4.6.11

Άρης Γιαννακίδης: «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει λόγο και άποψη για το μέλλον της»

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα και η πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011.
Στην συνάντηση η οποία έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και συμμετείχε σύσσωμη η θεσμική κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διατυπώθηκαν σαφείς επιφυλάξεις και αντιρρήσεις στον σχεδιασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε είναι ότι η Περιφέρεια μας, έχει λόγο διεκδικητικό και όταν κάτι δεν εναρμονίζεται με το δικό μας αναπτυξιακό σκεπτικό ή δεν εισακούεται καθόλου η τοπική κοινωνία, τότε λοιπόν εμείς και ξέρουμε να προσδιορίζουμε ποια είναι η απάντηση μας, ξέρουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο όχι σ’ αυτούς που μας αγνοούν!», τόνισε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας πως «σ’ αυτό το προσκλητήριο που αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα για αναπτυξιακούς στόχους, θα είμαστε όλοι μαζί!».
Παράλληλα στην σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα επισκεφθεί του Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και θα του ζητήσει να αποσαφηνίσει τις εξαγγελίες του Υπουργείου. Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους του Α’ και Β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές και έναν εκπρόσωπο της εκκλησίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην σύσκεψη υπογράφτηκε ένα κείμενο διαμαρτυρίας για την δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Κράτησης Λαθρομεταναστών, το οποίο θα αποσταλεί στους αρμοδίους.
Το κείμενο έχει ως εξής:
«Ως εκφραστές των τοπικών κοινωνιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αρνούμαστε την επιλογή του Έβρου αλλά και της υπόλοιπης Θράκης για την δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών.
Γιατί η Θράκη με την ευαίσθητη γεωστρατηγική της θέση, την διαφορετικότητα σε θρησκείες και αντιλήψεις και την εν γένει ιστορία της δεν αντέχει σε άλλες δοκιμασίες.
Σε περίπτωση που η κεντρική εξουσία της Αθήνας δεν αντιληφθεί το μέγιστο πρόβλημα και με πρόθεση ή αμέλεια συνεχίσει την άνω επιδίωξη και τακτική που θα οδηγήσει στην διατάραξη ισορροπιών της ευαίσθητης περιοχής οι υπογράφοντες και ο λαός της Θράκης δεν θα το ανεχτεί και θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην κυβέρνηση που θα υιοθετήσει – αποφασίσει την εξύφανση της καταστροφής του τόπου μας».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/6/11 21:00

    Μπρέ-μπρέ Στέργιο ο Θρακιώτικος αλτρουϊσμος πως συμπεριφέρεται, πως τον εφαρμόζουν οι ηγέτες μας. Ένα πράγμα κατάλαβα, πέρασαν 38 χρόνια δημοκρατίας και ο εκδημοκρατισμός της Θράκης δεν έγινε.
    Μια χούφτα άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογιών, με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο τρόπο κρατούν εκφασισμένη τη Θράκη. Χόμπυ τους είναι η εφαρμογή στην κοινωνική και πολιτική ζωή μεθόδων φασιστικών αντιλήψεων. Μετά κραυγάζουν για ανάπτυξη, η εσωστρέφεια δεν πολεμιέται με τίποτα και δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Liberté, Egalité, Fraternité

    Ελλάς Λαθρεπιβατών Ελλήνων- Ευρωπαίων καταντήσαμε μετά το παραλήρημα της πτώχευσης που δεν ήλθε όπως προσδοκούσαν πολλοί. Δεν ήλθε διότι οι χώρες της ΕΕ και οι λαοί της άνοιξαν τα ταμεία τους και τροφοδοτούν την παραλυμένη χώρα μας και τον λαό της.
    Αν υποθέσουμε ότι το τελευταίο Σχέδιο Μέρκελ (κατά το Μάρσαλ) για την ανόρθωση της οικονομίας μας δεν εγκρινόταν, τι εικόνες θα βλέπαμε και θα ζούσαμε στην ύπαιθρο και στις ελληνικές πόλεις αναρωτηθήκαμε ποτέ;.
    Θα βλέπαμε εικόνες που έζησαν οι Έλληνες με την αναγκαστική μετανάστευση της πλέον αποδοτικής ηλικίας στις χώρες της Ευρώπης και ως τα πέρατα της γης κατά τις 10ετίες του’50 του ΄60 ακόμη και του ΄70.
    Οι στίχοι του τραγουδιού Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν/λίγο έξω απ' το σταθμό/θα θυμάμαι που μου είπες:/Γεια σου μάγκα σ' αγαπώ! Θα ήταν τόσο επίκαιροι όσο ποτέ.
    Αν παρ’ ελπίδα οι ευρωπαίοι Περιφερειάρχες , Δήμαρχοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί ξεσηκωνόταν και αντιδρούσαν ρατσιστικά για να σταματήσει ο δανεισμός προς τη χώρα μας, τι «μπινελίκια» θα εκστόμιζαν οι Ελληναράδες; Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι τόσο πλούσιο στα «μπινελίκια» που ούτε μπορούμε να φαντασθούμε.
    Τώρα που καταλάγιασε ο κονιορτός της πτώχευσης βγήκε η τσογλανοπαρέα και «ασκεί» κριτική.

    ************
    Γιατί αναφέρω τα παραπάνω;
    Τα παραλληλίζω με την απαράδεκτη στάση έναντι των οικονομικών μεταναστών του Περιφερειάρχη προσωπικά, των Δημάρχων, και της εκκλησίας. Οικονομικοί μετανάστες δεν έγιναν γιατί θέλανε. Τους το επέβαλαν οι Μεγάλες Δυνάμεις με τους πολέμους που διεξάγουν στις χώρες προέλευσής τους. Να μην ξεχνάμε ότι στις κατοχικές δυνάμεις ανήκει και Ελλάδα.
    Δεν διάβασα, δεν άκουσα να καταδικάζουν οι πολιτικοί της Θράκης τους άδικους πολέμους και εισβολές στης χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας.
    Δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί της Θράκης ότι με αυτές τις τακτικές τους καλλιεργούν τον ρατσισμό και τον Εθνικισμό, που όσες φορές αναπτύχθηκαν καταστράφηκε μέρος του πλανήτη γη. Δεν καταλαβαίνουν ότι προσβάλουν τη χώρα μας στους Ευρωπαίους εταίρους μας και ίσως αυτές οι τακτικές τους γίνουν μπούμεραγκ.

    *************
    Δεν βλέπω, δεν ακούω συγκεκριμένες προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα, εκτός από άναρθρες κραυγές. Ξέχασαν οι Ελληναράδες που υπερηφανευόταν για τη φυλή Καλάς που ζεί στο Αφγανιστάν και ισχυριζόταν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ή να ξεχάσω τους αδελφούς τους Κούρδους. Μέχρι εκστρατεία απελευθέρωσης του Οτσαλάν έκαναν Εβρίτες καπεταναίοι. Με αποτέλεσμα δύο υπουργοί (Παπαδόπουλος, Πάγκαλος) να «εκδιωχθούν» από την κυβέρνηση Σιμίτη.
    Και η χώρα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στη διεθνή κοινότητα.
    Ξέχασαν τον Ισοκράτη που είπε : «Είναι Έλληνες όσοι είναι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας». Με τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας εκτός απο την υγειονομική περίθαλψη που θα τους δίδεται που είναι αναγκαία και για την δική μας υγεία, θα μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας. Και όλα θα πάνε μια χαρά.
    Εκτός και αν οι πολιτικοί της Θράκης είναι τόσο μαζοχιστές, που ικανοποιούνται να βλέπουν τους οικονομικούς μετανάστες στριμωγμένους στα κέντρα υποδοχής των Αστυνομικών Τμημάτων, (το προσωπικό της αστυνομίας συμπεριφέρεται ανθρώπινα, παρά τις αγελαίες κραυγές των πολιτικών) και να περιφέρονται στη ύπαιθρο της Θράκης ρακένδυτοι
    D-Frida

    ΥΓ. Δεν αναφέρομαι στους νεολαίους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ο δίκαιος και προοδευτικός αγώνας θα αποδώσει τους καρπούς τους «Liberté, Egalité, Fraternité»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.