25.11.11

«Πράσινο φως» για την τοποθέτηση νευροχειρουργού στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση του νέου νευροχειρουργού στο Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, θέση η οποία παραμένει κενή εδώ και δυο μήνες με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά να μετακινούνται στην Καβάλα και την Αθήνα.

Το υπουργείο υγείας απάντησε θετικά στο αίτημα της Διοίκησης του νοσοκομείου για την μετακίνηση ενός νευροχειρουργού από το «Βενιζέλειο» νοσοκομείο της Κρήτης στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. «Η Νευροχειρουργική κλινική ανταποκρινόταν σε πολύ υψηλά ποσοστά παροχής υγείας στον τομέα της νευροχειρουργικής.
Εδώ και δυο μήνες όμως εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και τα σοβαρά περιστατικά και τα υπόλοιπα μετακινούνται σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο Διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Νίκος Ραπτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι, «το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες καθώς το υπουργείο έδωσε το πράσινο φώς για την τοποθέτηση του νευροχειρουργού».
Μιλώντας για τα αποτελέσματα της 18μηνης θητείας του, ο κ. Ραπτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας ότι, το νοσοκομείο έχει πλησιάσει περίπου το 80% των οικονομικών στόχων που είχε θέσει το υπουργείο, αναφέρθηκε στην επάρκεια του ιατρικού προσωπικού, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει για άλλη μια φορά το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.
«Είμαστε στα πρώτα δέκα νοσοκομεία της χώρας και στοχεύουμε να μπούμε στην πρώτη τριάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραπτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.