27.3.11

Μνη – μούνιο!

Έτσι τα κάνανε οι … «οικονομολόγοι» που έχει προσλάβει η Ευρώπη με μεγάλους μισθούς, οι οποίοι αγνοούν ακόμη και τα Econ 101 περί ελαστικότητας της ζήτησης!!!
Ο Panito μου είναι 5 χρονών, του δίνω λιγότερο χαρτζηλίκι απ’ ότι παίρνει η τρόϊκα ή ο ΥΠΟΙΟ κι από το πολύ το λέγε-λέγε μου έχει μάθει… περισσότερα από δαύτους!
Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τα χάχανα που προκάλεσε στην οικία Chris το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ με τίτλο: «Οι έμμεσοι φόροι απέδωσαν 500 δισ. ευρώ λιγότερα έσοδα».
Βέβαια, το Chris’s household ήξερε (θέλοντας και μη, γιατί εγώ είμαι και φωνακλάς λόγω… hobby) εδώ κι έναν χρόνο ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Συμπαθάτε με που το λέω, αλλά κανείς μας δεν λυπήθηκε διόλου. Άλλωστε, η οικογένεια Chris έχει απόλυτη συναίσθηση του γεγονότος ότι... some people got to learn… THE HARD WAY!!!
Οπότε, κρατούσαμε μετά βίας τα γέλια μας για κα’να χρόνο τώρα, περιμένοντας από κάπου ένα ανάλογο δημοσίευμα. Πάντως, είναι άτυχη η Τρόϊκα κι ο Παπακωνσταντίνου που… δεν διαβάζουν την Piazza. Θα το ξέρανε κι αυτοί από πέρσι και θα γλιτώνανε το τρέξιμο .. που αναμένεται να ακολουθήσει. Γιατί όποιος δεν διαβάζει, τρέχει. Ή, όπως το λέει κι ο λαός: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΕΧΕΙ ΠΟΔΙΑ!
ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ! Ακούτε, μικροί; Το γράφω και με μεγάλα, μπας και τώρα το… πιάσουν τα… τέσσερα μάτια που έχετε (οι περισσότεροι από ‘σας, τέλος πάντων).
Γιατί, εκτός της ελαστικότητας, υπάρχει και κάτι που λέγεται «πολλαπλασιαστής». Αυτό, είναι ένα νουμεράκι, το οποίο μπορεί να κάνει μαγικά, προς τα πάνω, ή… ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ!!!
Που σημαίνει ότι, αν δεν ξεχάσετε για λίγο τις αγορές ομολόγων και δεν φροντίσετε να κυκλοφορήσει χρήμα (δυστυχώς, εκεί που φτάσατε τα πράγματα, ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ!) σε λίγο δεν θα υπάρχουν ελληνικά ομόλογα. Γιατί αν δεν υπάρχει η… ΧΩΡΑ προέλευσης, πάει περίπατο ΚΑΙ η… προέλευση!!!
Νομίζω ότι το οικονομικό επιτελείο σήμερα είναι ο… μονόφθαλμος της ιστορίας. 100 χιλιάδες φορές ικανότερος από τον… ντιπ-για-ντιπ ανίκανο τυφλό του χθες, αλλά σίγουρα seriously handicapped μέσα σε έναν κόσμο όπου όλοι βλέπουν με δύο μάτια και μάλιστα μερικοί -που περιμένουν το συμπαθή μας μονόφθαλμο στη γωνιά- με… αετίσια!!!
Ακούστε τι σας λέω: ξέρω το είδος. Τέτοιος ήμουν κι εγώ… (Πριν βάλω γυαλιά. Αν δεν τα ‘χα βάλει, θα ‘μουν… ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ!).
Κύριοι. Tick tock, tick tock…Ο πολλαπλασιαστής έχει αρχίσει να δουλεύει, κι εσείς ακόμη μελετάτε τα αποτυπώματα των περασμένων τριμήνων, ενώ ο κλέφτης ΣΑΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΩΡΑ!!!
Καλά τα οικονομετρικά, αλλά η πείρα προνοεί. Η μελέτη απλά… αποφαίνεται για τις αιτίες θανάτου. Η μελέτη είναι για τα νιάτα μας, ώστε να τα μαθαίνουμε όλα και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις στο λεπτό, αν ακόμη κι ο αέρας μας μυρίσει «άσχημα» ένα πρωί. Ξέρουμε! Δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση στοιχείων. Ενεργούμε.
Gut feeling. Αλλά αυτό δεν είναι intuition. Είναι μηχανική εκδήλωσε ενός ατομικού μηχανισμού λήψης αποφάσεων ο οποίος δουλεύει αστραπιαία γιατί, ότι και να του στραβομυρίσει, εξαιτίας παλαιότερης εντατικής ενασχόλησης και μελέτης… ΤΟ ‘ΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. Ενός μηχανισμού που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ. Κι αν το κάνεις, πιθανότατα ξέρει τόσες συνταγές που –και να μην έχει εφεύρει τη λύση– σίγουρα έχει σοβαρή δύναμη… καταστολής του προβλήματος.
Οι αετομάτηδες τα ‘χουν αυτά, κύριοι. Ούτε καν οι κοινοί θνητοί – πόσο μάλλον οι μονόφθαλμοι. Κι εσείς πολεμάτε τους πρώτους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ. Και δεν πιστεύω ότι το ‘χετε. Θα ‘χε φανεί απ’ τα νιάτα σας ακόμα…
Τι έλεγε το ΕΘΝΟΣ είπαμε; «Οι έμμεσοι φόροι απέδωσαν 500 δισ. ευρώ λιγότερα έσοδα». Α, ναι; Σώωωωωπα…
Γυναίκα, πιάσε εκείνο το άρθρο στην Piazza πέρσι προς άνοιξη-καλοκαίρι. Κάτι έγραφα για έμμεσους φόρους σε βενζίνες, τσιγάρα, ποτά και άλλα πολλά … Καλοκαιράκι ένεκα, που «τραβούσε γερά» η ομάδα...
Τώρα θα αρχίσω τους… πολλαπλασιασμούς, για να προλάβω τα άρθρα του 2012. Αν δεν με προλάβει η συντέλεια του κόσμου… ή, τουλάχιστον, της «χώρας προέλευσης».

Uli Chris

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/3/11 15:24

    Piazza del popolo, μας έλειψες, γίναμε το αυτοκόλλητάκι σου, σε αυτή τη κρίσιμη πολιτική περίοδο χρειάζονται οι ελεύθερες φωνές για να μην επαναληφθεί το βρώμικο ΄89.
    Οι γιαουρτόμαγκες σήκωσαν κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.