13.3.11

Στο 6,5% η διαφορά ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Στις 6,5 μονάδες βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, σύμφωνα με την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων της Public Issue που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός «Σκάι».
Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 35% έναντι 28,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ο ΛΑΟΣ με 9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το 71% των πολιτών εκτιμούν πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές αν και το 53% πιστεύουν πως τελικά η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.
Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο για το Μάρτιο του 2011 το 78% των πολιτών πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 80% δηλώνει πως αισθάνεται δυσαρεστημένο από τη ζωή που ζει σήμερα.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το εύρημα, σύμφωνα με το οποίο το 73% των πολιτών εκτιμά πως η οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο θα χειροτερέψει ενώ σχεδόν ένας στους δύο δεν βλέπει φως στο βάθος του τούνελ για τα επόμενα 5 χρόνια.
Δύο στους τρεις πολίτες θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα, ενώ ένας στους τρεις εκτιμά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία.
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο με τη λειτουργία της κυβέρνησης όσο και με τη λειτουργία της αντιπολίτευσης και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Μάλιστα το 70% δηλώνει πως ούτε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/3/11 12:36

    Δυό Γιωργήδες διώξανε τους μπατκτσήδες Καραμανλήδες,
    Σήμερα ξημέρωσε μια νέα μέρα αισιοδοξίας και ελπίδας.
    Όσο για τη συναίνεση των κερατάδων Σαμαράδων, είναι οι πλανόδιοι dealer της μισαλλοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/3/11 18:46

    Μην είσαι άδικος ανώνυμε 12:36
    Μην μιλάς μόνο για Σαμαρά. Όπως μας τζούζει το 'όλοι μαζί τα φάγαμε' έτσι και΄όλοι Σαμάράδες είμαστε'. Με λίγη προσπάθεια θέλουμε πασακλίκια. Και δεν ανεχόμαστε να μας προσπερνάει άλλος. Βρίσκει κωλολαό και φωνάζει ο Σαμαράς. Που στο 10% έπρεπε να ήταν και ο Καρατζαφέρης στο 12%. Με τον ΚΚΕ στο 9% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 2%. Και το ΠΑΣΟΚ στο 70%. Αλλά τα βάζεις με τον κακομαθημένο όχλο του ΄θέλω'; Του 'δώσε και σε μένα μπάρμπα;΄ Καμιά μέρα αισιοδοξίας δεν ξημέρωσε. Μέρα ευκαιρίας για σκληρή δουλειά. Αυτό ξημέρωσε. Αισιοδοξία θα έχουμε όταν Κοντός πάει εκτελεστικό απόσπασμα για τα πελατειακά όργιά του, ο Στυλιανίδης εξορισθεί για τον ύπουλο παλαιοκομματισμό του, ο Καραμανλής φύγει για Αμερική για την τεμπελιά του και ο Σαμαράς γελοιποιηθεί για την υποκρισία και τη συνενοχή του. Τότε ΝΑΙ, υπάρχει λαός. Αν δεν γίνουν αυτά για ποια αισιοδοξία μιλάμε; Για πρόβατα που παρακαλάνε το θεό να δίνει τύχη στον τσομπάνη τους μιλάμε. Ενώ αν ήταν πολίτες ο λαός, θα ήξερε και ο Παπανδρέου να βασισθεί κάπου. Όχι σε μίζερους, ανίκανους, αμήχανους, κομπλεξικούς μαμάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/3/11 20:40

    Η 4ετής περίοδος Κοτσάκη και τους συν αυτώ θυμίζει ότι είναι πιστό αντίγραφο της κυβέρνησης Καραμανλή και του λαθρεπιβάτη της εξουσίας Σαμαρά.
    Ίδια και απαράλλακτη τα τακτική, ψέμα αδράνεια φανταχτερές γιορτές και πανηγύρια με δανεικά χρήματα, κανένα έργο ανταποδοτικό. Άφησε χρεωμένο το δήμο και αμφιβάλλω αν κατορθώσει να ανακάμψει σε σύντομο χρόνο. Και γιατί παρατηρώ μια αδράνεια που δεν μπορώ να την δικαιολογήσω από την σημερινή δημοτική αρχή.
    Και οι πρώην και οι νυν του δήμου Κομοτηνής, μάθανε να λένε μισές αλήθειες και μισά ψέματα.
    Έτσι ενώ ο δήμος Κομοτηνής βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αυτοί μιλάνε περί ανέμων και υδάτων, λένε κάτι ανώδυνα όχι μόνο για τις οφειλές που άφησε ο Κοτσάκης αλλά και το λαμβάνειν κάτι χιλ. ευρώ που έχει ο δήμος από κολλητούς του πρώην δημάρχου και των συνεργατών του.

    Κύριε δήμαρχε ο υφυπουργός κ. Πεταλωτής στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ το λέει ξεκάθαρα, τελείωσαν οι χαρισματικές επιχορηγήσεις επειδή έχετε «το βύσμα», τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Περιφερειάρχη.

    Οι δήμοι να ξεχάσουν την προ μνημονίου ευωχία
    «Μιλώντας πάντως για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες που φθάνουν στο σημείο να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους μισθούς του προσωπικού, ο Γιώργος Πεταλωτής εξήγησε ότι η προ μνημονίου εποχές και για την αυτοδιοίκηση έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
    Ως εκ τούτου, οι δήμοι και οι αιρετές περιφέρειες, δεν θα πρέπει να αρέσκονται μόνο στις κρατικές χρηματοδοτήσεις, αλλά να επιδιώκουν και τη συλλογή χρημάτων μέσα από τη σύλληψη της φορολογητέας δημοτικής ύλης όπως είναι για παράδειγμα τα ανταποδοτικά τέλη, τα πρόστιμα, ο ΤΑΠ, τα τέλη από τη χρήση γης και άλλα δικαιώματα που επί παραμένουν ανείσπρακτα διευρύνοντας τις «μαύρες τρύπες» στα ταμεία της αυτοδιοίκησης».

    Και συνεχίζει ο κ. Πεταλωτής:
    «Θα πρέπει όμως και εμείς ως τοπικοί φορείς πλέον να αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε.
    Προσωπικές πολιτικές και διαγκωνισμοί για το ποιος θα είναι πάνω από το πρόγραμμα ή ποιος θα το λειτουργήσει ή ποιος είναι καλύτερος από τους άλλους δεν χωρούν. Όλοι οι φορείς της περιοχής μας έχουν να κάνουν σοβαρή και σημαντική δουλειά».
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 12-3-2011
    Επειδή στο χωριό μου λέµε ότι «το γαϊδούρι από τη λάσπη το βγάζει ο νοικοκύρης», µην περιµένουµε μόνο ο οικονοµικός έλεγχος να βγάλει από το τέλµα που βρίσκεται ο δήμος Κομοτηνής. Θέλει δουλειά ευθύνη και προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.