26.5.11

Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και Ξάνθη!

Εν μέσω μιας «θερμής» περιόδου με τον καπιταλισμό να στρέφεται ανοιχτά προς τη βαρβαρότητα για να υπερβεί την κρίση του, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, το ραντεβού της νεολαίας με τη σύγχρονη επαναστατική αριστερά, δηλώνουν παρόν για μια ακόμη χρονιά!
Οι φετινές ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ απευθύνονται σε ολόκληρη τη νεολαία, που βλέπει το σύστημα αυτό να μην της υπόσχεται τίποτα το θετικό για το μέλλον της, παρά τη γενικευμένη φτώχεια, την ανεργία, τη συνολική υποβάθμιση των όρων ζωής.
Και ιδιαίτερα στα πρωτοπόρα στοιχεία της: στους νέους εργαζομένους και ανέργους της εργασιακής περιπλάνησης, της ανασφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που αρνούνται τους μονοδρόμους του χρέους και της ΕΕ και «ανακαλύπτουν» το ανυπότακτο ταξικό εργατικό κίνημα, στους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και των μαθητικών αγώνων, που παλεύουν για την παιδεία των κοινωνικών αναγκών, στους νέους των αγώνων για τα δικαιώματα των μεταναστών.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
• Γιώργος Ελαφρός (Δημοσιογράφος – Μέλος Π.Ε Νέου Αριστερού Ρεύματος και Συντονιστικού ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)
• Ντόρη Λούκρη (Μέλος ΕΑΑΚ και Νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης)
27/5 Αλεξανδρούπολη Φουαγιέ του Παιδαγωγικού στις 19:00. Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Κίνημα, Επανάσταση, Κομμουνισμός: Για μια επιθετική απάντηση στην κρίση». Ακολουθούν μουσικά δρώμενα στο χώρο της Φοιτητικής Λέσχης, με LIVE μαθητών στις 21:30 και ρεμπέτικο γλέντι στις 22:30.
28/5 Ορεστιάδα συζήτηση στο Πανεπιστήμιο στις 18:00 με θέμα «εργασιακός μεσαίωνας και η εργατική απάντηση της Αριστεράς».
29/5 Ξάνθη 19:00 στο εργατικό κέντρο... ανοίγοντας άλλη μια φορά το θέμα «Κίνημα, Επανάσταση, Κομμουνισμός...», ενώ το πρόγραμμα θα διανθίζεται από θεματικά περίπτερα που θα αποτυπώνουν τις κινηματικές διεργασίες της περιοχής, όπως τους αγώνες στο χώρο της εκπαίδευσης μέχρι τοπικές πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης με αφορμή τον Φράκτη του Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.