16.6.11

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης!

Την παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης. Τη θέση του αναμένεται να λάβει ο επόμενος επιλαχών του ψηφοδελτίου, Γιάννης Φραγκίδης.

«Οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Το εθνικό χρέος ηττήθηκε από το κομματικό συμφέρον», αναφέρει στην επιστολή του ο πρώην πλέον βουλευτής, ενώ παράλληλα καταγγέλλει μεταρρυθμιστική εξάντληση της κυβέρνησης.
Ο Γιώργος Φλωρίδης μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι επικράτησαν στενοκομματικές πιέσεις και υποστηρίζει ότι «δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος».
Η παραίτηση του Γιώργου Φλωρίδη ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, αιφνιδιάζοντας τους συναδέλφους του και το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, για κάποιον που γνώριζε την πορεία και τις απόψεις του πρώην υπουργού δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Ο Κιλκισιώτης βουλευτής είχε διαφοροποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ μάλιστα είχε ζητήσει και τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Τις ίδιες θέσεις με τον Γιώργο Φλωρίδη είχε εκφράσει και ο Κώστας Καρτάλης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει δημόσιες παρεμβάσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι καζάνι που βράζει και είναι πολύ πιθανόν τον δρόμο του Γιώργου Φλωρίδη να ακολουθήσουν και άλλοι πράσινοι βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.