29.4.11

Εκδόθηκε ο Κανονισμός των περιφερειακών συμβουλίων

Τον κανονισμό λειτουργίας των 13 περιφερειακών συμβουλίων καθορίζει με απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μετά από σχετική διαβούλευση με την Ένωση Περιφερειών.
Με τον «πρότυπο κανονισμό» καθορίζονται μεταξύ άλλων οι αρμοδιότητες και η λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, ο τρόπος εκλογής προεδρείου του, οι αρμοδιότητες του προέδρου του, ο τρόπος διεύθυνσης της συζήτησης - επιβολής της τάξης, ο τρόπος συζήτησης θεμάτων ημερήσιας διάταξης, θεμάτων επί της διαδικασίας ή επί προσωπικού αλλά και ερωτήσεων - επερωτήσεων- αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων.
Το πλήρες κείμενο της υπουργικής απόφασης, κατεβάστε το από εδώ…

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/4/11 11:22

    αντε τώρα με τον κανονισμο θα εισπραχθούν και τα μισθώματα του παζαριού των Σαπών, τα οποία δεν εισπράχθηκαν τα τρία τελευταία απο την τότε νομαρχια Ροδόπης.
    Τώρα με την αναβάθμισή του απο νομαρχης σε περιφερειαρχης και τον κανονισμο στο χερι θα εισπραχθουν.
    Λεφτα υπαρχουν θέληση για να εισπραχθούν δεν υπάρχει, θα ελλατωθεί η εκλογική πελατεία.
    Έτσι εμαθαν με ξενα κολυβα να κανουν μνημοσυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/11 19:37

    Με τι ασχολιόταν τόσα χρόνια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα καλά παιδιά και δεν ήταν σε θέση να προγραμματίσουν και να εισπράξουν τουλάχιστον τα μισθώματα των παζαρτζήδων που στήνουν σεραϊ κάθε Παρασκευή στις Σάππες.
    Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν ασχολούνται με τα αλλότρια.
    Πολύ εύστοχα περίγραψε ο «Ανώνυμος 26/4/11 23:56» στο παρακάτω σχόλιο την όλη κατάσταση της γηρασμένης εξουσίας της Ροδόπης.

    «Πρώτα-πρώτα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση για τους σουλατσαδόρους περιφερειάρχες αντιπεριφερειάρχες , δημάρχους που τα θέλουν όλα έτοιμα και από πάνω κάνουν και κριτική. Να βάλουν τον πισινό τους κάτω και να δουλέψουν. Να κάνουν καθημερινούς ελέγχους στις υπηρεσίες και να εισπράττουν το ΦΠΑ και τα λοιπά έσοδα του κράτους. Ποια είναι η δουλειά τους μόνο τσάρκες και να δουλεύουν τον κοσμάκη που μέχρι και σήμερα πληρώνει τα σπασμένα. Καθημερινό ραπόρτο να δίνουν στο υπουργείο οικονομικών για τα έσοδα της προηγούμενης μέρας. Από τον Περιφερειάρχη μέχρι τον διευθυντή του δημόσιου ταμείου. Και το σουλάτσο είναι σουλάτσο να το κάνουν μετά το ραπόρτο.
    Έτσι έφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, ο ένας φίλος, ο άλλος σύντροφος ο άλλος ψηφοφόρος ο άλλος χρηματοδότης, τι φοβούνται μήπως δεν τους ξαναψηφίσουν, δεν παρατάνε τη πλάκα».

    ΥΓ. Το ερώτημα έχει απάντηση: ασχολιόταν με τις υποψηφιότητές του; για το2010.
    Ο ένας περιφερειάρχης ο άλλος αντιδήμαρχος, ο καθένας σαχολιόταν με ότι βάλει ο ανθρώπινος νους παρά με τα καθήκοντα τους που τους έταξε η ψήφος του λαού.
    Και σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παύλος Δαμιανίδης είναι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσει το σύνολο των σαθρών καταστάσεων που βρήκε.
    Αλλά υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα: Τι περισσότερο έκανε ο Ψωμιάδης και δικασθείς αποπέμφθηκε από τη θέση του. Τουλάχιστο αυτός εισέπραξε και 5000 ευρώ από τα 89.000 ευρώ που όφειλε ο φίλος βενζινοπώλης.
    Εμ οι Ροδοπαίοι φράγκο δεν εισέπραξαν από τους παζαρτζήδες των Σαππών. Ούτε λίγο ούτε πολύ 100.000 ευρώ είναι ο λγαριασμός. Να μην πω τι θα εισπράξουν κατόπιν εορτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/4/11 19:48

    Η φετεινή εργατική πρωτομαγιά είναι ο αγώνας ενάντια των αδικιών που γίνονται.
    Είναι αργία ενάντια στη ανεργία.
    Κανονισμοί δεν υπάρχουν στους εργατικούς αγώνες, μόνο υπάρχει το αγωνιστικό σθένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.