2.10.11

Επιτέλους … πόλεμος!!!


Μη βιάζεστε να με πείτε πολεμοχαρή, αιμοσταγή κι αιμοδιψή. Απλά, ήμουν πάντα ένας από αυτούς (τους πολλούς) που πίστευαν ότι πολλά ελληνικά κακώς κείμενα θα λύνονταν μ’ έναν εμφύλιο. Λόγου χάρη:

  1. Θα ξεφορτωνόμασταν το δημόσιο υπάλληλο που θέλει φακελάκι για να σου αποδώσει κάτι που δικαιωματικά σου ανήκει ή θα μας ξεφορτωνόταν αυτός.
  2. Θα ξεφορτωνόμασταν τον υπουργό οικονομικών που μαθαίνει οικονομικά στην καμπούρα μας, ή θα μας ξεφορτωνόταν αυτός.
  3. Θα ξεφορτωνόμασταν τα πουστράκια που σκοτώνουν μεροκαματιάρηδες για €300, ή θα μας ξεφορτωνόντουσαν αυτά.
Και άλλα τέτοια πολλά.
Όπως και να ‘χε το πράγμα, η ζωή θα ήταν όσο ωραία κι απλή θα έπρεπε να είναι εξ αρχής, για αυτούς που θα έμεναν πίσω.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, λοιπόν, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!
Πάμε για κούρεμα χρέους 50%, οπότε –με το μπάχαλο που θα γίνει, όταν κουτσουρευτούν κι άλλο μισθοί, συντάξεις και θέσεις εργασίας– θα είναι ευκαιρία πρώτης ποιότητας να καθαρίσει η κοινωνία από τη νεκρή ή τη ζωντανή σάρκα της, καθώς μία απ’ τις δύο πρέπει να φύγει.
When they got to go, they got to go, όπως λέμε και στην άλλη μεριά του ωκεανού.
Εγώ περιμένω να δω ποιους από τους ένδοξους 300 φωστήρες που απαρτίζουν τη… Βολή των Ελλήνων θα προλάβουμε πριν πάρουν το αεροπλάνο.  Γιατί μετά θα ‘ναι ζόρικα:  αν προλάβουν να πετάξουν, να πρέπει να βρούμε πιλότους, να τους βάλουμε να πετάξουν με το στανιό για να κυνηγήσουμε αυτούς που το ‘σκασαν.  Κι άιντε να συνεννοηθείς με μη αγγλόφωνους υπανάπτυκτους ανά την Ευρώπη για το αν θα σου παραδώσουν τον ΥΠΟΙΚ εφόσον αυτός κατάφερε να προσγειωθεί στο έδαφός τους.  Μεγάλος μπελάς.  Βαριέμαι μόνον που το σκέφτομαι…
Πάντως, η ώρα έφτασε κι αυτό μετράει. Τη θέλαμε να έρθει, θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι και καλούμαστε τώρα να τη διαχειριστούμε.  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ!!!
Ή, όπως έλεγε κι ένας αρχαίος ημών πρόγονος … ΕΕΕΕΕΕΕ, ΡΕΕΕΕΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…  
Θα γίνει κούρεμα 50% σε όλα. Περιλαμβανομένου και του πληθυσμού.  Τουλάχιστον, δεν θα φταίνε οι… αυτοκτονίες! Έτσι, για να μην μας αφορίσει κι ο Πάπας…
Σοβαρά τώρα, κύριοι.  Θα είναι για το καλύτερο όλων.  Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι, ασχέτως ποιος θα επιβιώσει, τα παιδιά μας στο μέλλον θα μας ευγνωμονούν.  Γιατί υποθέτω ότι θα καταλάβουν ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, αν γίνει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ λιγότερος.
Όπως λένε, η φύση προνοεί και δημιουργεί τις αναγκαίες αλλαγές.  Καλά κάνει.  Αν τη βοηθήσουμε κι εμείς, θα τα καταφέρει μια ώρα αρχύτερα.

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.