12.8.11

Δόθηκε η αδειόδοτηση για την επένδυση χρυσού στην Θράκη!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Η διαδικασία για την υλοποίηση της επένδυσης ώστε να ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού στην Θράκη, έχει δοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας, ΠΕΚΑ, Ανταγωνιστικότητας! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει η Piazza έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότης της επένδυσης των Χρυσωρυχείων Θράκης στο Πέραμα του Έβρου!

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρία έχει υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί το συγκεκριμένο project στη διαδικασία fast track του Invest in Greece.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στελέχη της εταιρίας έχουν ήδη ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης και συγκεντρώνουν στοιχεία και έγγραφα για την κατάθεση του ολοκληρωµένου φακέλου προς την οριστική έγκριση της επένδυσης!!!
Οι θετικές εξελίξεις στο Πέραµα άνοιξαν την όρεξη και για μια άλλη «κολλημένη» μεταλλουργία χρυσού, αυτή στις Σάπες της Ροδόπης. Η «Μεταλλευτική Θράκης», η οποία ανήκει στην αυστραλιανή Cape Lambert, θέλει πλέον να ξεκινήσει την επένδυση που δεν προχώρησε δύο φορές στο παρελθόν µε άλλους ιδιοκτήτες. Πρόκειται για μεταλλείο χρυσού αντίστοιχης δυναμικότητας µε εκείνο του Περάματος, για το οποίο είχε εγκριθεί προμελέτη χωροθέτησης από το ΥΠΕΧΩ∆Ε που απορρίφθηκε από το ΣΤΕ πριν από τέσσερα χρόνια.
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για την συγκεκριμένη επένδυση, κύκλοι του ΥΠΕΚΑ τονίζουν ότι το έργο πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ και η Πολιτεία οφείλει να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/8/11 01:33

    thn kalyterh plhroforhsh panta exete gia to thema!einai polla ta lefta blepete.kalhnyxta gap,kalhnyxta periballon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/11 11:22

    Καλώς ήρθανε τα χρυσορυχεία, θα φύγει ταπεινωμένος και μαστουρωμένος από το κυάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/8/11 16:55

    Πως γίνεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ να επιτρέπεται η ανάρτηση πανώ εντός της αίθουσας κατά του χρυσού, να εμφανίζονται ως εισηγητές οι γνωστοί πολέμιοι της επένδυσης και να κάθονται μάλιστα στα δεξιά του Περιφερειάρχη ουδείς κατάλαβε...
    Καλά θα κάνουν οι τοπικοί άρχοντες να καταλάβουν ότι τα επιχειρήματα του τύπου "όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος", "ναι στην βιώσιμη ανάπτυξη", "αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων" κ.α. είναι γνωστά εδώ και χρόνια, είναι παρωχημένα και τελικά αποδείχτηκε ότι από μόνα τους δεν προσελκύουν κανενός είδους επένδυση.
    Μην απορείτε που τελικά όλες οι σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο μας λαβάνονται στην Αθήνα!!! Όταν μας δίνεται η ευκαρία να πάρουμε θέση και να διεκδικήσουμε πράγματα εμείς αναλωνόμαστε σε εκθέσεις ιδεών για την προτασία του περιβάλλοντος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/8/11 19:08

    Η κοινή γνώμη είναι υπερ της επένδυσης. Οι καιροί άλλαξαν αλλά κάποιοι έμειναν μόνοι τους στο χθες!
    Και στην Ιπποκράτους τα έχουν παρει άγρια...
    Δείτε εδώ:
    http://gatzoli.blogspot.com/2011/08/blog-post_774.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/8/11 01:23

    Μούσι. Η άδεια δεν δόθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.