20.6.11

Τιμή στη «Γερόντισσα των Μαρασίων»

Την τελευταία της πνοή άφησε η Βασιλική Λαμπίδου γνωστή και ως «Γερόντισσα των Μαρασίων».
Την κυρία Βασιλική την είχε «υιοθετήσει» ο ελληνικός στρατός παρόλο που η ίδια έχει «πατήσει» εδώ και καιρό τα εκατό. Κάθε μέρα ένας Έλληνας φαντάρος την επισκεπτόταν ώστε να τη βοηθήσει να περπατήσει μέχρι την αυλή του σπιτιού της και να σηκώσει την ελληνική σημαία, όπως έκανε από τότε που ήταν έφηβη. Το σπίτι της βρίσκεται στα 300 μέτρα από τα τουρκικά φυλάκια, με φυσικό σύνορο τον Έβρο, στο χωριό Μαράσια.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης απέστειλε συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο της.
Η «Κυρά των Μαρασίων», η Βασιλική Λαμπίδου, ξεκίνησε σήμερα το μεγάλο της ταξίδι εγκαταλείποντας τα εγκόσμια και αφήνοντας πίσω της μία ισχυρή παρακαταθήκη μνήμης και αίσθησης του εθνικού χρέους.
Η «Κυρά των Μαρασίων» θα παραμείνει ένα σύμβολο αγάπης προς την πατρίδα και τον τόπο της, τον ακριτικό Έβρο. Η Περιφέρειά μας, η πατρίδα μας σήμερα είναι φτωχότερη… Και έχει ανάγκη από ανθρώπους σύμβολα όπως η εκλιπούσα
Η μνήμη της Κυράς ας είναι αιώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.