3.5.11

Αντώνης Σαμαράς! Ο άνθρωπος που πρώτος υιοθέτησε το «αποτέλεσμα» της «απογραφής» του 2004


Κι όμως ο Αντώνης Σαμαράς, υιοθετεί πλήρως το «αποτέλεσμα» της «απογραφής» του 2004 (έλλειμμα 7%), προκειμένου να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «θωράκισε» την ελληνική οικονομία. Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί δήθεν να πάρει αποστάσεις από την «απογραφή» του 2004.
Και τότε, και τώρα, η ίδια υποκρισία, η καταφυγή στο ψεύδος, μόνο που αυτά, επαναλαμβανόμενα, αποτελούν πολιτική κοροϊδία και απάτη. Τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, στις 18 Μαΐου 2009;
«Η ΝΔ θωράκισε τα τελευταία χρόνια την Ελληνική οικονομία. Κι όταν ενέσκηψε η παγκόσμια κρίση, τη βρήκε πολύ πιο ανθεκτική. Το 2004 το έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν πάνω από 7% του ΑΕΠ, ενώ όλες οι άλλες χώρες είχαν ελλείμματα μικρότερα του 1%. Σήμερα, μέσα στην διεθνή κρίση και εξ αιτίας της, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4 – 4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 ως 13%! Φανταστείτε: σήμερα, μέσα στην κρίση, η Ελλάδα έχασε λιγότερο έδαφος απ’ ότι οι εταίροι της. Η ΝΔ, πράγματι, θωράκισε την Ελληνική οικονομία. Κι αυτό φάνηκε όταν προέκυψε η διεθνής κρίση».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/5/11 16:28

    kριμα για τους αγνους Νεοδημοκρατες ναχουν τον Σαμαρα αρχηγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Σαμαράς ως μέλος του «κινήματος του παρωχημένου λαϊκισμού»
    «Άλλα σκέφτεται, άλλα λέει, άλλα εννοεί, άλλα κάνει»…..
    Δεν είναι πρώτη φορά που αυτοδιαψεύδεται και αυτοπαγιδεύεται, που διαψεύδει το παρελθόν της ΝΔ. Για τον κ. Σαμαρά « το είπα ,είπες, είπα» είναι σπορ που το εξασκεί εδώ και χρόνια με την ιδιαίτερη τεχνική της ψευδολαγνείας.

    Το αστείο της υπόθεσης όμως είναι, ότι όταν ο Αντώνης Σαμαράς το 1992 ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία, με αποτέλεσμα να μας «επισκεφθούν» 1,5 εκατομμύριο Αλβανοί, ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, τους βαφτίζει … Βορειοηπειρώτες! Θα μας τρελάνουν τελείως
    Προφανώς κάποιοι θυμούνται την επίσκεψη του κ. Σαμαρά ως Υπουργού Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη Δερβιτσάνη Αργυροκάστρου τον Οκτώβριο του 1990 και την ελπίδα που έδωσε αυτή στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό λίγο πριν καταρρεύσει οριστικά το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία. Ίσως να θυμούνται και κάποιες δηλώσεις τότε ή θέσεις ως αρχηγού της Πολιτικής Άνοιξης.
    Και είχε το θράσος ο δημιουργός της ανεξέλεγκτης «λαθρομετανάστευσης», να κάνει κριτική το ΠΑΣΟΚ κατά τη τελευταία του επίσκεψη στη Θράκη.

    Θυμηδία και μόνο θυμηδία προκαλεί ο ισχυρισμός του ότι αυτός εισήγαγε το θέμα «ισονομίας ισοπολιτείας της Μουσουλμανικής Μειονότητας» στη κυβέρνηση Μητσοτάκη προς έγκριση και υλοποίηση! Το ισχυρίσθηκε κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη και Κομοτηνή.
    Τοις πάσι είναι γνωστό ότι αυτό το θέμα συζητήθηκε εγκρίθηκε στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα, (Παπανδρέου, Φλωράκης Μητσοτάκης).

    Μετά στις εκλογές της 8ης Απριλίου του 1990, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχημάτισε αυτοδύναμη Κυβέρνηση και ορκίστηκε Πρωθυπουργός την 11η Απριλίου του 1990, και υποχρεωτικά έγιναν τα πρώτα δειλά βήματα της «ισονομίας, ισοπολιτείας). Πλήρως τα μέτρα τα εφήρμοσε η κυβέρνηση του αείμνηστου Παπανδρέου και στη συνέχεια η κυβέρνηση Σημίτη.
    Αν έμενε στα χέρια του κ. Σαμαρά ίσως να ζούσαμε τα ακριβώς αντίθετα…….όπως και τα ζήσαμε…..μέχρις εδώ …..για τότε που κλάψαμε.
    D-Frida

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.