από τους ώμους του λαού . Παράλληλα έκανε και το άλλο λάθος , ζήτησε να εξυγιανθούν τα ΜΜΕ και όσα συντηρούνται από θαλασσοδάνεια και με χρήματα που οφείλουν στο δημόσιο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο . Αυτό ήταν ένα πολύ επικίνδυνο κοκτέιλ για τον ίδιο . Το πλήρωσε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον διασυρμό του.

    Όταν το φαινόμενο Κοσκωτάς, έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου , ανταγωνιζόμενος τις τράπεζές του με την τράπεζα Κρήτης και όταν στην συνέχεια ο Κοσκοτάς, έθιξε και τα συμφέροντα των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων με την εκδοτική «Γραμμή ΑΕ» η αντίδραση κεφαλαιοκρατικού κατεστημένου του τόπου υπήρξε τότε τόσο βίαιη ώστε όχι απλώς ανέτρεψε αλλά παραλίγο να στείλει και στη φυλακή ακόμα, τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου .
    Τότε στην εποχή του βρώμικου ‘89 τις κούτες των πάμπερς με τις οποίες διέδιδαν τα ΜΜΕ ότι δήθεν μεταφερόταν χρήματα από την τράπεζα Κρήτης σε συνεργάτες του ή και στον ίδιο τον Α. Παπανδρέου!!!! Μετά από χρόνια διαψεύσθηκε από τους κατηγόρους του η συκοφαντία, συγκεκριμένα από τον διευθυντή της εφημερίδας, που σήμερα 4-11-2011 έκλεισε λόγω οφειλών στο δημόσιο. Ε! Αυτά τα πάμπερς έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και Υπεξ τον Σαμαρά, ο οποίος είναι ο εγκέφαλος του πογκρόμ της μειονότητας της Θράκης.
    Τώρα ίσως οι Γερμανοτσολιάδες, οι προδότες της πατρίδας, οι πωλητές των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων κάνουν Πρωθυπουργό τον Σαμαρά, με διάδοχο του τον Βενιζέλο. Ίσως στο μέλλον βρεθεί κάποιος διευθυντής εφημερίδας να διαψεύσει τα περί εθνικής προδοσίας του Γιώργου Παπανδρέου. Η ζημιά όμως έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.