6.4.11

Συνεδριάζει την Δευτέρα 11 Απριλίου το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με κύριο θέμα την γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικής Εκτίμησης για το Επενδυτικό Σχέδιο Εξόρυξης και επεξεργασίας Χρυσοφόρου κοιτάσματος στην περιοχή Krumovgrad στη Βουλγαρία, ενώ θα συζητηθούν και οι επιπτώσεις από την λειτουργία πυρηνικών σταθμών ενέργειας στα Βαλκάνια και Μεσόγειο.
Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και η ημερήσια διάταξη θα έχει και τα ακόλουθα θέματα:
1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικής Εκτίμησης για το Επενδυτικό Σχέδιο Εξόρυξης και επεξεργασίας Χρυσοφόρου κοιτάσματος στην περιοχή Krumovgrad στη Βουλγαρία, κατ΄ εφαρμογή της σύμβασης ESPOO για την διαδικασία εκτίμησης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε διασυνοριακά πλαίσια. Εισηγητής: Ο κ. Γ. Τριανταφυλλίδης Μηχ. Μεταλλίων –Μεταλλουργός Λέκτορας Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
2. Οι επιπτώσεις από την λειτουργία πυρηνικών σταθμών ενέργειας στα Βαλκάνια και Μεσόγειο. Εισηγητής: Ο κ. Χ Ελευθεριάδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών σωματιδίων στο Α.Π.Θ.
3. Γνωμοδότηση για την έγκριση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Κάθετος άξονας 75 Εγνατίας Οδού : Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα (75.0)», στο τμήμα από Κομοτηνή έως Πάνδροσο (από Χ.Θ. 0+000 έως 8+940 ) στο Ν. Ροδόπης , από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Εισηγητής: Ο Διευθυντής Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Ιωάννης Σισμανίδης.
4. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ του έργου: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Προσοτσάνης»,στην περιοχή αγροκτήματος Προσοτσάνης, του Δήμου Προσοτσάνης του Ν. Δράμας. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Δράμας κ Ξανθόπουλος Ιωάννης.
5. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών και των συνοδών αυτού εγκαταστάσεων Θραύσης – ταξινόμησης ,σε έκταση 122.027 τμ, (ολόκληρη η καθορισμένη λατομική περιοχή) που βρίσκεται στη θέση «Ξηρό» Δ.Δ Πυλαίας Δήμου Φερών, Ν. Έβρου. Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εβρου κ Νικολάου Γεωργία.
6. Γνωμοδότηση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την ΜΠΕ, για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου ,έκτασης 77.104,14 τμ, στην περιοχή του Δ.Δ Πύργων (Θέση Μπουρό Ρέμα ) του Δήμου Προσοτσάνης της Π.Ε. Δράμας της Α.Ε.Β.Ε ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης.
7. Έγκριση κατάργησης Αγροτικού Κτηνιατρείου Παρανεστίου και Κτηνιατρικού Κέντρου Καλαμπακίου. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης
8. Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Κτιριακές βελτιώσεις για εγκατάσταση δομών ψυχικής υγείας στο παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης». Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Έβρου κ. Νικολάου Γεωργία.
9. Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Κτιριακές βελτιώσεις σε δύο νοσηλευτικές μονάδες του Π.Γ.Ν.Α». Εισηγήτρια : Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Έβρου κ Νικολάου Γεωργία.
10. Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Αναβάθμιση Λιμενικών Εγκαταστάσεων και επέκταση Κρηπιδωμάτων στο λιμάνι Καμαριώτισσας Νήσου Σαμοθράκης». Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εβρου κ Νικολάου Γεωργία.
11. Συναίνεση για το έργο: «Λιμνοδεξαμενή Ξηροποτάμου Νήσου Σαμοθράκης». Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Έβρου κ. Νικολάου Γεωργία.
12. Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου Λακκώματος Νήσου Σαμοθράκης». Εισηγήτρια: Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Έβρου κ. Νικολάου Γεωργία.
13. Λήψη απόφασης για ηλεκτρονική αποστολή των προσκλήσεων και εισηγήσεων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Π.Σ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
14. Έγκριση παραχώρησης μηχανήματος (φορτωτή ) στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών. Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ροδόπης κ. Δαμιανίδης Παύλος.
15. Επικύρωση πρακτικών 3ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Π.Σ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
16. Επικύρωση πρακτικών 4ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Π.Σ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
17. Επικύρωση πρακτικών 5ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Π.Σ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/11 13:56

    "Οι Τούρκοι αποφάσισαν – Πυρηνικό εργοστάσιο 140 χλμ., από το Διδυμότειχο".
    ΕΛΕΥΘΕΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 6-4-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/11 14:05

    Bουλγαρία: Υπό αναθεώρηση, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε - Απελύθη, ο εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής Εταιρείας Ενέργειας
    Τρίτη, 5 Απριλίου 2011, 09:31 ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

    1. Η κρατική Εταιρεία Ενέργειας της Βουλγαρίας (ΝΕΚ) και η ρωσική επιχείρηση «Atomstroyexport» υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια μνημόνιο κατανόησης σχετικά με τις εργασίες κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε και το παράρτημα 12, που προβλέπει την αναβολή όλων των εργασιών για ένα τρίμηνο και τη διακοπή κατασκευής εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε η ΝΕΚ.
    2. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τους επόμενους τρεις μήνες θα ερευνηθούν στοιχεία που αφορούν τη σεισμική επικινδυνότητα και την πυρηνική ασφάλεια για τη κατασκευή του σταθμού «Μπέλενε».
    3. Ο υπουργός Ενέργειας Τράικο Τράικοφ απέλυσε τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής Εταιρείας Ενέργειας Κράσιμιρ Παρβάνοφ, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία με την «Atomstroyexport».
    4. Ο Τράικοφ δήλωσε ότι ο Παρβάνοφ υπερέβη τις αρμοδιότητες του όταν υπέγραψε τη συμφωνία, που υποχρεώνει τη Βουλγαρία να υπογράψει τελική συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/4/11 20:07

    Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα:
    ΒΑΛΤΕ ΛΑΔΙ ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΒΡΑΔΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.