11.2.11

Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ … και πήρε την εξουσία ο στρατός!!! Ότι να ‘ναι στην Αίγυπτο

Παραιτήθηκε ο Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλειμάν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όρισε στρατιωτικό συμβούλιο για να αναλάβει τον έλεγχο της χώρας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ και η οικογένειά του», όπως μετέδωσε νωρίτερα το δίκτυο Al Arabiya σήμερα, έφτασε στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, Σαρμ ελ Σείχ. Η ίδια πληροφορία επιβεβαιώνεται και από πηγές των υπηρεσιών ασφάλειας που δήλωναν πως πράγματι έφυγε ο Χόσνι Μουμπάρακ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν από το προεδρικό μέγαρο.
Απαντώντας σε ένα από τα βασικά αιτήματα των διαδηλωτών, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες «θα ανακαλέσουμε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». Τόνισε ακόμη την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς η ζωή στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.