24.2.11

Ένας Δαμιανίδης όνειρο … έβγαλε στην αναφορά τον στρατηγό!!!

Ήταν από τις καλύτερες στιγμές του Περιφερειακού Συμβουλίου! Όταν σε κάποια στιγμή η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τις αντιπαραθέσεις και τις δημαγωγίες των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης ζήτησε ευγενικά από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργο Παυλίδη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κώστα Καραβά να ηρεμήσουν.
Η κατάσταση όμως συνεχίστηκε, με τον Κώστα Καραβά όμως αυτή την φορά πρωταγωνιστή! Τότε ο Παύλος Δαμιανίδης, ήρεμος όπως πάντα, του είπε: «Κύριε Καραβά ηρεμήστε!!! Εδώ δεν είναι στρατόπεδο, είναι Περιφερειακό Συμβούλιο», προκαλώντας … μεγάλη ταραχή!
Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κώστας Καραβάς, ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας με τον συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου και ήταν επίτιμος διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/2/11 19:23

    ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ!! ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/11 20:16

    Φυσικό αέριο…..το ανατολίτικο αλαλούμ.

    Διάβασα στην εφημερίδα «Χρόνος» της 23-2-2010» την ερώτηση του βουλευτή κ. Χατζηοσμάν που αναφέρεται στην επέκταση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου στον νομό Ροδόπης αφού υπάρχουν το σύνολο των υποδομών. Ο κ. Χατζηοσμάν ακόμη αναφέρει στην ερώτησή του ότι «προκαλεί μεγάλη έκπληξη η απουσία παροχής τη στιγμή μάλιστα που ο κόμβος ο οποίος ενώνει τον ελληνοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου με τον αγωγό που φέρνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία βρίσκεται στην Κομοτηνή».
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηοσμάν έχει απόλυτο δίκαιο, αν γινόταν τα κατάλληλα έργα στη Κομοτηνή και στους οικισμούς της ο τρόπος ζωής των κατοίκων θα είχε αλλάξει και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε.
    Μα πως θα αλλάξουμε τη ζωή μας όταν «το σκέπτεσθε στο προοδεύειν» βρίσκεται ακόμη στην εποχή του χαλκού, όταν οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της ιδιοτέλειας φρενάρουν τις προσπάθειες για το καλύτερο αύριο.
    Οι δημόσιοι κατήγοροι στη Κομοτηνή κατοικοεδρεύουν σε κάθε γωνιά. Ο κ. Κοτσάκης και ο κ. Παράσχου μήνυσαν τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΚ γιατί μεταβίβασαν έναντι αντιτίμου στην εταιρεία αερίου μια κοινόχρηστη γωνιά γης στο ύψος του Τρελλο-πόταμου για την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού, που εξυπηρετεί την ΒΕΑΚ, το νοσοκομείο και άλλες επιχειρήσεις. Το τίμημα για τον κ. Κοτσάκη και τον κ. Παράσχου υπολογίσθηκε ότι ήταν μικρότερης της πραγματικής αξίας, και τριάντα δύο οικογένειες της πόλης μας σήμερα είναι ….υπόδικες στην «Μεγάλη Δίκη».
    Και το παράξενο σε αυτή την ιστορία είναι ότι ενώ ο νυν δήμαρχος ο κ. Πετρίδης συνεχώς επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εισαγγελέας, στην προκειμένη περίπτωση της πολιτικής δίωξης των τριάντα δύο οικογενειών τι είναι ; Πόντιος Πιλάτος ή «ακούσιος διώκτης» που δεν λαμβάνει μια οποιαδήποτε καθαρή θέση!!!!!! Προεκλογικά υποστήριζε ότι είναι πολιτική δίωξη. Τοις πάσι είναι γνωστό ότι είναι πολιτική δίωξη, με κινητήριο μοχλό τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και υπομόχλια τους κ.κ. Κοτσάκη και Παράσχου.
    Κατά περίπτωση «Ο σιωπών δοκεί συναινείν»

    Πολλά θα μπορούσαν και μπορούν να γίνουν στη Ροδόπη, αρκεί να αλλάξουν νοοτροπία του «σκέπτεσθε» και του «αποφασίζειν» οι «έχοντες» και «κατέχοντες» τα ηνία της πολιτικής εξουσίας.

    Από πολλές φάσεις πέρασε η παροχή φυσικού αερίου στη Ροδόπη παρά τις προσπάθειες της ΔΕΠΑ και του υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.
    Αυτές οι προσπάθειες έβρισκαν και βρίσκουν το «φράχτη» του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ΤΕΕ δεν συναινεί στο μεγαλόπνοο έργο, γιατί οι μελέτες επιβαρύνουν το κόστος της οικοδομής, ισχυρίζεται. Με παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία τελικά κατάφεραν την αναβολή εφαρμογής του νόμου που ήταν υποχρεωτική η μελέτη της εγκατάστασης φυσικού αερίου στις οικοδομές στη Κομοτηνή στη Μαρώνεια στη Ξυλαγανή και σε αρκετούς οικισμούς των δήμων.
    Όταν δεν υπάρχει πελατολόγιο και μέσα σε αυτό το ανατολίτικο αλλαλούμ που έγινε ποια εταιρεία με λίγο επιχειρηματικό μυαλό θα επενδύσει στη περιοχή. Πως θα αποσβέσει τις δαπάνες, μόνο ο θείος Τρούμαν χάριζε.

    Sirous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Δώσε θάρρος το χωριάτη να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι»

    Τα πράματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα.
    Καθώς αναλογίζομαι το πισωγύρισμα του παρελθόντος πολύ φοβάμαι ότι όχι μόνο στους Νεοδημοκρατιστές αλλά και στην αντιδραστική φιλοσοφία των περιθωριακών πρέπει να κηρύξουμε ανελέητο πόλεμο.
    Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, λέγω, και πρέπει να συγκροτηθεί εναντίον τους μέτωπο με τα προοδευτικά στοιχεία της μεσοαστικής διανόησης.
    Ο Παύλος Δαμιανίδης πρόκανε να τους κατεβάσει από το κρεβάτι, τους έμειναν οι……φαντασιώσεις.
    Επί τέλους κάποιος ανέλαβε να «καθαρίσει τη κόπρο του Αυγείου».
    Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
    D-Frida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/2/11 12:43

    Καλά του είπε! Και λίγα... ας έχουν κι άλλοι το σθένος να κάνουν το ίδιο. Ο λαϊκισμός, οι φωνές και οι ακραίες απόψεις πρέπει να παίρνουν την απάντηση που τους αρμόζει! "Εδω δεν είναι και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ στρατόπεδο"!!!! ΚΑΠΙΣΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πτυχιούχος του τμήματος25/2/11 21:05

    Τι αέριο…..αναπνέουν αυτοί
    Το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου του Τ.Ε.Ι Καβάλας που λειτουργεί με επιτυχία από το 1976 στην Καβάλα, στο κέντρο μιας περιοχής (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), η οποία τείνει να εξελιχθεί σε κύριο διαμετακομιστικό και πιθανότατα μελλοντικά σε παραγωγικό και ενεργειακό κέντρο της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης φοίτησαν και αποφοίτησαν εκατοντάδες νεολαίοι οι οποίοι ονειρεύτηκαν ότι θα απασχοληθούν στο αντικείμενο στο οποίο ειδικεύθηκαν.
    Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην χώρα μας δεν υπάρχουν άλλα τμήματα, εκτός από το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ Καβάλας, στα οποία να διδάσκεται τόσο αποκλειστικά όσο και σε ανάλογο βάθος αλλά και σε όλο του το φάσμα ο τομέας του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, και των βιοκαυσίμων καθώς και των παραγώγων αυτών (έρευνα, παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εγκαταστάσεις και εφαρμογές).

    Και όμως με τις βλακώδεις μόνο άραγε παλινωδίες των κρατούντων σχεδόν το σύνολο των πτυχιούχων του Τμήματος Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου απασχολούνται από ντελίβερι και σερβιτόροι και ότι άλλο μπορεί να σκεφθεί ο ανθρώπινος νούς. Τι να σκεφθεί κανείς ότι είναι όργανα των πετρελαιάδων, που θίγονται τα συμφέροντά τους, σε όλους όσους αντιδρούν στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου από αγροτικές επιχειρήσεις και από τα νοικοκυριά.
    Και όλα αυτά συμβαίνουν με την σιγαστή συγκατάθεση της πολιτικής κορυφής του τόπου, αλλοιώς δεν γίνονται τόσο εύκολα οι αναβολές ισχύς νόμου. Ποιος ξέρει τι μαλακίες εισηγούνται στην εκάστοτε κυβέρνηση. Όχι ότι τους πιστεύουν, απλά το έργο το μεταφέρουν σε άλλη περιοχή. Λένε άστους να ζούνε μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά τους.
    Δε πάει να λέει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου:
    «Εργασθείτε για τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με το Πανεπιστήμιο».
    Ποιος τον ακούει, από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν.
    Αυτοί τραβούν το χαβά τους, έτσι δεν είναι Γιαννακίδη, μαζί και τα παρελκόμενά σας. Τελικά τι αέριο…….αναπνέουν αυτοί οι τύποι. Πολύ καμαρίλα μοσχοβολάει.
    Με αέρια…. δεν βάφονται τα κόκκινα αυγά. Υποβαθμισμένο καταντήσατε το μοναδικό τμήμα, μπαγάσες και την ανάπτυξη.

    «Πτυχιούχος του Τμήματος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Βαβατσικλής ….και το fast track

    Στη στρατηγική του «fast track» ενέταξε ο πρώην Δήμαρχος κ. Τάσος Βαβατσικλής την επένδυση της ΔΕΠΕΑ και μεταβίβασε έναντι εύλογου τιμήματος ένα κομμάτι γης, διότι υπολόγισε ότι «η αρχή είναι το ήμιση του παντός».
    Προηγήθηκε της σημερινής κυβέρνησης στις πρωτοβουλίες για την ταχύτερη αξιοποίηση των στρατηγικών επενδύσεων, γιατί επρόκειτο για μια τολμηρή επένδυση στη Κομοτηνή που θα δημιουργούσε ένα καλύτερο κλίμα και για άλλες επενδύσεις, ενώ θα είχαν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας και θα υπήρχε κοινωνικό μέρισμα στη πόλη μας και γενικότερα στη Ροδόπη.
    Η πρωτοβουλία του κ. Βαβατσικλή «fast track» που την σκέφτηκε «για εμάς πριν από εμάς» αποτελεί μια επένδυση η οποία έχει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που «προέβλεψε» το μέλλον του τόπου μας. Σημειώνεται ότι τα χαρακτηριστικά αυτά, πέραν των ποσοτικών κριτηρίων (προϋπολογισμός κτλ.), περιλαμβάνουν και μια σειρά «στρατηγικά» κριτήρια (όπως η προώθηση της καινοτομίας, η προστασία του περιβάλλοντος, η πράσινη ανάπτυξη κτλ.), τα οποία αποτελούν κομβικά σημεία του αναπτυξιακού μοντέλου του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
    Αντί ηθικής καταξίωσης ο «οίστρος» του για ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον, ανταμείφθηκε ο ίδιος και 32 οικογένειες της Κομοτηνής με τον δημόσιο διασυρμό.
    Το «θεάρεστο» έργου του διασυρμού ανατέθηκε εργολαβία στις γνωστές άγνωστες κίτρινες πένες, και στις κτηνώδεις βρυχηθμούς των ερτζιανών.
    Οι πολιτικές δυνάμεις της οπισθοδρόμησης για να επιτύχουν τους ανήθικους σκοπούς τους, χρησιμοποιούν κάθε βρώμικο μέσο. Για αυτό εκτός των άλλων χαρακτηρισμών, χαρακτηρίζονται και από «μυαλό εμβέλειας κότας»

    Sirious

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.