22.11.11

Στρατιωτική πειθαρχεία και στο Υπουργείο Παιδείας! Ένας απόστρατος του ναυτικού στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού


Είχαμε ακούσει να μας προτρέπει ο υπουργός οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος για στρατιωτική πειθαρχεία στα δημοσιονομικά και στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου. Ότι τέτοιες λογικές θα επικρατούσαν και στον χώρο της παιδείας δεν μπορούσαμε ποτέ να το φανταστούμε.

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό αντέδρασαν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, και ο εκπαιδευτικός κόσμος, στο άκουσμα,  ότι καθήκοντα διευθυντού του πολιτικού γραφείου στο υπουργείο, του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Καθηγητού Κώστα Αρβανιτόπουλου, αναλαμβάνει ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Βασίλειος Κυριαζής!!!
Με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή, ποια είναι η αναγκαιότητα της και τι μπορεί να προσφέρει ένας απόστρατος υψηλόβαθμος του πολεμικού ναυτικού στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κανείς δεν έχει μέχρι στιγμής καταλάβει.
Τελικά μάλλον είχε δίκιο ο γνωστός συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ που σταυροκοπιόταν και μονολογούσε «μήπως θέλουν να επιβάλουν στρατιωτική πειθαρχεία και στην παιδεία, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία; Μήπως σκέφτονται να επαναφέρουν, την ποδιά, τις μακριές φούστες, τις χοντρές κάλτσες και το νόμο για την υποχρεωτική στράτευση των ακτιβιστών φοιτητών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.