7.11.11

Τα νέα ονόματα στη νέα κυβέρνηση! Τι ζητάει η ΝΔ … τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ


Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν σχετικές ανακοινώσεις έως ότου επέλθει συμφωνία στο σύνολο της διαπραγμάτευσης ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς συμφώνησαν και στα βασικά ονόματα της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρωθυπουργός θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο Λουκάς Παπαδήμος, εκτός των άλλων και σύμβουλος του κ. Παπανδρέου.
Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα είναι οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος θα διατηρήσει και το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και Σταύρος Δήμας.
Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης να θέσει βέτο για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση των άλλων δύο κομμάτων της κεντροδεξιάς του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στο σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και το βέτο απεσύρθη.
Έτσι, αναμένεται να υπάρχει συμμετοχή εκπροσώπων και των δύο αυτών κομμάτων στην κυβέρνηση. Πιθανότατα όχι του Γιώργου Καρατζεφέρη και της Ντόρα Μπακογιάννη αλλά άλλων που αυτοί θα υποδείξουν.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ΝΔ ζήτησε αρχικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ δεν αποκλείεται να λάβει τουλάχιστον και μια θέση στο οικονομικό επιτελείο. Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να απαίτησε να μπουν νέα πρόσωπα στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Επικρατείας-κυβερνητικού Εκπροσώπου.
Επίσης, θεωρείται μάλλον σίγουρο ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ πιθανότατα θα κληθεί θα αλλάξει υπουργείο ο Χρήστος Παπουτσής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν και άλλα ονόματα, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιά είναι αυτά.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/11/11 11:04

    Κύριε Σαμαρά είμαι νέος και άνεργος, ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο και με αυτό το δικαίωμα, δεν μπορώ παρά να καταδικάσω τη σαδιστική εμμονή σας για ταπείνωση ενός πρωθυπουργού με όσα λάθη και αν έκανε και τον οποίο πασχίζεται να διαδεχτείτε, θυμίζοντας μου Ρωμαίο θεατή στο Κολοσσαίο, που απολαμβάνει το θέαμα και χειροκροτεί το λιοντάρι που κατασπαράσσει το θύμα του. Αποδεικνύεις την αναξιότητα σου να ηγηθείς ενός πολιτικού κόμματος και μιας χώρας με πολιτισμό που πρωτίστως σέβεται τον «άνθρωπο» ακόμη και ως εχθρό και αντίπαλο. Διαχωρίζω τη θέση μου από τέτοιες ταπεινές και μικρόψυχες συμπεριφορές που δεν με πείθουν για τις προθέσεις σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/11/11 11:21

    Σήμερα τρίζουν τα κόκκαλα της Πηνελόπηε Δέλτα για τα τερτίπια του εγγονού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/11/11 12:05

    Το θολωμένο μυαλό του «Τρελαντώνη» αντιμνημονιακά σκέπτεται και καταφατικά ψηφίζει. Μνημονικό μπάχαλο.
    Με ανυπομονησία περιμένω πως θα δικαιολογήσουν τη στάση του αρχηγού τους ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Ναλμπάντης. Γιατί τελευταία μας τα πρήξανε κι΄ αυτοί με την αντιμνημονιακή τους θεωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/11/11 13:03

    Ο Ελληνας καταντησε ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΗΣ...δυστυχως...
    Ο Παπανδρεου φορτωθηκε ολων τα λαθη...
    μου θυμιζει Σταυρωση αυτο...δεν μου αρεσει καθολου ο Σαμαρασ και οι εκβιασμοι του....μαλλον ποτε δεν ηταν ΦΙΛΟΣ του Γιωργου...απλως αντιγραφικο του ηταν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/11/11 15:39

    prodotis mia fora = kai defteri xaxxaxaxax lamogio htan kai tha paramini o k mal.... samaras ftoooouuuuuuuuuuuuu kai pasok kai nd ouuuuu skilia mavra tha lega ena papadopoulo thelete allllaaaa!!!!!! vlepete papadopoulos htan enassss ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/11/11 19:39

    Εμπλοκή μετά την άρνηση της ΝΔ για συμμετοχή στελεχών της στην κυβέρνηση
    7/11/2011 5:58:00 μμ | Σκουρής Βασίλης

    Εμπλοκή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας που αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση Παπανδρέου με Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Η άρνηση της ΝΔ να τοποθετήσει πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση δεν γίνεται αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν πώς θα αντιδράσουν σε μία τέτοια εξέλιξη οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.