3.10.11

Τον Άρη Βελουχιώτη δεν τον αποκαθιστά κανείς!!! Πόσο μάλλον οι Έλληνες «κομμουνιστές»

Το ΚΚΕ αποκαθιστά πολιτικά, αλλά όχι κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη (είχε διαγραφεί καθώς έρχεται σε ρήξη με το ΚΚΕ μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, αφού αρνείται να παραδώσει τα όπλα και επιλέγει τον δρόμο της ένοπλης δράσης). Η επίσημη ανακοίνωση της διαγραφής του από το ΚΚΕ, έρχεται στις 16 Ιουνίου, την μέρα της αυτοκτονίας του!

Ο Άρης Βελουχιώτης … γεννήθηκε και πέθανε επαναστάτης! Δεν το αποκαθιστά κανείς, από τις μνήμες των δημοκρατών, των αγωνιστών της τυραννίας! Ο Άρης Βελουχιώτης ήταν πραγματικός κομμουνιστής, πραγματικός οραματιστής του σοσιαλισμού! Όχι σαν κάτι άλλους…
Τον Νοέμβριο του 1944 σε σύσκεψη καπετάνιων του ΕΛΑΣ πρότεινε να ετοιμαστεί ο ΕΛΑΣ για την αναμενόμενη σύγκρουση με τους Άγγλους: «Αν ζήσει κανένας σας να θυμάται τα λόγια αυτά. Οι Εγγλέζοι θα σας σφάξουν όλους σαν αρνιά, εγώ στα χέρια τους δε θα πέσω, γιατί τα βουνά με ξέρουν. Με την πέτρα προσκέφαλο, την ψείρα συντροφιά, την κάπα σκέπασμα δε θα με ιδούνε ζωντανό στα χέρια τους. Αυτό θέλω να το θυμάστε αν κανένας σας ζήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.