29.7.11

29 οι υπό κατάργηση Οργανισμοί στο Δημόσιο! Φόβοι για 7.000 απολύσεις…

Την κατάργηση – συγχώνευση 29 οργανισμών του Δημοσίου στους οποίους εργάζονται 7000 υπάλληλοι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. Τη σχετική τροπολογία θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος πήρε και τη σχετική αρμοδιότητα από τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Πάντως, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από τη Διυπουργική και στο «πακέτο» θα προβλέπονται και αναδιοργανώσεις φορέων, όπως αυτή της ΕΡΤ. Όσον αφορά του τι θα γίνει με το προσωπικό, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να προχωρήσει σε απολύσεις.
Με την κατάργηση-συγχώνευση των 75 Οργανισμών το κράτος θα εξοικονομήσει 650 εκατ. ευρώ την περίοδο 2012-2015. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, οι οργανισμοί αυτοί είναι ΝΠΙΔ και επιχορηγούνται ετησίως με 2,7 δισ. ευρώ από το κράτος (το 80% των επιχορηγήσεων πλην ΔΕΚΟ, δηλαδή), ενώ δεν έχει γίνει πλήρη καταγραφή των υπαλλήλων, οι οποίοι ωστόσο είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (άρα δεν είναι μόνιμοι και μπορούν εν δυνάμει να απολυθούν αφού περάσουν τη διαδικασία της εφεδρείας μέσω ΑΣΕΠ).
Πάντως, δεν είναι σαφές αν στη λίστα της συγκεκριμένης τροπολογίας θα περιλαμβάνονται και οι 75 καθώς υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από πολλούς από τους 11 τους οποίους έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (ΕΡΤ, Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου, Εταιρεία Τουριστικά Ακίνητα, Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, Θέμις Κατασκευαστική, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας και Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών) και οι οποίοι απασχολούν 7.000 υπαλλήλους.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/7/11 13:06

    AISXOS!!!! LAMOGIA TOY PASOK DIORISATE TON KOSMAKI GIA NA PARETE PSIFOULAKIA KAI TORA TOYS DIOXNETE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.