9.8.11

Επαφές Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων με τους Μουφτήδες της Θράκης

Τη Θράκη επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής και πραγματοποίησε επαφές με τους σοφολογιότατους Μουφτήδες Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου.

Ο κ. Καλαντζής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στην Ελλάδα ζει μια γηγενής μουσουλμανική κοινωνία, η μοναδική γηγενής στην Ευρώπη, η οποία βρήκε τον τρόπο να ζει σε ειρηνικό και φιλικό κλίμα με τους χριστιανούς συμπολίτες της. Τα χαρακτηριστικά αυτά, της αρμονικής συμβίωσης και συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού και της εκτίμησης που προσδιορίζουν τη Θράκη και τους Θρακιώτες, μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για την Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων «είμαστε αναγκασμένοι να προοδεύσουμε και να επιτύχουμε περισσότερα στο πλαίσιο της αρμονικής συμβίωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.