9.6.11

Δεν τα παίρνει τα γράμματα ο καημένος!

Ο ΥΠΟΙΟ μας τείνει να γίνει πιο γραφικός κι από τον … Αλογοσκούφη! Τι έκανε πάλι; Μα … σε όλες τις φωνές που μιλάνε για δίκαιη ανακατανομή του πλούτου και περισσότερη φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες, ο μικρός απάντησε με … ότι αντιλήφθηκε αυτός (ο καημένος)!
Έτσι, αποφάσισε ΑΝΤΙ να φορολογήσει τις υψηλές τάξεις περισσότερο, να φορολογήσει τους μεροκαματιάρηδες με σπίτια των €100 χιλ.!!!
Λυπάμαι που το λέω, αλλά ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ!!!
Γιατί κανέναν δεν τον πειράζει να φορολογήσουν τον… Λάτση. Όταν όμως φορολογούν τον… Πάτση, βγαίνει… κόκκινη κάρτα. Και δεν τη βγάζει ούτε η Παπαρίδα, ούτε ο Τσούπρας. Τη βγάζουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ. Ή, καλύτερα, οι ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ!
Ίσως, αν δεν βρίσκει οικονομολόγο ο Γιωργάκης, να πρέπει να φέρει απ’ έξω. Γιατί, ακριβώς όπως κι ο γραφικός προκάτοχός του Αλογοσκούφης, έτσι κι ο έρμος ο Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται… δυσλεξικός (στο μυαλό). Ας τον βοηθήσει κάποιος τον άνθρωπο να ξεμπερδευτεί, κι αν δεν τα καταφέρει και πάλι ας τον αλλάξει πόστο στο υπουργείο. Γιατί δηλαδή; Όλοι τα οικονομικά θα δολοφονούν νυχθημερόν; Και ποιός θα φτιάνει καφέδες;;;
Καλύτερα να σοβαρευτεί ο Μουστάκιας, γιατί αύριο θα βρεθούν όλοι μονοκούκι έξω (από το παράθυρο) και ο επόμενος – Βενιζέλος ή Σκανδαλίδης ή όποιος άλλος – θα προσπαθεί να πείσει πάλι τον κόσμο (καλή ώρα όπως τώρα ο Σαμαράς) ότι… υφίσταται ένα κόμμα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ.
ΜΠΟΡΕΙΣ να πάρεις μέτρα λιτότητας με σοσιαλιστικό τρόπο. Αν ΔΕΝ το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν έχουν καμία διαφορά με τους άλλους. Κι εμείς πλέον έχουμε… πολλές κακές εναλλακτικές επιλογές για το που θα ρίξουμε την ψήφο μας. Γιατί, έως τώρα, λέγαμε ότι θα ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, γιατί έτσι θα πληρώνουν οι 10.000 Λάτσηδες αντί τα 10.000.000 Πάτσηδες. Αν είναι να πληρώνουν όμως πάλι οι Πάτσηδες, ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;
Σοβαρευτείτε κύριοι. ΔΕΝ θα σας πληρώσουμε ενοίκιο για να μείνουμε στο σπίτι μας. Ή τουλάχιστον, ΔΕΝ θα σας πληρώσουμε πάνω από μια-δυο φορές, έως τις επόμενες εκλογές. Πολύ καλά είπατε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Εκείνο που δεν καταλάβατε είναι ότι, έτσι όπως πάτε, θα αλλαχτείτε κι εσείς.
Άλλο είναι να λες λεφτά υπάρχουν και μετά να εφαρμόζεις λιτότητα, και άλλο να λες ότι είσαι πράσινος και να μας βγαίνεις γαλάζιος. Το δεύτερο ΔΕΝ είναι ανεκτό. Γι’ αυτό σου λέω Γιώργο: αν ο ΥΠΟΙΟ ευθύνεται για αυτά, στείλ’ τον να φτιάνει καφέδες. Αν σιγοντάρεις κι εσύ, σε λίγο θα… του κουβαλάς τη ζάχαρη!

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.