3.11.11

ΠΑ - ΣΟΚ για τον Παπανδρέου!!! Πέφτει η κυβέρνηση…


Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή τα μεσάνυχτα στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησης. Εξ οικείων τα βέλη για τον πρωθυπουργό ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση λίγες μόνο ώρες μετά το ναυάγιο στις Κάννες όπου Μέρκελ και Σαρκοζί υπαγόρευσαν στην ουσία τους όρους του δημοψηφίσματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιήθηκε ανοιχτά, ενώ τόσο η βουλευτής Εύα Καϊλή όσο και η Έλενα Παναρίτη δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να είναι έρμαιο μιας ηγεσίας που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων» και η Βάσω Παπανδρέου να ζητάει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Σε παρόμοια θέση είχε βρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στις 16 Ιουνίου μετά την αποτυχημένη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης με τη ΝΔ, τότε το αίτημα για τη σύγκλιση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει η Βάσω Παπανδρέου με τη συμμετοχή και άλλων βουλευτών του κόμματος.
Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει τα αντανακλαστικά του Παπανδρεϊκού μπλοκ που έκανε αναφορές ακόμη και στην αποστασία του 1965, με αποτέλεσμα η όποιες προσπάθειες αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου να πέσουν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.