16.11.11

Καλέ μας Δήμαρχε… ΞΥΠΝΑ!!!


Ο ένας μετά τον άλλον, οι Δήμαρχοι της χώρας λένε όχι στις κλεψιές και τις απατεωνιές του κράτους (ο Θεός να το λυπηθεί και να το κάνει… ρέπλικα!). Μερικοί Δήμαρχοι, όμως, ακόμη δεν έχουν ακούσει τις φωνές αυτών που έχουν ξυπνήσει όλους εμάς τους αποδέλοιπους!!! Μήπως χρειάζονται… ΩΡΛ;;;

Ή μήπως δίνουν λόγο (από όπου προέρχεται η ετυμολογία της λέξης «δοσίλογος») στο κόμμα, και κάνουν το χατήρι του χοντρού; Που… πιστέψτε με, ΔΕΝ ΘΑ ‘ΧΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ!  Τουλάχιστον όχι στον ΠΡΑΣΙΝΟ!  Κι όσοι ποντάρουν εκεί τα κεράσια τους, σε λίγο ΔΕΝ θα χρειάζονται καλάθι.
Ή αυτό, ή όλο το Κίνημα θα… κουνηθεί.  Άλλως από ότι σχεδίαζε...
Διαβάζουμε κάθε μέρα στις εφημερίδες άρθρα όπως το ακόλουθο:
«ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Ο ένας μετά τον άλλον οι δήμαρχοι ολόκληρης της χώρας ξεσηκώνονται απέναντι στο χαράτσι της ΔΕΗ, κάνοντας μαζικές προσφυγές εναντίον της Επιχείρησης ύστερα από πιέσεις των κατοίκων.
Μετά τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, ο οποίος πρώτος σήκωσε τη σημαία της. αντίστασης καλώντας τους πολίτες να πληρώνουν μόνον το αντίτιμο του ρεύματος στα ΑΤΜ των τραπεζών, αρκετοί άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αρχίζουν να συσπειρώνονται προς την ίδια κατεύθυνση.
Ήδη στους δήμους Κορυδαλλού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Νέας Ιωνίας, Ιλίου, Βύρωνα και Χαϊδαρίου, Αγιου Ιωάννη Ρέντη, Νίκαιας, Κορυδαλλού τα αρμόδια γραφεία των δήμων συλλέγουν εκατοντάδες αιτήσεις και δικαιολογητικά πολιτών που επιθυμούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Οι αντιδράσεις επεκτείνονται και στην περιφέρεια με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου, Μενεμένης Θεσσαλονίκης, Στυλίδας να συντάσσονται με το κίνημα. 
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με σκοπό τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Οικονομικών και τη Διοίκηση της ΔΕΗ για τη ρύθμιση της πληρωμής του τέλους ακινήτων όσων αδυνατούν να το πληρώσουν. Η ΠΕΔΑ καλεί το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη ΔΕΗ να αναζητήσει τους πρακτικούς τρόπους ώστε να μην εξαντληθεί η αυστηρότητα του νόμου απέναντι στους αποδεδειγμένα αδυνατούντες να πληρώσουν συμπολίτες μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ επισημαίνει ότι υπάρχουν άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που λόγω της κρίσης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όμως πρέπει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα σε αυτούς και σε εκείνους που επιλέγουν να μην πληρώσουν το τέλος ακινήτων ενώ δεν συντρέχουν λόγοι αντικειμενικής αδυναμίας.
Επίσης, διαφωνεί πλήρως με τη λογική της επιβολής του Ειδικού Τέλους Hλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, ΕΕΤΗΔΕ, μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.) θεωρώντας ότι το ρεύμα ή το νερό είναι παροχές που δεν μπορούν να συσχετίζονται με την καταβολή ή όχι φόρων εισοδήματος ή περιουσίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ένωση Περιφερειών καλύπτει πολιτικά τις νόμιμες ενέργειες των Δήμων που αποσκοπούν να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ.»
Και διερωτώμεθα:  δεν διαβάζει εφημερίδα ο Δήμαρχός μας; Μήπως δεν έχει λεφτά; ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! Κάποιος!!! Νισάφι…
Καιρός να αρχίσεις τα εξώδικα Δήμαρχε. Ήδη άργησες. Όσο αργείς, εκτίθεσαι. Δίνεις στόχο. Στους δημότες που ΚΛΕΒΕΙ το κράτος. Με ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, μέσω ΔΕΗ. ΧΩΡΙΣ δικό του τσαμπουκά. Σαν το «νονό» που δίνει διαταγές στα πρωτοπαλίκαρά του να «φάνε» κάποιον, επειδή δεν έχει… δόντια ο ίδιος! Έτσι ακριβώς. Σα να λέμε ότι ήρθαν οι… φαφούτηδες να κλέψουν το μισθό μας.  Και –το χειρότερο, που ΔΕΝ συγχωρείται– να βάλουν τους ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ να πληρώνουν ενοίκιο στο… σπίτι ΤΟΥΣ!!!
Τι να φοβηθούμε μήπως έρθει ο οχτρός και μας διώξει απ’ τα σπίτια μας;;; ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ!!! Εν προκειμένω, ΑΥΤΗ είναι ο οχτρός. Θέλει να μας πάρει το σπίτι ή να μας κόψει το ρεύμα για να μας διώξει.
Στο τέλος, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ. Τα τρία μου, που λέει εύστοχα κι η διαφήμιση της Q-card.
Αλλά εμείς ψηφίσαμε ΕΣΕΝΑ για να είσαι ΜΑΖΙ ΜΑΣ σε κάτι τέτοια! Να μη μασάς.  Να μη λογοδοτείς. Να μη yes-sir-ίζεις!!! Να μην προσκυνάς κανένα χοντρό! Ή… λεπτό!!!
Ε, τι θα γίνει μ’ αυτό; Τι θα κάνεις; Πότε θα κάνεις; Πόσο καλά θα το κάνεις; Θα το… καταφέρεις; Πότε θα μας πεις, για να ξέρουμε κι εμείς;
Τελείωνε Δήμαρχε. Γιατί με μερικούς έχει τελειώσει η υπομονή μας. Κι άλλοι έπονται…  

Uli Chris

4 σχόλια:

  1. Γ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ20/11/11 23:18

    1. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΨΙΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
    2. ΚΛΗΣΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ. ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 50%.
    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΩΣΤΑ ΑΣΚΟΥΝΗ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ.
    ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΔΥΣΣΕΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/11 12:11

    Οι εξαιρέσεις τείνουν πάντα σε βάρος των εξαιρουμένων - που δεν εξαιρούνται - και σε όφελος των μη εξαιρουμένων που εξαιρούνται!
    Όπως οι μεγαλοφειλέτες του δήμου Κομοτηνής!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/11 18:07

    Τι θέλει να μας πει ο κ. Δήμαρχος με το 50% προσαύξηση;
    Δηλαδή για τις οφειλόμενες υποχρεώσεις προς τρίτους ο δήμος Κομοτηνής πληρώνει
    «επισταλίες» επί του αρχικού ποσού προσαυξημένο κατά 50%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Δήμαρχε,

    ΔΕΝ είναι εντάξει. Γιατί απ’ ότι είδες, εγώ δεν τα μασώ καθόλου: μιλώ ευθέως για κρατική κλεψιά!

    Και το γεγονός ότι έγινε νόμος, δεν αλλάξει το… Μανωλιό. Ούτε καν… γυρνάει το βρακί του αλλιώς!!!

    Κι η Σεισάχθεια νόμος ήταν!

    Θεωρώ ότι ως δημότες θα πρέπει να αντισταθούμε κι εμείς στην κλεψιά. Με πρώτο τον Πρώτο ημότη! Όπως έκαναν κι άλλοι δημότες, σε άλλα μέρη της Ελλάδος!

    Γιατί, πόσο έξυπνο είναι να πληρώσουν μερικοί, αλλά όχι κάποιοι άλλοι?

    Δεν είναι ντροπή να αντιστέκεσαι στο συγκεκριμένο νόμο. Ο συγκεκριμένος νόμος ΕΙΝΑΙ ντροπή!!! Κι αυτός που τον σκαρφίστηκε, επαίσχυντος. Και σύντομα τον βλέπω… πάλι δεύτερο και καταϊδρωμένο, όπως πάντα. Κι αυτό στην… καλύτερη περίπτωση.

    Αλλά εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει τι τρόμπα βαράει ο κάθε μαγκούφης υπουργάκος! Εμένα μ’ ενδιαφέρει τι γίνεται στο σπίτι μου, την Κομοτηνή. Αν δεν μ’ ενδιέφερε, είχα κι έχω επιλογές. Έχω κι άλλα σπίτια τα οποία μπορώ θα… νοικιάσω από το ανόητο κράτος μας. Γιατί που το άκουσα να δεις – μου το’ πε πρόσφατα κάποιος καθυστερημένος: ότι πρέπει να πληρώσω, λέει… ενοίκιο για να μένω στο σπίτι ΜΟΥ!!!

    ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ!!!

    Μόνον που, αυτήν την ατάκα, θα πρέπει να την αποδώσουμε ως Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.