14.8.11

Την πάταξη του παρεμπορίου ζητάνε από τους δημάρχους του Έβρου οι επαγγελματίες

Την απόλυτη και άμεση εφαρμογή του πρόσφατου νόμου που, μεταξύ άλλων, προβλέπει νέους τρόπους πάταξης του παρεμπορίου, ζητά από τους δημάρχους του νομού η Ομοσπονδία Εμπορικών – Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Έβρου, με επιστολή που τους απέστειλε.

Η Ομοσπονδία επικαλείται συγκεκριμένα στο άρθρο 11 του σχετικού νόμου, το οποίο αναφέρει ότι είναι υποχρεωτική, με ευθύνη των τοπικών δημοτικών αρχών, η κατάσχεση και επιτόπου καταστροφή κάθε είδους εμπορευμάτων-απομιμήσεων που διακινούνται στην αγορά από άτομα που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες.
«Δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, είναι επιβεβλημένο να κινητοποιήσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες (δημοτική αστυνομία και κλιμάκια ελέγχου λαϊκών αγορών) ώστε να υπάρξει απόλυτη εφαρμογή του νόμου», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία στην επιστολή της προς τους δημάρχους του Έβρου, σημειώνοντας επίσης ότι αποτελεί υποχρέωση η προστασία των καταναλωτών, των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών και η προστασία του στεγασμένου και υπαίθριου εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.