28.4.11

Η διαπεριφερειακότητα του τοπικού στον πολιτισμό

Την Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «η διαπεριφερειακότητα του τοπικού στον πολιτισμό».
Την εκδήλωση διοργανώνουν η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης, το περιοδικό «Βορέας» και ο σύλλογος Εβριτών Ροδόπης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Σταύρου Παπαθανάκη με τίτλο «Μια αφήγηση για τη Θράκη».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
• Αντωνίου Θανάσης - Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. «Ο ρόλος των περιφερειακών ΜΜΕ στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς».
• Άννα Πατρωνίδου, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης»
«Από την τοπική στη διαπεριφερειακή συν-αντίληψη: δυσκολίες – οσμώσεις – προοπτικές».
• Κουτσουμανής Ματθαίος – αρχαιολόγος. «Οι αρχαιολογικοί θησαυροί της Πλωτινόπολης»
• Μηνόπουλος Γεώργιος - ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. «Ο μύθος του Ορφέα στον παγκόσμιο πολιτισμό».
• Σωτηρούδης Δημοσθένης – γλύπτης. «Η τέχνη των λιθοξόων των Πετρωτών Τριγώνου».
• Τριαντάφυλλος Διαμαντής – αρχαιολόγος. «Οι ρωμαϊκές άμαξες της Μ. Δοξιπάρας –Ζώνης».
• Σταύρος Παπαθανάκης, εκδότης – συγγραφέας: «ΟΡΦΕΑΣ –ΡΗΣΟΣ-ΒΟΡΕΑΣ –ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»: τέσσερα αρχετυπικά σύμβολα και εκδοτικά πολιτιστικά εγχειρήματα.
Την εκδήλωση συντονίζει η Μαρία Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος – ηθοποιός. Θα προλογίσουν οι Κώστας Μιχαηλίδης, πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Χρήστος Χατζηπέμος, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης.
Στην εκδήλωση συμμετέχει ο εβρίτης ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.